Ηχηρή απουσία Ρέστη από τη συνέλευση του ΔΟΛ

Η πλευρά Ψυχάρη μπορεί να λάβει την απόφαση χωρίς την παρουσία του συνεταίρου του Β. Ρέστη στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 27ης Απριλίου, οπότε επί της ουσίας απομένει ένα δεκαήμερο για διαπραγματεύσεις. Είτε θα βρεθεί λύση είτε ο Στ. Ψυχάρης θα προχωρήσει στο σχέδιο της ενίσχυσης του ΔΟΛ από φίλους του επιχειρηματίες.

Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή. Ο ΔΟΛ έχει ανάγκη τα μετρητά, ενώ από την άλλη πλευρά ο Β. Ρέστης έχει επενδύσει περίπου 40 εκατ. ευρώ στην εταιρεία, χωρίς ωστόσο να έχει λόγο στις αποφάσεις για το μέλλον της.

Το σχέδιο για τη διάθεση των μετοχών του Ιδρύματος Λαμπράκη δεν προχώρησε για άγνωστους λόγους και τώρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Η πλευρά Ρέστη επί της ουσίας, με την απουσία της από τη Γενική Συνέλευση, θέτει εμμέσως ζήτημα διοίκησης. Από την άλλη πλευρά, αν ο Στ. Ψυχάρης προχωρήσει στην αύξηση του κεφαλαίου, το ποσοστό του εφοπλιστή θα μειωθεί.

Οι επαφές του Στ. Ψυχάρη με διάφορους επιχειρηματίες (Κόκκαλη, Μυτιληναίο κ.ά.) συνεχίζονται ως εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που ο Β. Ρέστης πει «όχι».


Σχολιάστε εδώ