Κάτω στον Πειραιά

Μίλησε στη συνέλευση των δημοσιογράφων και τους είπε ότι στόχος είναι να επιβιώσει το δημοτικό ραδιόφωνο. Όμως επειδή τα οικονομικά του δήμου είναι απολύτως περιορισμένα, δεν μπορεί να διαθέτει άνω των 850.000 ευρώ ετησίως για τον σταθμό. Ζήτησε να γίνει συζήτηση με αντιπροσωπεία των δημοσιογράφων και την ΕΣΗΕΑ μετά το Πάσχα, προκειμένου να συμφωνηθούν οι μειώσεις αυτές. Τη Μ. Τετάρτη, οπότε έγινε νέα συνέλευση των δημοσιογράφων, με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδου, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι οι μειώσεις θα ισχύουν από 1η Απριλίου, αλλά θα οριστικοποιηθούν μετά την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων της ΕΣΗΕΑ με τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς στις 14 Μαΐου. Τόνισε ότι θα καταβληθεί αμέσως ένας μισθός και το δώρο και πως το σχέδιο σωτηρίας του Καναλιού 1 περιλαμβάνει, εκτός από τις μειώσεις μισθών, τη μετάταξη μέρους του προσωπικού του στον δήμο και προσπάθεια αύξησης των εσόδων του. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να υπάρχουν προκλητικοί μισθοί στον σταθμό ενός δήμου που λιμοκτονεί.

Έτσι, το Κανάλι 1 συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και διευρύνει συνεχώς (μαζί με τη Web TV που έχει ιδρύσει) τη βάση των φίλων και των ακροατών του. Να σημειώσουμε ότι μέσα σ’ ενάμιση περίπου μήνα τα «χτυπήματα» στο σάιτ του καναλιού (www.kanaliena.gr) ξεπέρασαν τις 120.000!

// Την ένταξη στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής 2011-2012 της υπογειοποίησης του δρόμου από το Φάληρο στον Πειραιά (Αγ. Διονύσιο) και τη σύνδεσή του με την παραλιακή λεωφόρο Δραπετσώνας – Κερατσινίου ζητάει με επιστολή του προς τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου ο δήμαρχος Πειραιά. Το έργο αυτό, αναφέρει στην επιστολή του, είναι ζωτικής σημασίας για τον Πειραιά, καθώς είναι η μόνη από τις μεγάλες πόλεις της χώρας που δεν διαθέτει παρακαμπτήρια οδό, με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να κινηθούν προς τις δύο εθνικές οδούς να περνάνε μέσα από την πόλη!

// Μήνυμα χαράς και ελπίδας αποτέλεσε η επίσκεψη που πραγματοποίησε στο γυναικείο τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού τη Μ. Τετάρτη η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Πασχαλίνα Καλαγιά – Καραμαλάκου, που συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο Νικόλαο Σταυριανέα.

Η επίσκεψη χαροποίησε ιδιαίτερα τις κρατούμενες, αφού είχαν την ευκαιρία να ξεχαστούν και να σπάσουν τη μονοτονία τους τραγουδώντας και χορεύοντας -περισσότερο από τρεις ώρες- γνωστές επιτυχίες που τραγούδησε ειδικά για εκείνες η Πόπη Αστεριάδη και το συγκρότημά της.

// Την ατζέντα των ζητημάτων της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αλλά και το μείζον ζήτημα απουσίας σκοπευτηρίου στον Πειραιά μετέφερε σε συνάντηση που είχε με τον Σπύρο Σπυρίδωνα ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου «Οι Πελασγοί» Γιάννης Βασιλαντωνάκης, εκπροσωπώντας και άλλους πειραϊκούς σκοπευτικούς συλλόγους.

Ο κ. Βασιλαντωνάκης εξήγησε στον κ. Σπυρίδωνα πως, παρότι ο Πειραιάς διαθέτει 17 σκοπευτικούς συλλόγους με 1.548 ενεργά μέλη, δεν υπάρχει πουθενά σκοπευτήριο.

// Έντονες πιέσεις δέχεται αυτόν τον καιρό από διάφορους πολιτικούς χώρους ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων Γιάννης Μαρωνίτης, προκειμένου να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Πειραιά. Ο ίδιος όμως θεωρεί ότι αυτή η τραγική περίοδος για τη χώρα θα πρέπει να είναι μια περίοδος περισυλλογής και ψυχραιμίας. Απόφασή του είναι να συνεχίσει να δίνει αγώνα καθημερινά από το δικό του μετερίζι, δηλαδή από τον Όμιλο UNESCO Πειραιά και τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, όπου είναι δημοτικός σύμβουλος, για τον Πολίτη, τον Άνθρωπο, το Περιβάλλον.

// Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για ανάπλαση, ανάδειξη και αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών των δύο μοναδικών πλαζ της πόλης μας, στη Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια. Φιλοδοξία του δημάρχου, όπως είπε ο ίδιος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, είναι να γίνουν οι δύο πλαζ οάσεις δροσιάς και αναψυχής για τους κατοίκους του Πειραιά, όπου θα μπορούν όλοι να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αλλά και να βρίσκουν χώρο να κάνουν το μπάνιο τους ή να χαλαρώσουν στην παραλία και εκείνοι που δεν έχουν ή δεν θέλουν να καταβάλλουν αντίτιμο.

// Από τη Μ. Τετάρτη η Δημοτική Αστυνομία, με απόφαση του αντιδημάρχου Γ. Δαβάκη, που είναι προϊστάμενός της, επιστρέφει τις πινακίδες στους ιδιοκτήτες των ΙΧ από τα οποία είχαν αφαιρεθεί για διάφορες παραβάσεις.

// Αν αληθεύουν οι φήμες που θέλουν τον παλαιό κινηματογράφο «Φαντάζιο», που ανήκει στην Εκκλησία του Πειραιά, να μετατρέπεται σε πάρκινγκ ρώτησε η σύμβουλος του συνδυασμού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ Μ. Σταθάκη. Ο δήμαρχος της απάντησε ότι η Εκκλησία του Πειραιά έχει ένα πολύ σημαντικό έργο, δίνει τροφή σε 3.000 συμπολίτες μας καθημερινά, έχει ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο και δεν πρέπει να βρίσκεται στο… στόχαστρο με το παραμικρό.

// Την άμεση απόσυρση των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνας ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημ. Κατσικάρης μιλώντας την περασμένη Κυριακή στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού, που έγινε ειδικά για να συζητηθεί αυτό το ζήτημα.

«Το θέμα της ζεύξης», τόνισε, «δεν πρέπει να το δούμε αποκομμένο από τον συνολικό σχεδιασμό του νησιού, από την εικόνα και την ταυτότητα που θέλουμε να έχει η Σαλαμίνα. Τον Νοέμβριο το υπουργείο μάς είπε ότι δεν θα προχωρήσει καμία διαδικασία αν πρώτα δεν γίνει διάλογος με την τοπική κοινωνία και με τα θεσμικά όργανα. Αντί γι’ αυτό, τώρα βλέπουμε να βγαίνει στον “αέρα” από τον κ. Βορίδη η όλη διαδικασία δημοπράτησης χωρίς διάλογο με εκείνους τους οποίους κυρίως αφορά το έργο αυτό. Άρα, ξεκινήσανε στραβά και στραβά αρμενίζουνε, και αυτό είναι προσβολή για τη Σαλαμίνα».

// Ημερίδα με τίτλο «Δεν κάνουμε εκπτώσεις στο παρεμπόριο» διοργανώνει η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος).

Ομιλητές θα είναι ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Λ. Αθανασιάδης, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πειραιά Γ. Ζησιμάτος και Νίκαιας Θ. Τσίνος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Δημ. Αρμενάκης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Νίκαιας Δημοσθένης Σταματάτος και άλλοι.

// Γεμάτες ήταν όλη τη Μ. Εβδομάδα οι εκκλησίες του Πειραιά. Ο κόσμος με κατάνυξη παρακολούθησε τις ιερές Ακολουθίες και «έζησε» με τον μοναδικό τρόπο που μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να αναπαραστήσει την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά, τη Σταύρωση και τη Ζωοφόρο Ανάσταση. Σε όλες τις Ακολουθίες, σε ξεχωριστό ναό κάθε φορά, ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καθώς και ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος.

// Μια και αναφερθήκαμε όμως στον Κ. Αρβανιτόπουλο, να σημειώσουμε ότι εδώ και έναν χρόνο περίπου που περιδιαβαίνει τις γειτονιές της πόλης στην οποία γεννήθηκε διαπιστώνει το κλίμα της κατήφειας και της κακής ψυχολογίας που έχει κυριεύσει τον κόσμο. Γι’ αυτό συνεχώς επισημαίνει ότι χρέος των νέων πολιτικών είναι με τις πράξεις και τις ενέργειές τους να αλλάξουν αυτό το κλίμα, να ξαναφέρουν το χαμόγελο στον κόσμο, που τόσο το έχει ανάγκη.

