Το βάρος στην αύξηση της συσπείρωσης

Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η προεκλογική καμπάνια με την προβολή των πρώτων τηλεοπτικών σποτ, ενώ η Λ. Συγγρού αξιοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να προωθήσει τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξης. Σκοπός του κ. Σαμαρά αλλά και των στελεχών του είναι να πειστούν οι πολίτες ότι η πολιτική που εφαρμόζεται δεν είναι μονόδρομος, ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και αυτή συμπυκνώνεται στις προτάσεις της ΝΔ. Στην προσπάθειά του αυτή θα επιχειρήσει να αναδείξει τις βασικές και σημαντικές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ και να αποφύγει την ταύτιση που γίνεται από μερίδα ψηφοφόρων μετά τη συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Για τον σκοπό αυτό έχει δώσει εντολή στα στελέχη να «κατέβουν» στον κόσμο και να εξηγήσουν αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους το κόμμα υπερψήφισε το δεύτερο Μνημόνιο, καθώς στη Λ. Συγγρού έχουν διαπιστώσει ότι δεν έχει ακόμη εκτονωθεί το κλίμα απογοήτευσης και δυσφορίας μεταξύ των ψηφοφόρων. Παράγοντες του κόμματος εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι στο διάστημα που απομένει η κατάσταση θα βελτιωθεί, η απήχηση του κόμματος θα ενισχυθεί και, παράλληλα, θα καταφέρει να προσεγγίσει τμήμα των αναποφάσιστων.
Κομβικό σημείο της όλης προσπάθειας θεωρεί ο κ. Σαμαράς την ανάταξη της ελπίδας μεταξύ των πολιτών, δεδομένου ότι η απελπισία που κυριαρχεί στη χώρα λειτουργεί ανασταλτικά στις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης. Εξ ου και επελέγη ως κεντρικό σλόγκαν σ’ αυτές τις εκλογές η φράση «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει». Στη Λ. Συγγρού πιστεύουν ότι από την απήχηση που θα έχει στην ουσία του το συγκεκριμένο σλόγκαν θα εξαρτηθεί και ο βαθμός συσπείρωσης, που θα καθορίσει και το αποτέλεσμα των εκλογών.
Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε κομματική εκδήλωση στη Θήβα, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο Αμαρουσίου. Τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις εκλογές θα περιοδεύσει και θα μιλήσει διαδοχικά σε Σπάρτη (26 Απριλίου), Σέρρες (27), Λάρισα (28), Ηράκλειο (29), Πάτρα (30), ενώ 2 Μαΐου είναι προγραμματισμένη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη και στις 3 του μήνα στην Αθήνα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα των ντιμπέιτ και από πολλές πλευρές εκφράζονται αμφιβολίες για το αν τελικά θα πραγματοποιηθούν και ποια μορφή θα έχουν. Η προοπτική μιας τηλεοπτικής μονομαχίας με τη συμμετοχή έξι, επτά ή και περισσότερων πολιτικών αρχηγών δεν ενθουσιάζει τους επιτελείς των κομμάτων.


Σχολιάστε εδώ