Σημαδιακή η 11η Απριλίου για τη Σαντορίνη

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του αγκάλιασε όλες τις προσπάθειες και τις διαδικασίες, ώστε ο χώρος να γίνει και πάλι επισκέψιμος και να υποδεχτεί τους επισκέπτες της πατρίδας μας πριν από το Πάσχα.

Ο στόχος αυτός υπηρετήθηκε με ιδιαίτερη μεθοδικότητα αλλά και με το κεφαλονίτικο πείσμα του υφυπουργού, κάτι το οποίο κατάφερε να περάσει και στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Χρειάστηκαν αμέτρητες επικοινωνίες, συσκέψεις και έγγραφα για να κερδηθεί το στοίχημα της έγκαιρης επαναλειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου.

Το κερασάκι στην τούρτα της ευτυχούς για τον ελληνικό πολιτισμό και τουρισμό στιγμής ήταν η αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Αλιβιζάτου στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης το πρωί της Μ. Τετάρτης, όπου επόπτευσε τις διαδικασίες και συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Ζώρζο, με τον οποίο συζήτησε και διάφορα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό του νησιού.

Ο δήμαρχος προσωπικά αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου ευχαρίστησαν τον υφυπουργό για την αποφασιστική του συμβολή στην επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου και τη «στενή, θετική και εποικοδομητική συνεργασία» που είχαν όλους αυτούς τους μήνες, ώστε το όραμα να γίνει πραγματικότητα.


Σχολιάστε εδώ