Από την πένα στο… σταυρό!

Αυτό το φλερτ με την πολιτική και τη δημοσιογραφία καλά κρατεί και δεν θα σταματήσει ούτε και στις εκλογές της 6ης Μαΐου… Καθώς το πολιτικό ρεπορτάζ, το πολιτικό σύστημα, τους μηχανισμούς της επικοινωνίας με τους πολίτες δεν τα ξέρει κανείς άλλος καλύτερα από τους δημοσιογράφους. Παράλληλα, και η ανάγκη αυξημένης αναγνωρισιμότητας σε μια προεκλογική περίοδο 24 ημερών δίνει στους δημοσιογράφους ένα σημαντικό προβάδισμα μεταξύ των άλλων διεκδικητών μιας θέσης στα ψηφοδέλτια. Και οι δημοσιογράφοι που κατεβαίνουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι τόσοι που συγκροτούν μέχρι και κόμμα!

Η αθλητική συντάκτρια Άρια Αγάτσα μετακινήθηκε από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθηνών. Στην ίδια περιφέρεια θα βρεθούν αντιμέτωποι και οι Αργύρης Ντινόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Τάνια Ιακωβίδου, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, καθώς και ο εκδότης-παρουσιαστής Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Γιάννης Μιχελάκης είναι στην εκλόγιμη τετράδα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Ο κλάδος εκπροσωπείται επίσης από τους Φωτεινή Πιπιλή και Μανώλη Μαυρομμάτη στην Α’ Αθηνών, Σίμο Κεδίκογλου στην Εύβοια και Κώστα Γκιουλέκα στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης κατεβαίνει και η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου, στην Αχαΐα η Νατάσσα Ράγιου, ο Αχιλλέας Βουνάτσος στη Λάρισα, η Φωτεινή Αραμπαζή στις Σέρρες και ο Παντελής Μαραβέλιας στα Δωδεκάνησα.

Από κοντά και οι καναλάρχες, εκδότες κ.λπ. σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο με την υποψηφιότητα του Ανδρέα Ψυχάρη στη ΝΔ και στην Α’ Αθηνών.

Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη μονοεδρική Ζακύνθου είναι ο πολιτικός συντάκτης της ΝΕΤ Διονύσης Μποτώνης, ενώ ο Αντώνης Λιάρος κατέρχεται με το ΠΑΣΟΚ στο υπόλοιπο Αττικής. Στην Πρέβεζα ανακοινώθηκε ως υποψήφιος με το ίδιο κόμμα ο ιδιοκτήτης της τοπικής εφημερίδας το «Βήμα», Δημήτρης Κατσιπανέλης και η ανταποκρίτρια της ΕΤ-3 Αριάδνη Παπαφωτίου στις Σέρρες. Στην Αττική ξεχωρίζουν οι Παντελής Ασπραδάκης, η Δέσποινα Αφεντούλη, ο Κυριάκος Μαντούβαλος στον Πειραιά, στην Α’ Θεσσαλονίκης η Εύα Καϊλη και στην Αιτωλοακαρνανία η Σοφία Γιαννακά.

Στο κόμμα του Πάνου Καμμένου Ανεξάρτητοι Έλληνες εκπρόσωπος Τύπου ανέλαβε ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι πρώτος στο Επικρατείας. Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες κατεβαίνει και ο Βασίλης Χήτος στην Περιφέρεια Ιωαννίνων, ο εκδότης Χρήστος Καλατζής στην Αργολίδα και στην Α’ Θεσσαλονίκης η Βάνα Αγγελογιάννη. Μαζί τους και ο εκδότης-διευθυντής του «Ελεύθερου κόσμου» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.

Ο Παναγιώτης Παναγιώτου εντάσσεται στη Δημοκρατική Αριστερά στη Β’ Αθηνών, όπως και ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Νίκος Τσώνης, η Μυρσίνη Λιοναράκη και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. Ο Μάκης Γιαμπαζολιάς βάζει υποψηφιότητα στην Α’ Αθηνών και η τηλεκριτικός των «Νέων» Πόπη Διαμαντάκου στο Επικρατείας, όπως και η Αθηνά Γκόρου.

Επίσης, ο Μάκης Διόγος, η Δώρα Σελλά, ο Γιώργος Μπράμος στην Α’ Αθηνών, ο Γιώργος Καρβουνιάρης στην Αχαΐα και ο Απόστολος Ράσσιος στα Τρίκαλα. Με τη ΔΗ.ΜΑΡ. κατεβαίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης η Βασιλεία Ζερβού της ΕΡΑ και ο Πάνος Κολιοπάνος στην Εύβοια. Στο παραπέντε δεν πολιτεύτηκε και ο διευθυντής Ειδήσεων του STAR Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος όμως κρατά σταθερά το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. και ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ενώ η Θάλεια Χούντα βάζει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής.

