Κερδίζει πόντους η «Κοινωνική Συμφωνία»

Δύο γκάλοπ που έγιναν την περασμένη εβδομάδα όπως ανέφεραν τα ίδια στελέχη, τοποθετούν την Κοινωνική Συμφωνία στο 2% και στο 2,4%, γεγονός που η ηγεσία του κόμματος ερμηνεύει ως ξεκάθαρο μήνυμα επίτευξης του στόχου να ξεπεραστεί ο πήχυς του 3%, μια και η εμφάνιση του πολιτικού αυτού φορέα στις δημοσκοπήσεις δεν έχει συμπληρώσει ούτε μήνα! «Όταν ξεκινάμε από το 1% και σε 15 μέρες διπλασιάζουμε το ποσοστό μας, γιατί σε 30 μέρες να μην… πιάσουμε το 3%;», λένε χαρακτηριστικά έμπειρα στελέχη του.

Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν πως με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος η συσπείρωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και ο στόχος θα επιτευχθεί ευκολότερα.

Μεταξύ των υποψηφίων που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής στις διάφορες περιφέρειες είναι οι εξής:

Α’ Θεσσαλονίκης: Χ. Καστανίδης, Βούλα Τεκτονίδου, Νίκος Βαρσάμας (πρώην δήμαρχος Αγ. Παύλου), Θεοδώρα Θεοδώρου και Γ. Αθανασιάδης.

Γιάννενα: Αλέκος Φαρμάκης (συνταξιούχος εφοριακός).

Μαγνησία: Γιάννης Βλάχος (δικηγόρος).

Κέρκυρα: Γιώργος Σκλαβούνος, Ευδοκία Κατέχη.

Κεφαλονιά: Παναγής Βλάχος, Σπύρος Ματιάτος (αξιωματικός ε.α.), Αριάννα Φερεντίνου.

Αχαΐα: Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αθ. Μπέλλας (καθηγητής πανεπιστημίου) Χάρης Τσιμάρας, Μαρία Κυριακοπούλου (βουλευτής), Γιάννης Μιχαλόπουλος, Θ. Χαϊκάλης.

Αιτωλοακαρνανία: Β. Βραχάς, Θ. Κατερινόπουλος, Π. Μαγγιώρας (αρχιτέκτονας), Χρ. Αραχωβίτης.

Εύβοια: Πέτρος Θέμελης, Γ. Κουλούρης (πνευμονολόγος), Αγγ. Ρούσου (οδοντίατρος).

Κόρινθος: Γ. Αντωνόπουλος (γνωστός από την κόντρα του με τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη για τα νερά).

Λακωνία: Πολ. Πολυχρονίου, Στ. Τσιλιβαράκος.

Αρκαδία: Χαρ. Κλουκίνας (δικαστικός), Β. Σταματοπούλου.

Μεσσηνία: Μίλτος Μυλωνάς (επιχειρηματίας), Δημ. Παπαδέας (ιατρός), Γ. Χρονόπουλος.

Χίος: Στ. Καραβασίλης (καθηγητής), Μ. Κουντουρούδης (δικηγόρος).

Δωδεκάνησα: Γιώργος Κασάρας, Αθ. Μπαράκας, Ουρανία Φλιτλανίδη, Παν. Καρύκης.

Ηράκλειο: Μ. Αναστασάκης (δήμαρχος Βιάννου).

Ρέθυμνο: Γ. Παπαδάκης.

Χανιά: Ν. Δερμανάκης.

Α’ Πειραιά: Β. Κασάπογλου (δικηγόρος), Ευαγγ. Σεριματάκη (σχεδιάστρια).

Β’ Πειραιά: Μιχάλης Νικητάκης (επιχειρηματίας), Θ. Βασιλάκος, Δ. Τσικούρας (ασφαλιστής), Ελευθ. Καλκάνης (διευθυντής ορχήστρας), Κ. Χριστογιαννίδης, Π. Εμμανουηλίδης.

Υπόλοιπο Αττικής: Δημ. Κωνσταντινίδης, Ελένη Δεδούση, Στ. Αγγέλου (δημοτικός σύμβουλος Φυλής), Θ. Χαμακιώτης (Μέγαρα).

