Ο βηματισμός της Ιστορίας συντελείται με ανατροπές

Η πεπατημένη δεν οδήγησε ποτέ πουθενά. Και όσοι την ακολουθούν πιστά προσφέρουν ΑΡΝΗΤΙΚΗ υπηρεσία στον τόπο τους. Άλλο η τήρηση των λαϊκών παραδόσεων, για να εξηγούμαστε, και εντελώς άλλο η υπεράσπιση ενός ΣΑΘΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, παγιδευμένου στην ΑΚΙΝΗΣΙΑ. Πράγμα που ισχύει κατά μείζονα λόγο όταν έχουμε να κάνουμε με ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ.
Θεωρώ εξόχως σημαντικό το γεγονός που εκτυλίχθηκε την ώρα της Ανάστασης το Μεγάλο Σάββατο στον υποκαθιστώντα τα τελευταία χρόνια τη Μητρόπολη Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Εκεί, ταυτόχρονα με το «Χριστός Ανέστη» και τους αναστάσιμους ψαλμούς, οι παρευρισκόμενοι γύρω από τον ναό έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, επισκιάζοντας το θρησκευτικό τελετουργικό. Και αυτό το συμβάν σημειώθηκε από πιστούς στην Ορθοδοξία Έλληνες, θυμίζοντας τα πεπραγμένα των προγόνων τους στο Βυζάντιο, οι οποίοι ως ακραιφνείς ορθόδοξοι καταδίκαζαν απερίφραστα την «Ιερά Εξέταση» των καθολικών, έστω κι αν προσέφυγαν σʼ αυτούς ανεπιτυχώς λίγο πριν από την άλωση της Βασιλεύουσας.
Τι δηλοί το συγκεκριμένο περιστατικό του Μεγάλου Σαββάτου; Δηλοί ότι ο θρησκευόμενος στη μεγάλη πλειονότητά του ελληνικός λαός ΑΡΝΕΙΤΑΙ να αποδεχθεί τη νέας μορφής «Ιερά Εξέταση» που μας επέβαλαν οι ξένοι δυνάστες μας και οι δουλόφρονες γηγενείς συνοδοιπόροι τους. Με τους τελευταίους να επιδιώκουν οφθαλμοφανή εξαπάτηση των πενόμενων Ελλήνων, που γνωρίζουν ήδη τα επιπλέον επικείμενα επαχθέστατα μέτρα, ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, καθώς και τα αναμενόμενα έτερα του Ιουνίου! Τι περιμένουν τα δύο μνημονιακά κόμματα των σύγχρονων δωσίλογων; Να τους εκφράσουμε με την ψήφο μας τις ευχαριστίες μας; Πλανώνται πλάνην ΟΙΚΤΡΟΤΑΤΗΝ. Διότι, όσοι εξ ημών το πράξουν θα είναι ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ, ενώ ο μεγάλος όγκος των υπολοίπων δεν ανήκει, βέβαια, στη χορεία των ΜΑΖΟΧΙΣΤΩΝ. Θα τους μαυρίσουν, επομένως, κατάμαυρους θα τους κάνουν, επιλέγοντας ένα από τα πιο ισχυρά αντιμνημονιακά κόμματα, αφού εκείνα που δεν θα μπουν στη Βουλή θα… χαρίσουν τα ποσοστά τους στο πρώτο κόμμα, που θα είναι πιθανότατα μνημονιακό.
Οι σκεπτόμενοι, συνειδητοί πολίτες δεν θα κατευθυνθούν στις κάλπες ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ. Άρα δεν θα ψηφίσουν για να βγάλουν το άχτι τους ούτε απλώς για να εκτονωθούν. Κάθε άλλο. Ασφαλώς η νηφάλια και αποφασιστική ψήφος τους θα εμπεριέχει και στοιχεία ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗΣ ψήφου. Η τιμωρία, άλλωστε, των ενόχων είναι ΑΙΤΗΜΑ ΥΠΑΡΚΤΟ. (Ο Τσοχατζόπουλος πλούτισε κλέβοντας το Δημόσιο με τις μίζες που ενθυλάκωσε, διότι οι τιμές και οι όροι των αγορασθέντων οπλικών συστημάτων θα ήταν ευνοϊκότερες και ευνοϊκότεροι χωρίς μίζες. Όμως, σε αντίθεση με τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, δεν εξαθλίωσε οικονομικά τη συντριπτική πλειονότητα του λαού μας και δεν παρέδωσε βορά στους τοκογλύφους δανειστές μας την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.)
