Ένα βιβλίο που χρειαζόμαστε όλοι

Οι χρήστες των ιστοσελίδων του Facebook και του Hifive, θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ.

Το βιβλίο «Εθισμός στο Διαδίκτυο» έχουν γράψει ο Μανόλης Σφακιανάκης, διευθυντής Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Κωνσταντίνος Σιώμος, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, και ο Γεώργιος Φλώρος, ψυχίατρος MSc, υπ. διδάκτορας ΑΠΘ. Το βιβλίο καταδεικνύει όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την αλόγιστη και χωρίς επίβλεψη χρήση των υπολογιστών από ενήλικες και κυρίως παιδιά και προτείνει τρόπους για τη σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ασφαλή πλοήγηση σε δημοφιλείς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μανόλης Σφακιανάκης και η ομάδα του, που απαρτίζεται πλέον από 81 άτομα, όλοι επιστήμονες που εργάζονται ουσιαστικά χωρίς ωράριο, δέχονται πάνω από 40 καταγγελίες καθημερινά και τα ποσοστά επιτυχίας στην εξιχνίαση των υποθέσεων της υπηρεσίας του ανέρχονται σε 97%. Πέρα από τα οικονομικά εγκλήματα, την εισβολή και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, η πιο σημαντική του επιτυχία είναι η καταπολέμηση της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας και η ασφαλής πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ημέρες της κρίσης η Δίωξη Ηλεκτρονικού Έγκλήματος αποτρέπει 3 με 4 απόπειρες αυτοκτονίας καθημερινά, όταν ελάχιστα χρόνια πριν οι απόπειρες ήταν 2 με 3 τον μήνα.


Σχολιάστε εδώ