Χαρακτηριστικά, σε συγκέντρωση φίλων του την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι εκλογές, έλεγε:

«Βαδίζουμε στην κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολεμικής ιστορίας μας. Μιλώντας με πολίτες, αυτό που βλέπω είναι η παραίτηση, η έλλειψη ελπίδας. Αυτό είναι το χειρότερο, η παραίτηση και η παθητική στάση. Γι’ αυτό είναι ευθύνη των πολιτικών να ζυμωθούμε με τον κόσμο, να μιλήσουμε, να εξηγήσουμε τι έχει συμβεί και να του δείξουμε τις προοπτικές της χώρας».

// Παραλίγο να γίνει ατύχημα την περασμένη Κυριακή το βράδυ, την ώρα που τελείωσε ο αγώνας Ολυμπιακού – Κέρκυρας στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Μία τεραστίων διαστάσεων γιγαντοαφίσα στην Εθνάρχου Μακαρίου ξεκόλλησε λόγω των ισχυρών ανέμων από το διαφημιστικό πάνελ και ήταν έτοιμη να πέσει πάνω στον κόσμο που έφευγε από το γήπεδο. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ο δήμος και έσπευσαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Στάθης Κωσταντούζος με γερανοφόρο όχημα και συνεργείο προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Μέχρι τα μεσάνυχτα οι προσπάθειες συνεχίζονταν με πολλές δυσχέρειες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αλλά τελικά η αφίσα μαζεύτηκε και δεν υπήρξε τίποτα δυσάρεστο.

// Παραμένει τελικά το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Ν. Φάληρο. Αρχικά η διοίκηση του ιδρύματος είχε ανακοινώσει την κατάργησή του, γεγονός που είχε ξεσηκώσει τον κόσμο που θα ήταν υποχρεωμένος να πηγαίνει στο κέντρο της πόλης για να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του. Τελικά, ύστερα από προσπάθειες του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Γιάννη Δανιήλ, που είναι και γιατρός και γνωρίζει τι σημαίνει για τους ασφαλισμένους να μην έχουν υποκατάστημα του ΙΚΑ στη γειτονιά τους, το θέμα «σηκώθηκε», έφτασε μέχρι τον δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο, που έκανε τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και η διοίκηση του ΙΚΑ πήρε πίσω την απόφασή της.

// Μπορεί να βιώνουμε μια από τις χειρότερες κρίσεις της ιστορίας μας, μπορεί κάποιοι από εμάς να βλέπουν παντού σκοτάδι, ωστόσο η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι ένα γεγονός διαχρονικό και αναμφισβήτητο, που αποκαλύπτει και αποδεικνύει πως μετά το Πάθος έρχεται η Λύτρωση. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι να ανοίξουμε μια χαραμάδα στα τρίσβαθα της ψυχής μας για να μπορέσει να περάσει μέσα μας το ανέσπερο Φως της Ανάστασης για να ζεστάνει τις καρδιές και τις ελπίδες μας και να μας δείξει τον δρόμο της λύτρωσης που τόσο εναγωνίως αποζητούμε. Χριστός Ανέστη!

// Στις 25 Μαΐου θα εκδικαστεί η προσφυγή του Δήμου Πειραιά κατά των καταπατητών του πρώην στρατοπέδου Παπαδογεωργή στα Καμίνια, το οποίο έχει παραχωρηθεί εδώ και 10 χρόνια στον δήμο, αλλά ακόμα δεν μπορεί να αξιοποιηθεί γιατί -ακριβώς- δεν έχει απελευθερωθεί από τους καταπατητές. Αυτό ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος και υπογράμμισε ότι η διοίκηση του ΟΣΕ παραχώρησε στον δήμο έναν τεράστιο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το στρατόπεδο, όπως και τον αντίστοιχο χώρο που είναι μετά το στρατόπεδο και ανήκει στον Δήμο Ρέντη. Επίσης αποκάλυψε ότι συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο και του ζήτησε να παραχωρηθεί στον δήμο το νεοκλασικό κτίριο της τράπεζας που είναι δίπλα στο ΝΑΤ.


Σχολιάστε εδώ