Προς mega διάλυση στις ειδήσεις

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Mega όλα είναι στον αέρα, από τη στιγμή που οι μέτοχοι δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν «τα δικά τους παιδιά» και επιμένουν στη μνημονιακή πολιτική των περικοπών.

Η ένταση που επικρατεί στον ενημερωτικό τομέα –τη δύναμη πυρός του Mega– είναι μεγάλη, καθώς υπάρχει άρνηση να εργαστούν με «καθεστώς δουλοπαροικίας» για τα επόμενα χρόνια. Η μια πλευρά (π.χ. των δημοσιογράφων) ζητάει ευθύνες από την άλλη (π.χ. του προγράμματος) και όλοι μαζί από τη διοίκηση.

Μειώσεις 55%
στους αστέρες

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι πρώτες κρούσεις στους πρωτοκλασάτους αστέρες για μετεγγραφές σε ανταγωνιστικά ΜΜΕ. Οι αστέρες έχουν υποστεί μειώσεις της τάξεως του 55% στις αποδοχές τους την τελευταία διετία. Την πρώτη φορά οι περικοπές έφτασαν στο 35% με τη δέσμευση πως δεν θα γίνουν απολύσεις.

Η δέσμευση αυτή δεν τηρήθηκε και ακολούθησε το δεύτερο μαχαίρι κατά 20%. Προς το παρόν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εκτιμάται πως θα υπάρξει ανακωχή. Όμως μετά, και αναλόγως του εκλογικού αποτελέσματος, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος σκληρής διαπραγμάτευσης μεταξύ εκείνων που θα μείνουν.

Ζήτημα παραμονής
και για τον Τσίγκα

Δεν μπορεί να δώσει διαβεβαιώσεις ο διευθύνων σύμβουλος του Mega Ηλίας Τσίγκας πως δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις δημοσιογράφων ή διοικητικών, ακόμη κι αν υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις. Ο Ηλ. Τσίγκας βρίσκεται σε διακοπές στο εξωτερικό και επιστρέφει την Τρίτη του Πάσχα, αλλά είναι έντονα προβληματισμένος για την παραμονή του στο τιμόνι του σταθμού, αφού δεν μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον του. Εκτιμά πως με αυτές τις περικοπές ο τηλεοπτικός σταθμός μπορεί να έχει ισοσκελισμένη πορεία έως το 2013, με δεδομένα τα προβλήματα των μετόχων που έχουν επιλέξει να ενισχύουν με ελάχιστα χρήματα την επιχείρηση. Η λύση μπορεί να έρθει από το εξωτερικό ή από τον χώρο της ενέργειας.


Σχολιάστε εδώ