Aκκισμοί Ι

ξ Σκέρτσα, νάζια, προκλητική συμπεριφορά, ναρκισσισμοί, κατά Μπαμπινιώτη.
ξ Όχι, η λέξη δεν έχει ρίζα το όνομα Άκης.
ξ Κραύγαζε ο δυστυχής ο Άκης, απολογούμενος, ότι οι περί ων ο λόγος εξοπλισμοί (υποβρύχια, TOR-M1), εγκρίθηκαν από κοτζάμ, πολυμελές, ΚΥΣΕΑ. Έχει άδικο; Όχι βέβαια… Μάτια, αυτιά, όσφρηση, δεν είχαν οι περιώνυμοι του ΚΥΣΕΑ που υπέγραφαν; Δεν διάβαζαν καταγγελίες των εφημερίδων και έπεσαν σαν χάνοι στη λούμπα που τους έστησαν Άκης – Σημίτης;
ξ Ας θυμηθούμε τη σύνθεση του ΚΥΣΕΑ για τα υποβρύχια: Θ. Πάγκαλος, Γ. Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γ. Ρωμαίος, Αλ. Παπαδόπουλος, Κ. Λαλιώτης, πτέραρχος Τζογάνης. Ο κ. ΓΑΠ, αναπληρωτής ΥΠΕΞ τότε, οσμιζόμενος βόθρο, όπως εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτες του, δήλωσε ασθένεια και δεν προσήλθε. Μετά, όμως, διερωτάτο, υποκριτικά, πού πήγαν τα λεφτά.
ξ Καλά, οι πολιτικοί ήσαν εντελώς άσχετοι και άφρονες. Ο πτέραρχος; Κοτζάμ πτέραρχος δεν ρώτησε, πριν υπογράψει, τον Α/ΓΕΝ, που τραβούσε τα μαλλιά του; Δεν είδαν όλοι τη διάτρητη και ψευδολόγο εισήγηση της ΓΔΕ του κ. Σμπώκου; Τα αντισταθμιστικά-απάτη; Την υπερβολική τιμή σε σχέση με τα ανταγωνιστικά; Τίποτε δεν είδαν; Αν έβλεπαν, δεν θα ήταν σήμερα φυλακισμένος ο δυστυχής Άκης.
Ακκισμοί ΙΙ
ξ Καλά να δέχεται μύδρους επί της κεφαλής του ο Άκης από διαφόρους, αλλά και από τον κ. Ι. Τραγάκη της ΝΔ, που ως πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής το 2005 για τα ραντάρ TPQ-37 και TOR-M1, τον αθώωσε πανηγυρικά;
ξ Τώρα μας «εκμυστηρεύεται» εμπιστευτικά ότι τέτοιο ήταν το όργιο της εποχής Σημίτη, που «υπουργός τις», χωρίς να τον ονομάζει, προχώρησε σε προμήθεια συστήματος, για το οποίο ήταν αντίθετη όλη η στρατιωτική ιεραρχία.
ξ Μια άλλη ερμηνεία της λέξης ακκισμός είναι η υποκρισία. Η περί ης ο λόγος υπόθεση ήταν ακριβώς η προμήθεια των άχρηστων ραντάρ TPQ-37 από την ΑΧΟΝ, που εξετάστηκε από την Επιτροπή του κ. Τραγάκη και η οποία αθώωσε πανηγυρικώς τον δράστη! Τον Άκη!
ξ Ας θυμηθούμε μερικά μέλη της: ΠΑΣΟΚ: Βενιζέλος, Λοβέρδος, Καρχιμάκης. ΝΔ: Λυκουρέντζος, Ζαγορίτης, Κεδίκογλου. Οι πλέον επιθετικοί υπέρμαχοι της αθωότητας του Άκη, οι κ. Λοβέρδος, Βενιζέλος, ο οποίος, μάλιστα, καθύβριζε ασύδοτα τον τότε Α/ΓΕΣ, στρατηγό Κ. Παναγιωτάκη, γιατί επέμενε στην εισήγησή του να μην αγοραστούν τα άχρηστα TPQ-37 και εναντιώθηκε στην απαράδεκτη και δικτατορική απόφαση του Άκη να τα αγοράσει (130 εκατ. δολάρια). Για τους δύσπιστους, υπάρχουν τα πρακτικά…
Ακκισμοί ΙΙΙ
ξ H δυσώδης υπόθεση των αντισταθμιστικών TOR-M1, της ωμής κλοπής 25 εκατ. δολαρίων από την DRUMILAN σε συνεργασία με επιτελείς του Άκη, είχε ταφεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών επί 2,5 χρόνια.
ξ Το αποκάλυψε το «Π» και «παρενόχλησε» δύο φορές το υπουργείο Δικαιοσύνης με ερώτηση ο βουλευτής Γιάννης Κοραντής, με βάση την καταγγελία του «Π», και μόλις προ μηνός την παρέλαβε Εισαγγελέας.
ξ Ο κ. Κοραντής δεν συμμετέχει στις εκλογές. Αντίο, κύριε Κοραντή. Κάνατε καλά τη δουλειά σας, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα.


Σχολιάστε εδώ