Διορίζουν τα παιδιά τους στο Ωνάσειο

• Προκήρυξαν τη θέση του δ/ντη της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής κ. Παλατιανού 2 χρόνια πριν λήξει η θητεία του και πήραν στη θέση του τον Αντώνη Πίτση, καρδιοχειρουργό από τη Θεσσαλονίκη και αγαπημένο παιδί στο Νοσ. Αττικό. Μόνο που ο τελευταίος έχει δηλώσει ότι θα ξεκινήσει στις 1/6/2012, πιθανώς γιατί περιμένει αν η νέα διοίκηση του Ωνασείου –μετά τις εκλογές– θα προβάλει εμπόδιο στη διαδικασία της πρόσληψής του.

• Προσλήφθηκε σε προσωποπαγή θέση ιατρού που συνταξιοδοτήθηκε από τα Κεντρικά Εργαστήρια του νοσοκομείου, μία ιατρός μικροβιολόγος χωρίς να προηγηθεί προκήρυξη.

• Μεταφέρθηκε υπάλληλος από την ιδιωτική εταιρεία της καντίνας του νοσοκομείου σε οργανική θέση του νοσοκομείου στην κουζίνα, χωρίς προκήρυξη.

• Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν ο Λοβέρδος είχε πει πριν από λίγους μήνες να σταματήσουν οι προσλήψεις στο Ωνάσειο, γιατί έχει γίνει σαν το Δημόσιο.

• Τροποποιήθηκε ο Οργανισμός του νοσοκομείου ύστερα από 20 χρόνια λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επικρατεί τεράστια δυσλειτουργία στον Καρδιολογικό Τομέα στον οποίο εφαρμόζεται. Η αλλαγή του Οργανισμού υποχρεούται να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το νοσοκομείο. Πότε θα ισχύσει ο Οργανισμός για τους υπόλοιπους ιατρούς (καρδιοχειρουργούς, αναισθησιολόγους κ.λπ.) καθώς και στη Νοσηλευτική και Διοικητική Υπηρεσία; Αυτό είναι δουλειά της διοίκησης, αλλά αυτοί δεν ασχολούνται με την εφαρμογή του… Ο Οργανισμός –όπως λένε στο νοσοκομείο– τροποποιήθηκε για συγκεκριμένο καρδιολόγο που ήρθε από το «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο έκανε στάση πληρωμών. Στην αλλαγή του Οργανισμού στηρίζεται και η «πρόσληψη» του Σφυράκη, γιατί η Μονάδα Μεταμοσχεύσεων είναι πλέον ανεξάρτητο τμήμα και δεν έχει καμία σχέση με την Α΄ Καρδιολογική Κλινική, όπως ίσχυε όλα τα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου.

• Ακόμα δεν έχει πιάσει δουλειά ο εκλεγμένος αναπληρωτής διευθυντής του δ/ντη Α΄ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής κ. Μπαϊρακτάρη, ο κ. Χαμογεωργάκης. Η απόφαση για την πρόσληψή του ελήφθη στα μέσα Ιανουαρίου 2012. Πόσο διάστημα πρέπει να περιμένει η διοίκηση του Ωνασείου μέχρι να αναλάβει καθήκοντα; Μέχρι στιγμής –με αφορμή την προκήρυξη της θέσης αναπληρωτή διευθυντή– βρήκε θέση στο Ωνάσειο –με τις γνωστές διαδικασίες– ο Σφυράκης. Ο τρίτος στην αξιολόγηση για τη θέση αυτή –μετά τους Χαμογεωργάκη, Σφυράκη– ήταν ο Λ. Λουκάς, ο οποίος είχε παραιτηθεί προ 2 ετών από το νοσοκομείο και τον θέλουν διακαώς μερικοί ασθενείς με συσκευή υποστήριξης της κυκλοφορίας. Ο κ. Χαμογεωργάκης ξέρει ότι πήρε τη θέση ή μήπως η θέση αυτή δεν τον ενδιέφερε ποτέ;

• Γιατί το διοικητικό συμβούλιο έσπευσε να αλλάξει τον συντονιστή του Καρδιολογικού Τομέα –σε ημέρα που δεν υπήρχε απαρτία του διοικητικού συμβουλίου– και ενώ ο εκλεγμένος είχε θητεία για έναν ακόμα χρόνο;

Το ερώτημα είναι: Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το Ίδρυμα Ωνάση γιατί δεν επεμβαίνει; Περιμένει να διαλύσουν το δημιούργημα που οραματίστηκε ο Αριστοτέλης Ωνάσης και το πρόσφερε στον ελληνικό λαό και μετά να παρέμβει;


Σχολιάστε εδώ