Επανέρχομαι στην ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ψήφο, χωρίς ουδόλως να την καταδικάζω, και προσθέτω: Κάθε άνθρωπος είναι πρωτίστως, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ. Δεν στερείται, ωστόσο, όταν λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις, όπως εκείνη που θα λάβει ενώπιος ενωπίω στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΨΥΧΟΔΙΑΝΟΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ, είτε το παραδέχεται αυτό είτε δεν το παραδέχεται, νομίζοντας ότι μόνο η νόησή του αποφάσισε για λογαριασμό του.
Μέχρι την προπαραμονή των εκλογών θα ζήσουμε σκληρές σκιαμαχίες μεταξύ Βενιζέλου και Σαμαρά, τις οποίες ελάχιστοι θα παρακολουθήσουν από τα διατεταγμένα κανάλια της ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ. Οι απάνθρωπες αποφάσεις των Γερμανών του 4ου Ράιχ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ειλημμένες, και ο θλιβερός Μπαρόζο γελοιοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αραδιάζοντας ασύστολα ψεύδη και μη απαντώντας σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ευρωβουλευτών. Όσοι θα ανοίξουν τις τηλεοράσεις τους θα το πράξουν μόνον όταν θα αντιπαρατεθούν όλοι οι επικεφαλής των κομμάτων, προκειμένου να ακούσουν, αφαιρουμένων των Βενιζέλου και Σαμαρά που θα τους οικτίρουν, τους υπόλοιπους. Ο Βενιζέλος επιδίδεται πλέον σε δήθεν αυτοκριτική, αποστασιοποιούμενος θρασύτατα από τον καταστροφέα του τόπου μας και του λαού μας Παπανδρέου τον τρίτο, λες και δεν ήταν εκείνος που επεξεργάστηκε ως συνταγματολόγος –τρομάρα του!– το πρώτο Μνημόνιο, ενώ ο Σαμαράς εξακολουθεί να διαλαλεί την αυτοδυναμία του κόμματός του (αυτός τουλάχιστον δεν μίλησε για… «αυτοδύναμη Ελλάδα»!), γνωρίζοντας το ΑΝΕΦΙΚΤΟ της επιθυμίας του.
Με ενδιάμεσες περιόδους στασιμότητας, η Ιστορία προχωρεί με ανατροπές. Συνήθως βίαιες, αλλά και ειρηνικές. Με επικείμενες τις εκλογές στην πατρίδα μας, υφίσταται πιθανότητα ειρηνικής ανατροπής. Μια καθαρή πλειοψηφία των αντιμνημονιακών κομμάτων στη χώρα μας, παρά τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές μεταξύ τους, θεωρώ ότι θα θορυβήσει σφόδρα τους ξένους επικυρίαρχους, που θα υποστούν αναμφισβήτητη ήττα, αφού θα καταρρεύσει η διακαής επιθυμία τους για συγκρότηση συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και θα τους αναγκάσει να αναπροσαρμόσουν ΕΚΕΙΝΟΙ την πολιτική τους. Σε αντίθετη περίπτωση, είτε μη αναπροσαρμογής της πολιτικής τους είτε εκλογικής επικράτησης του μνημονιακού δικομματισμού, Η ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ. Διότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει και η πείνα είναι ισχυρότατο κίνητρο ξεσηκωμού. Υπάρχει, άλλωστε, και το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου ΕΑΜ. Θυμίζω ότι το κατοχικό ΕΑΜ απαρτιζόταν, πλην Ζέρβα, από έλληνες πατριώτες κάθε κόμματος και ότι σήμερα –ας μην κρυβόμαστε– έχουμε ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ράιχενμπαχ.


Σχολιάστε εδώ