Θέλει 9,5 εκατ. ευρώ ο Πήγασος

Επίσης, θα συζητηθεί η αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής, ονομαστικής, μετά ψήφου μετοχής της εταιρείας από 1,00 ευρώ σε 5,00 ευρώ, με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split), με αναλογία 5 παλαιές μετοχές για κάθε 1 νέα μετοχή, ήτοι από 46.875.000 σε 9.375.000 κοινές ονομαστικές μετοχές.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν στην αύξηση αυτή θα λάβει μέρος και η πλευρά Κυριακίδη – Λαυρεντιάδη, που έχει το 13,38% της εταιρείας.

Το 15,35% ανήκει στο επενδυτικό κοινό και το υπόλοιπο 71,27% στην οικογένεια Μπόμπολα, που θα κληθεί να βάλει και τα περισσότερα χρήματα στην εταιρεία της.

= Τελεσίγραφο από την «Ίριδα» (ΔΟΛ 50% – Πήγασος 50%) στις εφημερίδες που δεν πληρώνουν για τις εκτυπωτικές εργασίες. Η συνεργασία τους θα διακοπεί εάν μέχρι τον Ιούνιο δεν πληρωθεί η εκδοτική εταιρεία, με αποτέλεσμα ορισμένες να αναζητούν ήδη την τύχη τους στην «Τυποεκδοτική». Η «Ίριδα» πάντως, όπως και πέρυσι, θα τυπώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα σχολικά βιβλία της επόμενης χρονιάς.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν και μετοχικές αλλαγές στην εταιρεία, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, προκειμένου να ενισχυθεί ο ΔΟΛ.

= Σε συνεργασία με τον «Χαϊδεμένο» για την εκτύπωση των περιοδικών της προχώρησε η «Καθημερινή», διακόπτοντας τη λειτουργία των δύο μηχανών της.

= Τον Μάιο θα κριθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της «Τυποεκδοτικής» για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Ενδιαφέρον για την εκτύπωσή της στην εταιρεία του ΚΚΕ έχει δείξει η «Μακεδονία».

= Τις επόμενες ημέρες είχε υποσχεθεί η ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας» πως θα ανοίξει τις διαδικασίες των συναινετικών αποχωρήσεων (απολύσεων). Γεγονός είναι ότι πολλοί εργαζόμενοι, απογοητευμένοι από τις εξελίξεις, περιμένουν να δηλώσουν οικειοθελή απόλυση και να λάβουν στο μέλλον τις αποζημιώσεις τους. Στο μεταξύ, η νέα «φουρνιά» ασφαλιστικών μέτρων από δημοσιογράφους έλαβε ημερομηνία εκδίκασης τον Οκτώβριο του 2012.

= Και η «Καθημερινή» στον χορό των οριζόντιων μειώσεων. Η εφημερίδα της οικογένειας Αλαφούζου, υπό το βάρος του Μνημονίου, προχωράει σε μειώσεις μισθών 10%-15% και στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Όσοι λαμβάνουν 1.200 ευρώ μεικτά θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται κατά 10% και όσοι παίρνουν περισσότερα από 3.000 ευρώ μεικτά θα έχουν μείωση 15%, χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση πως δεν θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις σε διάφορους τομείς της εφημερίδας. «Οι μειώσεις που γίνονται και φέρνουν πολλούς συναδέλφους κυριολεκτικά στο όριο της αξιοπρεπούς επιβίωσης των οικογενειών τους διαμορφώνουν τις «κόκκινες γραμμές» μας», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους, αποδεχόμενοι τη ρύθμιση.

= Το λουκέτο στον ημερήσιο «Αγγελιοφόρο» δεν κράτησε πολύ, αφού φαίνεται πως οι εκδότες της εφημερίδας τη χρειάζονται για όλες τις άλλες τους δουλειές και φυσικά για τη μικρή προεκλογική περίοδο. Έτσι, ο «Αγγελιοφόρος» επιστρέφει στην καθημερινή του έκδοση από την ερχόμενη Τετάρτη. Ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος ανήγγειλε στην ΕΣΗΕΜ-Θ την αναστολή των έντεκα απολύσεων, αλλά ζήτησε νέα μείωση μισθών κατά 30%, με την «υπόσχεση» να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας για έναν χρόνο.


Σχολιάστε εδώ