στα ενδότερα των ομάδων

=Ιδανικοί αυτόχειρες αποδεικνύονται όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τη μία δείχνουν αδύναμοι να διατηρήσουν υγιείς τις ομάδες τους, ενώ την άλλη επιτρέπουν, για να μην πούμε ότι συντηρούν, τις διάφορες μορφές βίας.

=Είχε γράψει ένα εξαιρετικό σχόλιο ο Μάκης Κουρής μετά τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ που προκάλεσαν τη διακοπή του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Μεταξύ άλλων είχε επιρρίψει ευθύνες και στην ΕΛΑΣ για την αδυναμία της να επιβάλει την τάξη και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα.

=Είχε κατηγορήσει και την Πολιτεία. Τόσο για την έλλειψη πολιτικής βούλησης, όσο και για την εν γένει συμπεριφορά της απέναντι στους «τρομοκράτες των γηπέδων», αλλά και στις ομάδες που συνήθως αποφεύγουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

=Στις 25 Μαρτίου είχε δημοσιευθεί εκείνο το άρθρο. Μέσα σε τρεις εβδομάδες η ουσία του επιβεβαιώθηκε πλήρως και, μάλιστα, με τη βούλα της αθλητικής δικαιοσύνης.

=Η βοηθός διαιτητή Χρυσούλα Κουρομπύλια από τη Χαλκίδα δέχθηκε ένα μπουκάλι που πέταξε κάποιος ανεγκέφαλος οπαδός του Άρη. Ο αγώνας των «κίτρινων» διεκόπη όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, αλλά η πειθαρχική επιτροπή υποκατέστησε τους πάντες και απεφάνθη ότι το ματς πρέπει να συνεχιστεί σε νέα ημερομηνία.

=Για το αν τιμωρήθηκε ο Άρης δεν γεννάται ζήτημα, διότι στο εδώλιο μπορεί να κάτσει η Κουρομπύλια επειδή δεν έβγαλε αίμα. Αν το μπουκάλι την είχε βρει στο κεφάλι και της προκαλούσε σοβαρότερη ζημιά, ίσως να σκέφτονταν διαφορετικά οι αθλητικοί δικαστές.

=Είχε απόλυτο δίκιο ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο οποίος δήλωσε πως το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου οδηγεί σε αφανισμό το άθλημα. Για ποιο αυτοδιοίκητο μιλάμε όταν μένει ατιμώρητη η ρίψη αντικειμένων και ο τραυματισμός ενός διαιτητή;

=Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ο Άρης πέρασε στην αντεπίθεση και τα έβαλε με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι ερμήνευσαν την απόφαση και τη χαρακτήρισαν σκάνδαλο. Κι αν οι «κίτρινοι» νοιάζονται μόνο πώς θα σώσουν αυτήν τη σεζόν, αλλά και την επόμενη, τα θεσμικά όργανα ανοίγουν για άλλη μία φορά τον ασκό του Αιόλου.

=Στον Ολυμπιακό οι άνεμοι ξεχύθηκαν έξω μετά την εντός έδρας ήττα από την Κέρκυρα. Ο κόσμος δυσφόρησε και αποδοκίμασε, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν η έκρηξη του Ερνέστο Βαλβέρδε.

=Ο Ισπανός απογοητεύθηκε. Είχε ζήσει παρόμοιο αποτέλεσμα και στην πρώτη θητεία του, με τη Λάρισα να αλώνει τότε το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ και πέρσι επέτρεψαν οι «ερυθρόλευκοι» στον Ατρόμητο να κάνει πάρτι και να σώσει την κατηγορία.

=Μέχρι και κάποιες κοινές επιχειρηματικές δράσεις ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στον Γιώργο Λιμπάντση θυμήθηκαν κάποιοι. Φυσικά αυτή η λεπτομέρεια είναι άσχετη, καθώς στον Ολυμπιακό παίζουν παίκτες οι οποίοι ελέγχονται κατά κύριο λόγο από τον προπονητή τους.

=Και να ήθελε κάποιος να τους επηρεάσει, δύσκολα θα το πετύχαινε. Αλλά με την τρέλα που έχει ο Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό, κάθε σκέψη για ήττα των «ερυθρολεύκων» μοιάζει με αυτοκτονία.

=Πιο εύκολο είναι να κλέψει κάποιος τον Μαρινάκη, παρά να του ζητήσει να χάσει ο Ολυμπιακός. Απλά κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να επιχειρήσουν ένα-δύο επικοινωνιακά χτυπήματα, χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκτυπο.

