Χωρίς ηχηρά ονόματα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Είναι ίσως η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα που τόσο πολλά προβεβλημένα στελέχη αποφεύγουν να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού. Ο βασικότερος λόγος είναι η αγανάκτηση και η οργή που εισπράττουν από την κοινωνία σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση.

Υπάρχουν, ωστόσο, και εκείνοι που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της προεκλογικής περιόδου και επιλέγουν να μην αναμειχθούν καν.

Κορυφαίος στη λίστα εκείνων που εισέπραξαν την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου και τελικά επέλεξαν να αποστασιοποιηθούν είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επί 30 χρόνια βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής Θ. Πάγκαλος.

Απών από τα κοινά της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου θα είναι ο Κ. Γείτονας αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης που εκλεγόταν στη Β΄ Αθηνών Μ. Παπαϊωάννου (και οι δύο «Γεννηματικοί»), ο οποίος ανακοίνωσε σε κατʼ ιδίαν συνάντηση στον Ευάγγ. Βενιζέλο ότι δεν επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος.

Ακόμη, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βουλευτής Καρδίτσας Ντ. Ρόβλιας, όπως και η βουλευτής Τρικάλων Σ. Μερεντίτη αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Ξάνθης Σ. Ξυνίδης.

Εκτός νυμφώνος αλλά όχι και χωρίς ρόλο μένουν οι Β. Γερανίδης και Β. Αργύρης, οι οποίοι έχουν αναλάβει επικεφαλής της επιτροπής συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ. Παρόμοια περίπτωση είναι και ο συνεργάτης του Ευάγγ. Βενιζέλου και βουλευτής Καρδίτσας Ν. Σαλαγιάννης, ο οποίος τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής στην Ιπποκράτους. Εκτός ψηφοδελτίων, αλλά και πολιτικής –παρότι ο ίδιος δεν το επιθυμεί–, μένει ο βουλευτής Επικρατείας και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα επιστρέψει στη διόλου ευκαταφρόνητη έδρα του London School of Economics. Εξ αποστάσεως θα παρακολουθήσουν πλέον τις εκλογές και οι Χρ. Χάιδος (βουλευτής Τρικάλων), Θ. Τσούρας (Α΄ Αθηνών), Σ. Βούγιας (Α΄ Θεσσαλονίκης) και Έλ. Παναρίτη (Επικρατείας).

Επίσης δεν θα είναι υποψήφιοι οι Άννα Βαγενά και Σπύρος Κουβέλης από την Α΄ Αθηνών και ο Βασίλης Τόγιας από τη Βοιωτία, ενώ ερωτήματα μένουν για τους Γιώργο Λιάνη από τη Φλώρινα και Αλέξανδρο Αθανασιάδη από την Κοζάνη.

«Ροντέο» η Β΄ Αθηνών

Από κει και πέρα, πραγματικό «ροντέο» θα γίνει η χαώδης εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθηνών καθώς, πέρα από γνωστά πρόσωπα που κατεβαίνουν εκεί, πλέον συνωστίζονται και οι Γ. Ραγκούσης, Δ. Ρέππας και η Ρ. Ζήση, ενώ επιστρέφουν και οι Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Μ. Αποστολάκη, αλλά όχι η Β. Παπανδρέου, η οποία δεν ανταποκρίθηκε τελικά στο κάλεσμα πανστρατιάς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλος εκτός από τη Θεσσαλονίκη θα είναι υποψήφιος και στο Ηράκλειο, για να υπερασπιστεί, όπως δήλωσε, τους δεσμούς που παραδοσιακά είχε το ΠΑΣΟΚ με την Κρήτη. Ο Γ. Παπανδρέου τελικά θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα προκαλώντας αντιδράσεις στους τοπικούς παράγοντες, ότι τους «κλέβει» μία έδρα.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα είναι υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής, ενώ ο Π. Γερουλάνος θα δώσει τη δική του μάχη στην Α΄ Αθηνών, όπου φαίνεται ότι πάει καλά.

Από τα νέα πρόσωπα ξεχωρίζουν οι Αντώνης Λιάρος (δημοσιογράφος του Μega) στην Αττική, η πρώην αθλήτρια Άννα Βερούλη και η ηθοποιός Μ. Βιδάλη στη Β΄ Αθήνας, ο παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Γ. Γούναρης στην Α΄ Θεσσαλονίκης αλλά και ο παλιός μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Κ. Παταβούκας στα Τρίκαλα. Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί και η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Δ. Μποτώνη στη Ζάκυνθο, καθώς και η επιστροφή του Χρ. Βερελή στην Αιτωλοακαρνανία.


Σχολιάστε εδώ