ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΤΙΝΕΘ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΚΙΚΕ ΦΛΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΕΡΙ

Στα πρότυπα του «Τσινγκούρι» θα κινηθούν οι «ερυθρόλευκοι» για τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της ομάδας. Γι’ αυτό και τα ονόματα που εξετάζουν είναι από την Ισπανία, τα οποία είτε εργάζονται στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, είτε σε άλλα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Το μεγάλο φαβορί για τον ερυθρόλευκο πάγκο είναι ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
Ο ισπανός τεχνικός βρίσκεται από το 2009 στο τιμόνι της Γουίγκαν, η οποία φέτος δείχνει να κερδίζει τη μάχη της παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μαρτίνεθ αυτή τη στιγμή προηγείται στην κούρσα για τον εκλεκτό του πάγκου του Ολυμπιακού έναντι των Ουνάι Έμερι και Κίκε Φλόρες, λόγω μπάτζετ, αλλά και διπλής ποδοσφαιρικής ταυτότητας. Ο 39χρονος τεχνικός είναι γνώστης του ισπανικού ποδοσφαιρικού μοντέλου που έχει υιοθετήσει ο Βαλβέρδε, αφού αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στην πατρίδα του, ενώ ως προπονητής έχει παραστάσεις τα τελευταία χρόνια από την Πρέμιερ Λιγκ.
Παράλληλα, στον Ολυμπιακό σκοπεύουν να μειώσουν το μπάτζετ την επόμενη σεζόν, προκειμένου να προσαρμοστούν στο νέο πλάνο της ΟΥΕΦΑ. Αυτό σημαίνει ότι ο νέος προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας πολύ δύσκολα θα καταφέρει να κερδίσει συμβόλαιο αντίστοιχο με αυτό που είχε ο Βαλβέρδε.
Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, θα προτιμούσαν να αναλάβει τα ηνία της ομάδας ο Έμερι. Ωστόσο, πέραν των παραπάνω δεδομένων, ο τεχνικός της Βαλένθια βρίσκεται στο στόχαστρο αγγλικών και ρωσικών συλλόγων. Από τη στιγμή που οι Άγγλοι και οι Ρώσοι έχουν μπει στο κόλπο για τον Ισπανό, στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως δύσκολα θα καταφέρουν να αποσπάσουν το «ναι» του Έμερι. Μάλιστα, αν η Βαλένθια φτάσει ως το τέλος του Γιουρόπα Λιγκ, οι μετοχές του προπονητή της αναμένεται να φτάσουν στα ύψη.
Επιστροφή
για Σάντσεθ
Από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν την έλευση του νέου τεχνικού για να αρχίσουν σιγά σιγά να ξεκαθαρίζουν και τα μεταγραφικά μέτωπα. Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η απόκτηση ενός επιτελικού μέσου με τον Μάουρο Φορμίκα να επανέρχεται στο προσκήνιο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κινηθεί και τον χειμώνα για την απόκτησή του. Με δεδομένη την αποχώρηση του Πάμπλο Ορμπάιθ, αλλά και το μέλλον των Ζαν Μακούν και Ντιέγκο Φουστέρ να μοιάζει αβέβαιο στο Λιμάνι, ο νέος τεχνικός θα δώσει μεγάλο βάρος στη μεσαία γραμμή. Στα υπ’ όψιν, εκτός από τον Αργεντινό άσο, βρίσκεται τόσο ο κολομβιανός Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν, όσο και ο χιλιανός Μάρκο Εστράδα που κάνει μια εξαιρετική χρονιά με τη Μονπελιέ.


Σχολιάστε εδώ