Πραξικόπημα στο παρά πέντε…

Δεν είναι μόνο οι δεκάδες ρουσφετολογικές διατάξεις στα νομοσχέδια, που πήγαν να τις περάσουν στα μουλωχτά υπουργοί την τελευταία στιγμή, λίγες ώρες πριν από τη διάλυση της Βουλής. Είναι και οι υπουργικές… λαθροχειρίες, με τις οποίες τακτοποίησαν τους κολλητούς τους… Και κάποιες που αποκαλύφθηκαν προκάλεσαν οργίλες αντιδράσεις και απόλυτα δικαιολογημένο θυμό.

Μια απʼ αυτές ήταν και η άρον άρον αλλαγή από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν πάει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την προκήρυξη εκλογών. Που κύριο στόχο είχε την… εκτόπιση στα… μουλωχτά τού ως τώρα προέδρου του ΔΣ του Μεγάρου Κώστα Πυλαρινού. Που πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ο ιδρυτής του Μεγάρου Μουσικής στη συμπρωτεύουσα, ξεκινώντας από το μηδέν και καταφέρνοντας αυτά που βλέπουν σήμερα οι Θεσσαλονικείς και όχι μόνο.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο οι 6 στους 10 είναι νέοι και απʼ αυτούς οι 4 πρόσκεινται στον νέο πρόεδρο Αλέξανδρο Μπακατσέλο, συγγενή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πυλαρινός, μόλις πληροφορήθηκε το πραξικόπημα, έστειλε στον κ. Παπαδήμο την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε πρωθυπουργέ,

Προκαλεί έκπληξη –και όχι μόνο– την ημέρα που διαλύεται η Βουλή οι υπουργοί σας να αποφασίζουν αλλαγές διοικητικών συμβουλίων!

Αναφέρομαι εν προκειμένω στην πραξικοπηματική ανασύνθεση του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στην άλογη, αναιτιολόγητη και φαύλη αλλαγή των μελών του. Μελών των οποίων η πολυχρόνια εθελοντική δράση και προσφορά τους ήταν η κύρια γενεσιουργός αιτία της δημιουργίας του Μεγάρου.

Κύριε πρόεδρε της κυβερνήσεως, συγχαρητήρια για τους υπουργούς σας».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πυλαρινός είναι πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης εδώ και 22 χρόνια!


Σχολιάστε εδώ