Αποστρατείες, μετακινήσεις και ανανεώσεις στο ΚΚΕ

Πολλά τα μηνύματα που εκπέμπουν οι συνδυασμοί του σʼ όλη τη χώρα για τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Βλέπεις τιμητικές αποστρατείες, μετακινήσεις, αλλά και την προώθηση στελεχών που έχουν δοκιμαστεί και προφανώς θα αποτελέσουν την πρώτη γραμμή της επόμενης μέρας. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι αποκαλυπτικό αυτών των προθέσεων-τάσεων.

Ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής της Α΄ Αθηνών, μπαίνει επικεφαλής, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο γραμματέας της ΚΝΕ Θεόδωρος Χιώνης. Τρεις ως τώρα βουλευτές με αρκετές θητείες μετέχουν τιμητικά στις τελευταίες θέσεις, η Βέρα Νικολαΐδου (ιστορικό στέλεχος στη Β΄ Πειραιά), ο Ιωάννης Πρωτούλης (πρώην γραμματέας της ΚΝΕ) και ο Αντώνης Σκυλλάκος (Λάρισα). Στην Ηλεία μετακομίζει ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Καζάκος, περιοχή που ως τώρα δεν έχει εκλέξει το ΚΚΕ ποτέ βουλευτή.

Αποστρατεύονται επίσης ο Σταύρος Σκοπελίτης (Χίος) και η Διαμάντω Μανωλάκου (Α΄ Πειραιώς). Μετακινήθηκε ο Γιώργος Μαυρίκος από την Α΄ Αθήνας στη Β΄ και η Σοφία Καλαντίδου από την Α΄ Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς.

Παραμένουν στις θέσεις τους η Λιάνα Κανέλλη (Α΄ Αθήνας), οι Σπύρος Χαλβατζής και Ν. Παπακωνσταντίνου (Β΄ Αθήνας), ο Ν. Μωραΐτης (Αιτωλοακαρνανία), ο Ιωάν. Γκιόκας (Υπόλοιπο Αττικής), ο Νίκος Καραθανασόπουλος (Αχαΐα), ο Γιώργος Μαρίνος (Εύβοια), ο Χαρ. Χαραλάμπους (Κέρκυρα), ο Ιωάν. Ζιώγας (Α΄ Θεσσαλονίκης) και ο Θόδ. Ιγνατιάδης (Β΄ Θεσσαλονίκης), ο οποίος διαδέχθηκε τον άτυχο Άγγελο Τζέκη που πέθανε.

Προς τη Βουλή βαδίζει ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος. Στο ψηφοδέλτιο της Βʼ Αθήνας μετέχει η πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Βασιλική Αράπη-Καραγιάννη.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα είναι και πάλι υποψήφια στη Β΄ Αθήνας και στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ένα γνωστό μαχητικό στέλεχος από το μπλόκο των αγροτών στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης είναι ο Βαγγέλης Μπούτας στην Καρδίτσα, ο οποίος έχει καταγράψει θητεία στη Βουλή.


Σχολιάστε εδώ