Και φιλίες στη μάχη της… ενημέρωσης

Εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, το Mega ελέγχεται εκ νέου για τη στάση του υπέρ του Ευ. Βενιζέλου στη μάχη για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ πριν από πέντε χρόνια.
«Το 2007, που ο Βενιζέλος πρωτοδιεκδίκησε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, δεν σου κρύβω πως τον ψήφισα», είπε στον Ν. Νικητέα και συνέχισε: «Τότε έδωσα μεγάλο αγώνα με τον εαυτό μου για το αν έπραξα σωστά ως δημοσιογράφος», δίνοντας ένα στίγμα του τρόπου λειτουργίας του Mega το 2007 αλλά και της στάσης που κράτησε την περίοδο 2010-12 με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με τον γενικό διευθυντή Ειδήσεων Χρήστο Παναγιωτόπουλο να καταγγέλλει πως επιχείρησε να λογοκρίνει το δελτίο!
Ο ίδιος πάντως, με απόφαση του Ευ. Βενιζέλου ως υπουργού Πολιτισμού, τον Αύγουστο του 2003 τοποθετήθηκε στο ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής, θέση που διατήρησε για τουλάχιστον επτά χρόνια, παράλληλα με την άσκηση των καθηκόντων του στη Γενική Διεύθυνση του Mega.
Στη μάχη για την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων υπήρξε σιωπηρά παράταση μέχρι τις εκλογές. Στο κανάλι υπάρχει έντονη ανησυχία διότι γνωρίζουν πως θα γίνουν μεγάλες περικοπές στον ενημερωτικό τομέα και αναζητούν τρόπο ώστε να πάρουν αποζημίωση τώρα που είναι ακόμη θεσμικά κατοχυρωμένη.
Ο δεύτερος φόβος που υπάρχει είναι πως όσοι δεν υπογράψουν θα απολυθούν. Κρίσιμη ημερομηνία είναι η 22α Απριλίου, οπότε και κλείνει η μισθοδοσία του μήνα.
Ο δεύτερος γύρος περιλαμβάνει και τους αστέρες, οι οποίοι είναι ενοχλημένοι από την απόφαση της διοίκησης και αφήνουν να εννοηθεί πως δεν θα υπογράψουν τις νέες μειώσεις και θα αποχωρήσουν για άλλο κανάλι.


Σχολιάστε εδώ