Ο Βγενόπουλος πατάει πόδι στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου Αχιλλέα Μακρόπουλο και τον προέτρεψε να πάρει τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Πρότεινε, μάλιστα, ο Βγενόπουλος τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στον ερασιτέχνη. Οι κινήσεις του ερμηνεύονται ως μία προσπάθεια να μπλοκάρει την είσοδο του Γιάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ, αλλά και στήνει μία επιχείρηση για να πλήξει τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τον αδερφό του Θανάση. Οι δύο κορυφαίοι παράγοντες στην ιστορία του Παναθηναϊκού είχαν για χρόνια τα ηνία του ερασιτέχνη και είναι προφανές ότι ο Βγενόπουλος επιχειρεί να τους πιέσει για να τους πάρει με το μέρος του ή να τους εκθέσει.

Παιχνίδια εξουσίας

Για το πλάνο του Mr MIG είναι ενήμεροι και οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Συναντήθηκε, άλλωστε, με αντιπροσωπεία του Φορέα την προηγούμενη Παρασκευή και τους εξήγησε πως μπορεί να απεμπλακεί πλήρως το «τριφύλλι» από τον Τζίγγερ, χωρίς να ακολουθήσουν την ομάδα τα χρέη που δημιουργήθηκαν επί πολυμετοχικότητας, με τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς να ταυτίζονται με το πλάνο του Βγενόπουλου και να απορρίπτουν τις άλλες εναλλακτικές λύσεις, δηλαδή τους παλαίμαχους και την εταιρεία λαϊκής βάσης, την οποία προωθεί ο Αλαφούζος. Στην πλάτη του Παναθηναϊκού παίζονται παιχνίδια εξουσίας, τα οποία αναμένεται να πληρώσει ακριβά η ομάδα. Όχι μόνο μέσα από έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό, αλλά ακόμα και με πτώχευση, όπως σας είχαμε αποκαλύψει την προηγούμενη εβδομάδα.

Αρχίζουν οι προσφυγές

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό από την πρόθεση των ποδοσφαιριστών να καταθέσουν προσφυγές.

Την αρχή φέρεται να έκανε ο Ματίας Μπίαρσμιρ, ο οποίος θέλησε να εξασφαλίσει τα χρήματά του μέσω προσφυγής. Στα χνάρια του Σουηδού αναμένεται να βαδίσουν και άλλοι παίκτες, οι οποίοι βλέπουν ότι οι μέτοχοι που υποσχέθηκαν να σώσουν την ΠΑΕ όχι μόνο δεν καλύπτουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά ζητούν πίσω τα χρήματά τους. Οι «πράσινοι» θα μπουν στα πλέι οφ με βαθμολογικό αέρα, αλλά με καταρρακωμένη ψυχολογία και θα διατρέξουν σοβαρό κίνδυνο να χάσουν την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία, η οποία θα τους δώσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν, βέβαια, καταφέρουν να πάρουν την αδειοδότηση της ΟΥΕΦΑ για συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις.


Σχολιάστε εδώ