Όμηρος της ΔΕΠΑ η ΔΕΗ!

Πρόκειται για μια σύμβαση που το «Π» αποκάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα πριν από δύο Κυριακές και έχει δημιουργήσει πλήθος ερωτημάτων για τη σκοπιμότητά της.

• Η συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο μαθαίνουμε ότι κατέληξε σε πύρρειο νίκη για τον επικεφαλής της ΔΕΗ: από τα 11 μέλη του συμβουλίου, μόνο τα πέντε ψήφισαν υπέρ. Πώς πέρασε μια απόφαση που δεν υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών; Έχουμε και λέμε: από τους έντεκα, οι τέσσερις δεν πήγαν καν στη συνεδρίαση και η απόφαση ελήφθη με επτά μέλη παρόντα, εκ των οποίων ένα απείχε της ψηφοφορίας και άλλο ένα καταψήφισε. Άραγε, θα μπορούσε να εγκριθεί η συμφωνία, αν δεν είχαν «εκπαραθυρωθεί» πραξικοπηματικά τον Δεκέμβριο από Ζερβό και Παπακωνσταντίνου πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου; Πιθανότατα, όχι.

• Είναι ενδιαφέρον, επίσης, ότι για να περάσει η απόφαση έγκρισης της συμφωνίας-πλαίσιο ο κ. Ζερβός δέχτηκε ότι η τελική έγκρισή της, ύστερα από διαπραγμάτευση, θα γίνει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη και της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Πρόκειται, ίσως, για το χειρότερο «στραπατσάρισμα» Ζερβού κατά τη θητεία του στη ΔΕΗ. Για τον ίδιο ίσως αυτό δεν έχει πολλή σημασία: πέτυχε τον στόχο του, έστω και με μεγάλες απώλειες. Δεν είναι λίγο να κλείνεις στο τέλος της θητείας σου μια δουλειά 4 δισ. ευρώ…

Ο Κομνηνός σε ρεσιτάλ… αρλούμπας

• Πώς θα εξοικονομήσει μια νοικοκυρά έως και έναν βασικό μισθό τον χρόνο με «έξυπνες» αγορές στα σούπερ μάρκετ; Αν ρωτήσετε τον γγ Εμπορίου, Στ. Κομνηνό, θα σας πει την απλή συνταγή: για καθένα από τα 382 βασικά αγαθά που πωλούνται στα έξι μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ υπάρχουν αποκλίσεις τιμών μεταξύ των αλυσίδων που μπορεί να φτάνουν και το 10%. Αρκεί, λοιπόν, μια νοικοκυρά να μπει στην ιστοσελίδα e-prices του υπουργείου Ανάπτυξης, όπου καταγράφονται οι τιμές σε όλες τις αλυσίδες γι’ αυτά τα 382 αγαθά, να εντοπίσει πού θα βρει το καθένα από αυτά στη χαμηλότερη τιμή και αναλόγως να κάνει τα ψώνια της.

• Δηλαδή, για να κάνουμε οικονομία στα ψώνια, θα πρέπει να φάμε ώρες επί ωρών στο Ίντερνετ, γνωρίζοντας βέβαια πώς θα χειριστούμε την ιστοσελίδα του υπουργείου (που δεν είναι και η πιο εύχρηστη του κόσμου…) και, στη συνέχεια, να λιώσουμε λάστιχα αυτοκινήτων και παπούτσια και να χάσουμε άλλο τόσο χρόνο, γυρίζοντας από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ, μέχρι να καταφέρουμε να ψωνίσουμε τα 382 βασικά αγαθά στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς. Εντάξει, ο κ. Κομνηνός δεν είχε και τις καλύτερες επιδόσεις στη θητεία του, σε ό,τι αφορά την «τιθάσευση» των τιμών στα σούπερ μάρκετ. Αφού δεν τα κατάφερε, καλύτερα να μένει σιωπηλός, αντί να μας τρελαίνει με ρεσιτάλ… αρλούμπας.


Σχολιάστε εδώ