ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των στενών συνεργατών του Γ. Μπαμπινιώτη η κατάσταση που βρήκαν παραλαμβάνοντας από την Άννα Διαμαντοπούλου το υπουργείο Παιδείας. Λένε, χαρακτηριστικά, μεταξύ των άλλων, ότι στο γραφείο της απασχολούνταν περισσότερα από εξήντα άτομα, ορισμένοι τους ανεβάζουν και στους εβδομήντα πέντε! Τι έκαναν όλοι αυτοί, θα σας γελάσω… Πάντως, επί ημερών Γ. Μπαμπινιώτη η ίδια δουλειά γίνεται με λιγότερα από δέκα άτομα. Οι κακές γλώσσες λένε μάλιστα ότι η κ. Διαμαντοπούλου δεν ήταν «large» μόνο με το προσωπικό του γραφείου της, αλλά και με υπηρεσίες όπως Γραμματείες κ.ά.

ΛΙΓΟ μετά το Πάσχα και εν όψει εκλογών, σε μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα έγινε ευρεία σύσκεψη όπου πήραν μέρος ορισμένα από τα επιτελικά στελέχη του. Βασικό αντικείμενο, η στάση που θα τηρήσουν τα Μέσα που διαθέτει ο όμιλος και πιο συγκεκριμένα ποιους θα προβάλουν, ποιους θα «κόψουν» και ποιους θα… αγνοήσουν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν οι… συσκεφθέντες στην η Α΄ Αθηνών, όπου η λίστα με τους «κομμένους» περιλαμβάνει τελικά από πλευράς ΝΔ τους Πρ. Παυλόπουλο, Β. Κικίλια, Ν. Μηταράκη, ενώ αποφάσισαν να επανεξετάσουν την περίπτωση του Δημ. Αβραμόπουλου και να προβάλουν όσο γίνεται τη Φ. Πιπιλή. Προς τι το ξεχωριστό ενδιαφέρον του συγκροτήματος για τη συγκεκριμένη περιφέρεια; Απλώς στην Α΄ Αθηνών κατέρχεται υποψήφιος με τη ΝΔ ο… ευνοούμενός τους. Και για να εκλεγεί, πρέπει να μην εκλεγούν κάποιοι από τους άλλους υποψήφιους.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ο Φ. Κουβέλης σε κάθε δήλωση ή συνέντευξή του ότι δεν τίθεται θέμα μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, πολύ περισσότερο δε με τη ΝΔ. Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να τηρήσει τελικά τις δεσμεύσεις του, αν και οι πιέσεις (και το δέλεαρ…) θα είναι πολύ ισχυρά, ωστόσο δεν είμαι καθόλου σίγουρος για τη στάση που θα τηρήσουν στελέχη που δεν προέρχονται ακριβώς από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά συνεργάζονται μαζί της. Διότι ορισμένοι το λένε ευθέως στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους: Αν την επομένη πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα, εμείς θα συνεργαστούμε («θα πάμε») με το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, οι συγκεκριμένοι δεν το έκρυψαν ποτέ ότι είναι… περαστικοί από τη ΔΗΜΑΡ, «τράνζιτ» κατά την αεροπορική ορολογία. Συμπέρασμα: Το «φύγ’ εσύ – έλα εσύ» στο πολιτικό στερέωμα θα συνεχιστεί και μετά την 6η Μαΐου.

«Free Akis», κατά το… «Free Willy»; Έχει πλημμυρίσει το διαδίκτυο με βιντεάκια που αντιμετωπίζουν με αρκετή δόση χιούμορ την… περιπέτεια του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μεταξύ άλλων, έχει δημιουργηθεί και «κίνημα», που στόχο του έχει την… αποφυλάκισή του από τον Κορυδαλλό. Τα μέλη του έχουν τυπώσει και διακινούν μπλουζάκια, όπου αναγράφεται το σύνθημα «FREE AKIS»! Τα σχέδια που κυκλοφορούν πολλά, όπως και τα χρώματα. Εντύπωση προκαλεί ένα κόκκινο, που παραλληλίζει τον έγκλειστο πρώην υπουργό με τον… Τσε Γκεβάρα.


Σχολιάστε εδώ