Μετά τις εκλογές τα σπουδαία για Ραγκούση

Ειδικά η κόντρα με τον Ραγκούση, με αφορμή την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων κρατάει για τα καλά και, απʼ ό,τι φαίνεται, θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου.

Μεγάλες αντιδράσεις υπήρξαν για την υποψηφιότητα του πρώην τσάρου της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου. Συνεργάτες του Βενιζέλου, με διαρροές προς τους δημοσιογράφους, καταφέρονται με σκληρότατες φράσεις κατά του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας.

Σε συζητήσεις που έγιναν, κατατέθηκαν από όλα σχεδόν τα στελέχη της Επιτροπής Εκλογών ενστάσεις για τον Παπακωνσταντίνου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο κόσμος τον έχει ταυτίσει με το ΔΝΤ και θυμίζει τον πρώτο καιρό του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό. Ο μόνος που υποστήριξε την υποψηφιότητα του Παπακωνσταντίνου ήταν ο Λοβέρδος, που είπε ότι αν αυτό ισχύει για τον Παπακωνσταντίνου, θα πρέπει να ισχύσει και για τον Παπανδρέου και επομένως δεν θα πρέπει ούτε και αυτός να είναι υποψήφιος, θέτοντας το ερώτημα αν αυτό είναι που θέλουμε.

Όταν η συζήτηση πήγε στον Ραγκούση, εκεί οι επικρίσεις ήταν πιο ήπιες, αλλά και πάλι μοναδικός υποστηρικτής του ήταν ο Λοβέρδος και όχι η Άννα Διαμαντοπούλου, όπως θα περίμενε κανείς, λόγω των πολιτικών δεσμών που είχε μαζί του. Θυμίζουμε ότι είχαν συμπτύξει ομάδα, όταν ο Παπανδρέου δρομολόγησε την αποχώρησή του.

Σκληρότατος ήταν ο Βενιζέλος για τον Ραγκούση, για τον οποίο είπε ότι η πολιτική συμπεριφορά του έχει ξεπεράσει τα όρια της αξιοπρέπειας. Και ότι δεν μπορεί ο ίδιος να μιλά για φαύλο πολιτικό σύστημα, όταν το έχει υπηρετήσει. Άλλοι έλεγαν ότι η περίοδος Ραγκούση στο ΠΑΣΟΚ ήταν η πλέον σπάταλη, κάτι που ο ίδιος όμως απορρίπτει.

Τελικά οι δύο υπουργοί θα είναι υποψήφιοι με το σκεπτικό, όπως έλεγαν συνεργάτες του Βενιζέλου, ότι εκείνος που τιμωρεί δεν είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο κόσμος, οι πολίτες που ψηφίζουν στις εκλογές.

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι η παραμονή του κ. Ραγκούση στο Κίνημα είναι θέμα χρόνου. Αν μπορούσε, λένε, θα κατέβαινε υποψήφιος με άλλο κόμμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη. Αν μάλιστα κοιτάξει κανείς στο μπλογκ «Παραπολιτική», που έχει υιοθετήσει ο κ. Ραγκούσης, από την πρώτη ματιά φαίνεται πόσο κοντά βρίσκεται με τον Κουβέλη.

Για τον Παπακωνσταντίνου πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ ότι θα μπορούσε να μην είναι υποψήφιος βουλευτής, ξέρει όμως πολύ καλά ότι έχει ανάγκη να είναι το επόμενο διάστημα στη Βουλή ώστε να μην έχει περιπέτειες δικαστικές, στην περίπτωση Εξεταστικής Επιτροπής (το έχει προαναγγείλει ο Σαμαράς) για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο.

Τον πρόλαβε όμως ο Βενιζέλος όταν ανακοίνωσε ότι από τη νέα Βουλή, ο κάθε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει βουλευτική ασυλία, θα παραιτείται του δικαιώματος, που σημαίνει ότι οι βουλευτές θα μετράνε τα πάντα καθώς και το πού βάζουν την υπογραφή τους.


Σχολιάστε εδώ