Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

• Είδες, πατέρα, πόσο μεγάλη επιτυχία είχα ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Πήρα ένα κόμμα με 160 βουλευτές και κατάφερα να το παραδώσω με 129. Δεν ήταν και τόσο εύκολο πράμα. Αμ’ τ’ άλλο; Κέρδισα την κυβέρνηση και μέσα σε δυόμισι χρόνια το ‘σκασες.

• Τα ξέρω, παιδί μου. Πέτυχες και τ’ άλλο… Να γκρεμίσεις ό,τι έφτιαξε ο παππούς και ο πατέρας σου… Τουλάχιστον η μάνα σου κατάλαβε τι καταστροφή έφερες στον τόπο και σ’ όλους…

• Άσε που με την απόφασή σου να κατέβεις υποψήφιος στην Αχαΐα, τα έκανες κι εκεί μπάχαλο. Ακούω ότι ο συνυποψήφιός σου, Γιώργος Κυριακόπουλος, βγήκε και διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας ότι δεν προσφέρουν τίποτε οι πρώην πρωθυπουργοί… Αλλά και ο καλαβρυτινός Θανάσης Παπαδόπουλος είναι οργισμένος. Έχει δίκιο. Σου λέει, δύο όλες όλες έδρες θα πάρει το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, από τέσσερις που έπαιρνε, και από τις δύο τη μία θα την πάρει ως πρώην ο Γιωργάκης. Θα τρέχουμε, δηλαδή, εμείς γι’ αυτόν, λένε. Το ίδιο θυμωμένος είναι και ο Κώστας Σπηλιόπουλος.

• Πρόβλημα όμως υπήρξε και στη Χαλκιδική. Με τον Λαφαζάνη, που καταψήφισε το Μνημόνιο, διαγράφηκε, επανήλθε, αφού δήλωσε μετάνοια. Τελικά όμως τον έφαγαν οι… σύντροφοί του.

• Ολόκληρα το υπουργεία Υγείας και το Εργασίας κατεβαίνουν στις εκλογές. Από τους υπουργούς μέχρι τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς. Κάτω τα στυλό δηλαδή. Μέχρι τις εκλογές, αλλά και έως ότου αναλάβουν οι νέοι, τίποτε δεν θα δουλεύει.

• Το ωραίο (!) είναι ότι στη Βʼ Αθήνας θα αναμετρηθεί ο υπουργός Γ. Κουτρουμάνης με τη γενική γραμματέα Ασφάλισης Αθηνά Δρέττα, την οποία στηρίζει πάση δυνάμει ο Λοβέρδος. Το σκέφτεστε να εκλεγεί (ποντάρετε όλα τα λεφτά σας πάνω της) η γραμματέας και να μη βγει ο υπουργός της; Το έχεις σκεφτεί, Γιώργο;

• Στη λίστα της Λευκάδας δεν υπάρχει το όνομα του βουλευτή Σπύρου Μαργελή. Να τα μάζεψε κι αυτός και πήγε σπίτι του; Το σιγοψιθύριζαν πάντως εδώ και καιρό στο Περιστύλιο.

• Κάθε άλλο παρά πολιτική πράξη είναι η αποχώρηση της βουλευτίνας Τρικάλων Σούλας Μαρωνίτη. Για τον γαμπρό της το έκανε! Προίκα του έδωσε την έδρα της. Αν, βέβαια, καταφέρει να βγει. Και μετά κατηγορούν τον Καραμανλή, τον Μητσοτάκη και τον Παπανδρέου για οικογενειοκρατία…


Σχολιάστε εδώ