επί του πιεστηρίου

Το αποκλειστικό δημοσίευμα που είχαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, ότι σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους θα πρέπει η Ελλάδα να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη που διεξάγεται στην Άγκυρα για την επιχείρηση «Βαριοπούλα», που προέβλεπε εισβολή σε ελληνικά νησιά και τη δημιουργία θερμού επεισοδίου, αναδημοσιεύθηκε από τη μεγάλη εφημερίδα στην Τουρκία, τη «Μιλιέτ». Τα δικά μας ΜΜΕ συνέχισαν τη συνήθη τακτική. Λέξη δεν ανέφεραν!

«Φταίει το κράτος, όχι εσύ. Άλλαξέ το», θα είναι το κεντρικό σύνθημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας στις εκλογές. Δηλαδή ο πολίτης θα το αλλάξει; Και να ψηφίσει ποιους; Τους ίδιους, εσάς δηλαδή, που 30 χρόνια και βάλε φτιάξατε αυτήν τη δυναστεία όχι για να εξυπηρετεί τους πολίτες, τον λαό, αλλά τους πολιτικούς. Όχι χωρίς λόγο. Για να καταφεύγει σ’ εσάς κυρία Ντόρα και λοιποί, ώστε να κάνει τη δουλειά του, τη νόμιμη.

Στο Αγρίνιο έχουν κλείσει πάρα πολλά μαγαζιά! Εδώ είναι σαν ναρκοπέδιο, μας γράφει πολύ παραστατικά φίλος αναγνώστης για τη βόμβα (κοινωνική) που κάθε στιγμή πλέον μπορεί να σκάσει.

Κάποτε οι Ναπολέοντες και οι Ουέλινγκτον μετράγανε τη σημασία των λαών με το πόσα κεφάλια διαθέτανε για μακέλεμα. Σήμερα η Moody’s, η Standard and Poor’s ή η Fitch τη μετράνε με το πόσα κεφάλια διαθέτουν για «κινεζοποίηση» της παραγωγής, για φτηνή εξαθλιωτική δουλειά στο κάτεργο της απόγνωσης. Και όπως τότε υπήρχαν γραφίδες που εξωράιζαν και εξυμνούσαν το μακέλεμα σαν «πατριωτισμό», έτσι και σήμερα υπάρχει δημοσιογραφία που διαφημίζει τους όποιους όρους γενοκτονίας επιβάλλει η Διεθνής των πολιτικά ανεξέλεγκτων τοκογλύφων ως μεγαλόψυχη προσφορά σωτηρίας.


Σχολιάστε εδώ