Ξεχειλίζει από υποκρισία και δημαγωγία η πρόταση για συνεργασία

Στον Περισσό ξεκαθαρίζουν ότι ξεχειλίζει από υποκρισία και δημαγωγία η συγκεκριμένη πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι ψηφοφόροι ενός από τα παραπάνω κόμματα θα ψηφίζουν υποψήφιους του άλλου, προκειμένου να γίνει η μοιρασιά των εδρών και το ΚΚΕ να πάρει τέσσερις μονοεδρικές, η ΔΗΜΑΡ δύο και από μία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι.

Κατ’ αρχάς, τονίζουν, είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζεται κάποιος ότι θα επιβάλει στους ψηφοφόρους ενός κόμματος να ψηφίσουν ένα άλλο, με το οποίο μάλιστα έχουν βαθύτατες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, και αυτό, λένε, ισχύει τόσο για το ΚΚΕ όσο και για τα άλλα κόμματα.

Αλίμονο, υπογραμμίζουν, αν το ΚΚΕ έδινε την εκλογική μάχη για τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυσή του πανελλαδικά έχοντας μέτωπο με πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να κοροϊδέψουν τον λαό με δήθεν «αριστερές κυβερνήσεις» και την ίδια ώρα σε τοπικό επίπεδο μοίραζε ψήφους δεξιά και αριστερά με εκλογικίστικα κριτήρια.

Και μάλιστα, όπως λένε, σε κόμματα που όχι μόνο διαφωνούν στρατηγικά με το ΚΚΕ, αλλά επιπλέον δηλώνουν έτοιμα να πάρουν μέρος σε «προγραμματική» κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Προχωρώντας ακόμα παραπέρα, υπογραμμίζουν ότι, ακόμα και εάν το ΚΚΕ «στραβωνόταν» και δεχόταν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι οι ψηφοφόροι του όχι μόνο δεν θα ακολουθούσαν τη γραμμή του κόμματος, αλλά θα του γύριζαν την πλάτη. Αυτό, λένε, το ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δημαγωγεί για να μπερδέψει και να αποπροσανατολίσει τον λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν κατηγορηματικά, φέρεται ως «πολιτικός απατεώνας» με τη συγκεκριμένη πρόταση, που έρχεται ως συνέχεια προηγούμενης, όταν ισχυρίζονταν ότι μια εκλογική συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, εάν αναδεικνύονταν πρώτη δύναμη, θα έπαιρνε το μπόνους των πενήντα εδρών του πρώτου κόμματος.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει, αφού ο εκλογικός νόμος με σαφήνεια ορίζει ότι το μπόνους το παίρνει το πρώτο κόμμα και όχι ο συνασπισμός κομμάτων που θα έρθει πρώτος στις εκλογές.

Και στην πρόταση για τις μονοεδρικές, καταγγέλλουν από τον Περισσό, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται ψεύτες και εξηγούν:

Ο εκλογικός νόμος καθορίζει ότι ο αριθμός των εδρών του κάθε κόμματος προκύπτει με βάση το πανελλαδικό του ποσοστό. Ακόμα κι αν ένα κόμμα πάρει όλες τις μονοεδρικές, το σύνολο των εδρών του θα είναι το ίδιο ακριβώς που θα έπαιρνε και χωρίς τις μονοεδρικές.

Δηλαδή, εάν και οι οκτώ μονοεδρικές έδρες πήγαιναν στο ΚΚΕ, θα του αφαιρούνταν οκτώ βουλευτές από άλλες εκλογικές περιφέρειες, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που θα εκλέξει να είναι όσος αντιστοιχεί στο ποσοστό που θα πάρει πανελλαδικά.

Εξοργισμένοι στον Περισσό τονίζουν ότι αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ: Ενώ ο στόχος του είναι πώς θα πλήξει το ΚΚΕ, δεν τολμά να τα βάλει ευθέως με την πολιτική του πρόταση και τη δράση του και επιτίθεται διαρκώς εναντίον του με κουτοπονηριές.

Υπενθυμίζουν δε ότι την ίδια στιγμή που έκανε, υποτίθεται, πρόταση εκλογικής συνεργασίας με το ΚΚΕ, στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κατέβαινε σε κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ, για να χτυπήσει το ΚΚΕ, ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που στις δημοτικές εκλογές στην Ικαρία ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ ενάντια στον υποψήφιο δήμαρχο που υποστήριξε το ΚΚΕ.

Ως εκ τούτου, το ΚΚΕ στην προεκλογική περίοδο που αρχίζει θα πορευτεί σταθερά με το σύνθημα «αδύναμα τα κόμματα του κεφαλαίου, σοβαρή ενίσχυση του ΚΚΕ» και με κάθε ευκαιρία θα ξεκαθαρίζει στους ψηφοφόρους ότι είναι αποπροσανατολισμός και ξεγέλασμα του λαού τα όσα λέγονται για τη δυνατότητα συγκρότησης «αριστερής κυβέρνησης» μετά τις επικείμενες εκλογές.


Σχολιάστε εδώ