Με το ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνουν στις εκλογές ο Γιάννης Μαμουζέλος και ο Βασίλης Μουλόπουλος, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία ο Γιώργος Βαρεμένος θα ζητήσει την ψήφο μας.

Με το ΚΚΕ κατεβαίνει ο Γιώργος Φιλιππάκης στην Α’ Αθηνών, εκτός της Λιάνας Κανέλλη, η Κονδυλία Καρατζά στη Β’ Αθηνών και στη Β’ Πειραιά η Αθηνά Ζυμαρή. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ο Νίκος Μπογιόπουλος, ο Στάθης Κεραμίδας στην Αχαΐα και ο Γεώργιος Αντωνίου στην Αργολίδα.

Ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής Γιώργος Καραμέρος πολιτεύεται με τους Οικολόγους Πράσινους στη Β’ Αθηνών ενώ ενδέχεται μετά από αυτήν τη μάχη να τον δούμε και υποψήφιο δήμαρχο στο Μαρούσι στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Με τη Δημοκρατική Συμμαχία, εκτός από τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, Γρηγόρη Τρανταφυλλόπουλο στην Αχαΐα, κατεβαίνει και ο δημοσιογράφος-ανταποκριτής της «Ναυτεμπορικής» Βαγγέλης Νικολακάκης.

Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνουν ο Γιώργος Δελαστίκ στην Α’ Αθήνας και οι Π. Παπακωνσταντίνου, Τ. Αναστασιάδης, Γ. Ελαφρός, Λ. Βατικιώτης, Κ. Σαρρής, Θ. Σκαμνάκης και Ν. Μπράτσος.

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης βάζει υποψηφιότητα με την Κοινωνική Συμφωνία και ο Ηλίας Λέντζος με τη Χρυσή Αυγή.

Και καλλιτέχνες στη Βουλή!

Η πολιτική ωστόσο αποζητά την αναγνωρισιμότητα του θεάματος και της σόου μπιζ ενώ οι καλλιτέχνες επιθυμούν να μπλεχτούν με τα κοινά είτε από ευαισθησία είτε για να αξιοποιήσουν με έναν ακόμη τρόπο το γκελ τους στον κόσμο!

Ρένος Χαραλαμπίδης, Βάνα Μπάρμπα, Γιάννης Μπέζος Παύλος Κοντογιαννίδης, Μαίρη Βιδάλη, Παύλος Χαϊκάλης, Γιώργος Κυρίτσης, Γιώργος Πάντζας, Κώστας Μπίγαλης, Γιώργος Γερολυμάτος, Νεκτάριος Σφυράκης είναι μερικά από τα ονόματα καλλιτεχνών, που θα μας απασχολήσουν στις φετινές εκλογές και θα διεκδικήσουν την ψήφο σας.

Ηθοποιοί και τραγουδιστές παίρνουν θέσεις στα κόμματα και εν όψει των φετινών εκλογών. Πρόκειται για ένα ενδεικτικότατο «δείγμα» από το θίασο των υποψηφίων στις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου.

Έτσι, λοιπόν, έχουμε και λέμε… O ηθοποιός και σκηνοθέτης κινηματογραφικών ταινιών Ρένος Χαραλαμπίδης κατεβαίνει με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθηνών.

Η Μαίρη Βιδάλη είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών, όπως και ο Γιάννης Βούρος.

Η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα κατέρχεται με το ΛΑΟΣ, με το οποίο κατεβαίνει και ο Γιώργος Γερολυμάτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βάνα Μπάρμπα είχε πολιτευθεί και παλαιότερα με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Πάντζας κατεβαίνει με το ΣΥΡΙΖΑ στο Υπόλοιπο Αττικής. Ο Παύλος Χαϊκάλης με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και ο Παύλος Κοντογιαννίδης με το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, που ουσιαστικά συνεργάζονται με τον Καμμένο.

Ο σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Κυρίτσης βάζει υποψηφιότητα με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη στα Τρίκαλα και ο Γιάννης Μπέζος κατεβαίνει με το ίδιο κόμμα στο Επικρατείας στην έβδομη θέση ουσιαστικά μη εκλόγιμη αλλά τιμητικά.

Ο ηθοποιός από το «Καλημέρα ζωή» του Νίκου Φώσκολου, Γιώργος Βασιλείου, κατεβαίνει στη Β’ Πειραιώς με τη Δημοκρατική Συμμαχία, όπως και ο Νεκτάριος Σφυράκης αλλά και ο Κρητικός τραγουδιστής Γιώργος Καραγιώργης στην Κρήτη.


Σχολιάστε εδώ