Α’ Αθηνών: Θ. Αγγελόπουλος (πρώην δήμαρχος Αντιρρίου), Τίνα Ζωγοπούλου (συγγραφέας), Μαρία Ποντίκη, Μάκης Ποταμιάνης.

Β’ Αθήνας: Λάμπρος Μίχας (βουλευτής), Κώστας Μπίγαλης (τραγουδιστής), Γ. Χαρδάς, Θ. Μπούμπουλης, Αθ. Αλλόκριου, Αλ. Λυμπέρης (δημοσιογράφος), Βλάσης Σταθούλιας, Κ. Αρμύρας, Έφη Διγκλή (δικηγόρος), Μαρία Αρώνη, Σπ. Καρανικόλας και άλλοι.

Επικεφαλής στο Επικρατείας του κόμματος θα είναι ο πρόεδρος της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» Νικήτας Κανάκης. Η Λούκα Κατσέλη θα επιλέξει -αν φυσικά εκλεγεί το κόμμα- την Α’ Αθήνας ή κάποια περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Μετά το Πάσχα, η Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα, με συναυλία, ομιλίες και πολλά εφέ. Σημαντικά στελέχη του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν, όπως οι Ηρώ Ζερβάκη, Σοφία Πανδή, Τ. Γέρανης, Ηρ. Βερβέρης κ.λπ. «κινούν» πλέον τους μηχανισμούς του νέου κόμματος.

Από τους υποψηφίους που είχαν διασφαλίσει την ένταξή τους στα ψηφοδέλτια της Κοινωνικής Συμφωνίας, οι περισσότεροι κινούνται εντυπωσιακά. Συγκεκριμένα ο βουλευτής Λάμπρος Μίχος έχει κάνει μέχρι στιγμής συγκεντρώσεις στην Αγ. Βαρβάρα, το Ίλιον, την Κηφισιά, τα Μελίσσια, τη Γλυφάδα, την Ηλιούπολη, το Μοσχάτο, και ήταν όλες απόλυτα επιτυχημένες, αφού συγκέντρωσε από 300 έως 600 άτομα, αριθμός ασυνήθιστος για την εποχή που ο κόσμος δεν… βγαίνει ούτε για… δωρεάν διασκέδαση!

Εξάλλου σε μια συγκέντρωση που έκαναν υποψήφιοι της Αχαΐας στην Πάτρα πριν από 10 μέρες και είχε μιλήσει η Λούκα Κατσέλη, είχε πολύ κόσμο. Να σημειώσουμε ότι η Κοινωνική Συμφωνία προσδοκά πολλά από την Αχαΐα, καθώς το ΠΑΣΟΚ είναι διαλυμένο και οι βουλευτές του απειλούν ότι δεν θα κάνουν ιδιαίτερες προεκλογικές κινητοποιήσεις, αφού δεν έχουν ελπίδα να εκλεγούν, δεδομένου ότι τη μια έδρα θα την πάρει ex officio ο Γιώργος Παπανδρέου χωρίς σταυροδότηση, ως πρώην πρωθυπουργός!

Σειρά εκδηλώσεων έχει κάνει και ο Μιχ. Νικητάκης, που είναι το φαβορί στη Β’ Πειραιά. Να σημειώσουμε ότι καθημερινά πάνω από 100-120 άτομα περνούν από το γραφείο του και του δηλώνουν την ανεπιφύλακτη υποστήριξή τους.

Γενικά στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος υπάρχει αισιοδοξία, καθώς βλέπουν ότι ο κόσμος το αποδέχεται καλά, δεν δυσανασχετεί και δεν εναντιώνεται. Υπάρχει δε διάχυτη η εντύπωση πως μέχρι τις εκλογές η αποδοχή θα έχει ανέβει σημαντικά.

Τώρα στην Κοινωνική Συμφωνία, μετά δηλαδή τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, κινούνται δραστήρια για να επιλέξουν εκλογικούς αντιπροσώπους, καθώς δεν θέλουν να αφήσουν κανέναν τομέα της εκλογικής διαδικασίας ακάλυπτο. Το έργο αυτό θα το αναλάβει η νεολαία του κόμματος που ήδη «στρατολογεί» εθελοντές.


Σχολιάστε εδώ