ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΑΝ κρίνω από τα… φλογερά μηνύματα που φτάνουν στη Λ. Συγγρού από ολόκληρη την επικράτεια, ο Α. Λυκουρέντζος τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι ο πιο συμπαθής άνθρωπος εντός της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτευτές και κομματικά στελέχη τον κατηγορούν ευθέως για «αθέτηση υποσχέσεων», πιο συγκεκριμένα λένε ότι ενώ τους είχε διαβεβαιώσει ότι θα είναι υποψήφιοι, τελικώς δεν είδαν το όνομά τους στις λίστες που ανακοινώθηκαν τη περασμένη Πέμπτη. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα είχαν ήδη ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία, με συνέπεια τώρα να βρίσκονται… εκτεθειμένοι στις εκλογικές περιφέρειές τους. Εξ ου και τα γεμάτα οργή τηλεφωνήματα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Τι ακριβώς συνέβη; Δεν είναι ότι ξαφνικά ο γραμματέας κατέστη αναξιόπιστος, απλώς άλλαξαν γνώμη οι πιο πάνω από εκείνον…

ΤΟ μυστήριο της… μη υποψηφιότητας του Λ. Ζαγορίτη προσπαθούν να διελευκάνουν ορισμένοι στη Νέα Δημοκρατία. Παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι έστω και οριακά θα εκλεγόταν βουλευτής, αποφάσισε τελικά να μην είναι υποψήφιος, ενώ άλλοι στη θέση του θα είχαν προ πολλού ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία. Το μυστήριο γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο καθώς -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ο κ. Ζαγορίτης είχε ενημερώσει για τον απόφασή του τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος και συμφώνησε μαζί του.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, στην περίπτωση του Μ. Δασκαλάκη τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά… Το ενδεχόμενο να εκλεγεί βουλευτής στη Λακωνία ήταν τόσο πιθανό, όσο και το να πάρει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ο Παναιτωλικός. Οι αντίπαλοί του ήταν συγκριτικά σε καλύτερη μοίρα, ενώ ο ίδιος, αν και γενέτειρά του, δεν διαθέτει σοβαρά ερείσματα στη περιοχή. Έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση να μην είναι υποψήφιος. Σ’ αυτήν μέτρησε ένας επιπλέον λόγος: ότι σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο και τις δημοσκοπήσεις στη Λακωνία η ΝΔ είναι πιθανό να περιορισθεί στη μία έδρα από δύο που είχε κερδίσει στις εκλογές του 2009.

ΤΗΝ εκλογική συνεργασία Ντ. Μπακογιάννη και Στ. Μάνου, ως τις μόνες συνεπείς και συγκροτημένες φιλελεύθερες φωνές, ζητάει ο πρώην βουλευτής Ν. Γεωργιάδης. Σε επιστολή του σε ημερήσια εφημερίδα («Καθημερινή») εκφράζει την προσδοκία ότι Δημοκρατική Συμμαχία και Δράση θα αντιληφθούν το μέγεθος της πρόκλησης και θα συνεργαστούν, διασφαλίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη δυνατή φιλελεύθερη εκπροσώπηση. Και προσθέτει: «Αυτή η φιλελεύθερη πολιτική εκπροσώπηση στη νέα Βουλή θα αποτελέσει με βεβαιότητα τον καταλύτη του μετασχηματισμού του πολιτικού σκηνικού». Σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο πρώην βουλευτής παρατηρεί ότι το πολιτικό σκηνικό θα ανασυνταχθεί, προκειμένου σύντομα να αποκτήσει δυνατή και συμπαγή φιλελεύθερη δύναμη που θα εισάγει φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και θα τις φέρει δίχως περιστροφές εις πέρας».

«Συνεχίζουμε μαζί μια καθαρή σχέση» έλεγε στο πασχαλιάτικο μήνυμά του ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος. Άραγε πώς εννοεί την «καθαρή σχέση»; Είναι εντός των προϋποθέσεων που έθετε η Συγγρού για την επιστροφή;


Σχολιάστε εδώ