Πήρε Μέσι ο Καρατζαφέρης και ευελπιστεί να ξαναβάλει γκολ

Τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε μια επίμονη, όσο και αγωνιώδη προσπάθεια να προσεγγίσει και να εντάξει στα ψηφοδέλτια «λαμπερά πρόσωπα» από όλους τους χώρους, με την προσδοκία ότι αυτά θα προσελκύσουν νέους ψηφοφόρους.

Αποτέλεσμα; Η ηθοποιός Β. Μπάρμπα θα είναι υποψήφια στη Β’ Αθηνών (αφού, όπως λέγεται, βρήκε κλειστές τις πόρτες του ΠΑΣΟΚ, που ήταν η αρχική επιλογή της), ενώ ο δημοσιογράφος και εκδότης Γ. Κύρτσος θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Και οι δύο έχουν υψηλή αναγνωρισιμότητα, πλην όμως δεν βρίσκονται στην ακμή της καριέρας τους, η πρώτη όταν κυριαρχούσε στα εξώφυλλα των περιοδικών κι ο δεύτερος όταν, ως διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου», υπήρξε με την αρθρογραφία του σημείο αναφοράς για τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, πάντως, επενδύει πολλά πάνω τους, είναι δε χαρακτηριστικός ο παραλληλισμός που έκανε για την προσχώρηση του Γ. Κύρτσου: «Είναι σαν να πήρε ο Πανιώνιος τον Μέσι»! Ο κ. Καρατζαφέρης θα επαναλάβει το επιτυχημένο πείραμα των προηγούμενων εκλογών, όταν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή τον παλαιό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γ. Ανατολάκη: στη Β’ Αθηνών θα είναι αυτήν τη φορά υποψήφιος ο Π. Καραβίτης, παλαιός ποδοσφαιριστής κι εκείνος, της ίδιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ βρίσκεται σε επαφές και συζητήσεις και με άλλα πρόσωπα από τους χώρους του αθλητισμού και του θεάματος και στους συνομιλητές του λέει ότι θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις ως προς τα πρόσωπα που θα περιληφθούν στις λίστες.

Αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΛΑΟΣ να κινείται στην κόψη του ξυραφιού, ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της κάλπης, θεωρεί βέβαιη την είσοδο στη Βουλή, ενώ στόχος του είναι να αυξήσει (κατά έναν τουλάχιστον βουλευτή) τον αριθμό των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στόχος εξαιρετικά δύσκολος. Ένα μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων έχουν εγκαταλείψει ή ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το κόμμα, απογοητευμένοι ενδεχομένως από τις παλινωδίες και τις ανακολουθίες της τελευταίας διετίας και βλέποντας ότι ο Καρατζαφέρης απομακρύνθηκε από τις βασικές αρχές με τις οποίες σημείωσε επιτυχία στις εκλογές του 2009. Αυτός είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του εν όψει εκλογών. Εξ ου και τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρόκειται να τυπώσει και να διανείμει σε ψηφοφόρους του και μη ένα πολυσέλιδο έντυπο όπου θα εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια την τακτική που ακολούθησε την τελευταία διετία, τις επιλογές που έκανε και τις αποφάσεις που πήρε.


Σχολιάστε εδώ