=Οι επιχειρηματικές συνεργασίες, άλλωστε, δεν επιτρέπεται να ποινικοποιούνται. Σε αυτήν την περίπτωση θα μετατρεπόταν το ποδόσφαιρο σε ζούγκλα, αν και δεν διαφέρει και πολύ.

=Ο Βαλβέρδε πάντως εκνευρίστηκε με τους παίκτες του, επειδή μπήκαν με χαλαρή διάθεση στο γήπεδο.

Όπως είχαν κάνει μία εβδομάδα νωρίτερα στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό και ενδιάμεσα στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ.

=Στην πρώτη περίπτωση νίκησαν χάρη στα γκάζια που τους έβαλε ο Ισπανός στην ανάπαυλα, στη δεύτερη αναδείχθηκαν ισόπαλοι και στην τρίτη την πάτησαν, διότι η Κέρκυρα είχε ισχυρότερο κίνητρο, έπαιζε για την επιβίωσή της. Συμβαίνουν τέτοια αποτελέσματα όταν μια μεγάλη ομάδα αγωνίζεται ελεύθερα, δίχως το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον.

=Στον Παναθηναϊκό ο Αντώνης Πετρόπουλος εξέθεσε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ασφαλώς ένα ματς δεν αποτελεί δείγμα γραφής, αλλά με δεδομένη την έλλειψη άλλου καθαρού επιθετικού και σκόρερ, η παρουσία του έλληνα φορ έμοιαζε επιτακτική για το «τριφύλλι».

=Ο Πετρόπουλος, άλλωστε, είχε δώσει λύσεις και την προηγούμενη σεζόν. Τέτοια εποχή πάνω-κάτω, όταν οριστικοποιήθηκε η απώλεια του πρωταθλήματος για τους «πράσινους».

=Το καλοκαίρι θα γίνει περιζήτητος ο διεθνής στράικερ. Το όνομά του βρίσκεται στη λίστα του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη, του Ατρόμητου και γενικά αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους πλέον περιζήτητους επιθετικούς της Σούπερ Λίγκας.

=Αλλά και ο Γιώργος Καραγκούνης έδωσε απαντήσεις στον Φερέιρα. Προς τέρψιν, ασφαλώς, του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος θέλει ετοιμοπόλεμο τον διεθνή μέσο και αρχηγό της Εθνικής, καθώς τον υπολογίζει για βασικό στο Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

=Με την άνοδο του Μανιάτη, πάντως, κάποιοι θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο. Ο Τζιόλης έχει χάσει τη θέση του στη Μονακό, ο Μάκος είναι σκιά του εαυτού του και ο Καφές μία παίζει και τρεις μένει εκτός.

=Για τον τελευταίο, πάντως, δύσκολα θα βρεθεί άλλη ευκαιρία να πάει με την Εθνική σε μια μεγάλη διοργάνωση. Ενδεχομένως, λοιπόν, να μετρήσει η καλή γνώμη που έχουν για την ποιότητά του τόσο ο Σάντος όσο και αρκετοί διεθνείς.

=Το άλλο μεγάλο μπέρδεμα για την Εθνική αφορά στους τερματοφύλακες. Ο Σάντος χρησιμοποίησε στα προκριματικά Κωνσταντόπουλο, Χαλκιά, Σηφάκη και Τζόρβα, ενώ κατά καιρούς κάλεσε και τους Καρνέζη, Καπίνο.

=Με την επιστροφή του τελευταίου στην εντεκάδα του Παναθηναϊκού τα πράγματα μπερδεύονται. Ειδικά από τη στιγμή που ο Χαλκιάς βελτίωσε την απόδοσή του, ενώ Τζόρβας και Σηφάκης έχουν ελάχιστα παιχνίδια στα πόδια τους σε Παλμέρμο και Άρη αντίστοιχα.

=Κέρδισε πολλούς πόντους ο Σάκης Τσιώλης στον Άρη με τη στάση που κράτησε στο θέμα της διακοπής του αγώνα με τον Αστέρα. Ο νυν προπονητής των Αρκάδων διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με οργανωμένους οπαδούς των «κίτρινων» και φέρεται να τους έχει πει πως κάποια μέρα θα επιστρέψει στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

=Αρκεί, βέβαια, να έχει αποχωρήσει ο Γιάννης Κόντης, στον οποίο φορτώνει ουσιαστικά τις ευθύνες για την αποτυχημένη θητεία του στον πάγκο του Άρη. Προτεραιότητα για τον Τσιώλη, πάντως, έχει η ΑΕΚ, την οποία εξακολουθεί και χαρακτηρίζει «κοιμώμενο γίγαντα»!


Σχολιάστε εδώ