Μετά τα Άγια, έρχονται τα… ανθρώπινα!

δύο στην Πελοπόννησο και ένα στην Αττική. Ενημέρωση αναλυτική για το ποιος ετοιμάζεται να τα βάλει με ποιον θα σας έχουμε σύντομα. Προέχουν, βεβαίως, οι πολιτικές εξελίξεις. Με μέτρο και δειλά δειλά, οι μητροπολίτες στηρίζουν διακριτικά ο καθένας τον δικό του σε τοπικό επίπεδο. Γιατί δεν είναι δύσκολο στην αναμπουμπούλα μαζί με τα ξερά –πολιτικοί– να καούν και τα… χλωρά – μητροπολίτες…

Τυφώνας Πειραιώς!
Ένα βήμα πριν από τον… αφορισμό του Γ. Αλαφούζου και συνολικά του Ομίλου ΣΚΑΪ έφτασε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Τα είχε μαζεμένα από το παρελθόν με το κανάλι για τα «προχωρημένα» προγράμματα που είχε, θρησκευτικού περιεχομένου. Το ποτήρι για τον Πειραιώς ξεχείλισε με την προβολή εκπομπών μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα που διαστρέβλωναν ή έστω προσέγγιζαν τα θεία πάθη με αιρετική ματιά. Δεν μπορεί να συνεργαζόμαστε, είπε ο Πειραιώς, με τον συγκεκριμένο Όμιλο ως Εκκλησία και να μαζεύουμε τρόφιμα και ρούχα για φτωχούς και μετά να προβάλλονται «επιστημονικοφανή ντοκιμαντέρ του γνωστού Σιωνιστικού Μουσείου Ροκφέλερ του Τελ Αβίβ». Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σεραφείμ επιτίθεται δριμύτατα εναντίον του Γ. Αλαφούζου και του Αλ. Παπαχελά, αναφέροντας ότι «εξυπηρετούν τα συμφέροντα του διεθνούς σιωνιστικού εβραϊκού λόμπι και το κανάλι χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από αυτό» και σπεύδει να προλάβει όσους τον χαρακτηρίσουν γραφικό, σκοταδιστή και συνωμοσιολόγο λέγοντας πως μιλά με επιχειρήματα. Καλεί, τέλος, τους πιστούς της Μητρόπολής του –στην περιοχή του εδρεύει άλλωστε και ο Όμιλος– να μην ακούν και να μη βλέπουν ΣΚΑΪ. Από την πλευρά του, ο Όμιλος θα απαντήσει διά της νομικής οδού.

Αναθέματα

Δεν είναι μόνο ο Πειραιώς που τα βάζει με τα μίντια, τον Πάπα και τους μάρτυρες του Ιεχωβά. Και άλλος μητροπολίτης έριξε μέσα στις άγιες μέρες του Πάσχα αναθέματα σε όσους τον καταδίωξαν νομικά για πολεοδομικές παραβάσεις. Ο Σεβασμιώτατος καταδικάστηκε στις αρχές Απριλίου σε πολύμηνη φυλάκιση με αναστολή και δεν άντεξε. Αν και πράος χαρακτήρας, εξανέστη και, σύμφωνα με πληροφορίες, αφόρισε πασχαλιάτικα τους διώκτες του!


Σχολιάστε εδώ