Όταν ο Μπένι «κλέβει» τη Λούκα…

• Δύσκολα μπορεί κανείς να σχολιάσει τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες Βενιζέλου τις τελευταίες ημέρες, που όλες έχουν στο επίκεντρο την ανακούφιση των ασθενέστερων. Το πρώτο ερώτημα που έρχεται αυθόρμητα σε κάθε πολίτη είναι, βεβαίως, απλό: αφού έχει τόσες καλές ιδέες, γιατί δεν έθεσε σε εφαρμογή έστω μία τόσους μήνες που ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και «τσάρος» της οικονομίας; Μόνο στην προεκλογική περίοδο «βλέπει το φως» και μεταμορφώνεται σε… Ρομπέν των φτωχών;

• Μία από τις ιδέες που δημοσιοποίησε την Παρασκευή ο κ. Βενιζέλος, στο «πακέτο» ιδεών του για την πάταξη της ακρίβειας, είναι και αυτή: «Καθιερώνεται νομοθετικά αποζημίωση και για τους καταναλωτές αλλά και για τις επιχειρήσεις, ιδίως τις παραγωγικές επιχειρήσεις ή τις μικρότερες εμπορικές επιχειρήσεις που πέφτουν θύματα παραβάσεων του Δικαίου του Ανταγωνισμού».

• Εν προκειμένω, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «κλέβει» μια παλιά ιδέα της Λούκας Κατσέλη, που μάλιστα την είχε φέρει και στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Μάιο του 2010, με τη μορφή πρότασης νόμου, τον οποίο είχε συντάξει ο τέως γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος. Το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο, μεγάλη οικονομική εφημερίδα είχε δημοσιεύσει μάλιστα όλες τις διατάξεις του, αλλά μετά την παρουσίασή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου μετείχε και ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Άμυνας τότε, το… έφαγε, μυστηριωδώς, το σκοτάδι! Φήμες εκείνης της εποχής έλεγαν ότι το μπλόκαραν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, που είχαν καταδικαστεί για καρτέλ και μονοπωλιακές πρακτικές και κινδύνευαν να πληρώσουν μεγάλες αποζημιώσεις στους θιγόμενους.

• Σε ένα άλλο, συναφές θέμα: η κοροϊδία των υπερχρεωμένων συνεχίζεται. Ενώ ο Γ. Κουτρουμάνης υποσχόταν ότι οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του Δ. Σπυράκου για τους υπερχρεωμένους, που είχαν αποσυρθεί λόγω (τραπεζικής) παρέμβασης άνωθεν, θα εγκρίνονταν πριν από τις εκλογές ως πράξη νομοθετικού περιεχομένου, οι ρυθμίσεις χάθηκαν ξαφνικά από την κυβερνητική ατζέντα της προεκλογικής περιόδου. Και, αίφνης, επανεμφανίστηκαν ως προεκλογικές εξαγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υποσχέθηκε να ενταχθούν και οι αυτοαπασχολούμενοι στον νόμο για τη ρύθμιση χρεών και όλα τα άλλα που περιλαμβάνονταν στη «χαμένη» ρύθμιση Σπυράκου! Το μήνυμα είναι σαφές: μην περιμένετε (εσείς οι υπερχρεωμένοι) το παραμικρό προ των εκλογών: ψηφίστε μας και θα σας σώσουμε μετά τις εκλογές!


Σχολιάστε εδώ