Εκλογές σε κλίμα αφόρητης και στρεβλής προπαγάνδας

Σε ριζική αντίθεση με ΟΛΕΣ τις μετά τη δικτατορία των συνταγματαρχών εκλογικές αναμετρήσεις –αναμετρήσεις στις οποίες πρυτάνευε ο κομματισμός ή οι δυναμικές και απαστράπτουσες προσωπικότητες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου–, στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα δεσπόζει η αντιπαράθεση ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΚΙΒΔΗΛΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, αφενός, και ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, αφετέρου. Δίνω έμφαση στη σημαντικότατη λέξη «ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ», που κραυγάζει ανιδιοτέλεια και διαθέτει στοιχεία ιδεολογίας, σε εμφανέστατη αντιδιαστολή με τα δύο ουδόλως πλέον… μεγάλα κόμματα, τα οποία επιδιώκουν μια εξουσία ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Μια εξουσία, μάλιστα, που την επιδιώκουν ρητά και αναίσχυντα οι επιβάλλοντες αυστηρότατη και ΑΔΙΕΞΟΔΗ λιτότητα ξένοι… σωτήρες μας! (Το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον καθηγητή Επαμεινώντα Πανά και δείγμα 1.731 ερωτηθέντων, σε δημοσκόπηση που προβάλλει ο «ε-νικός» του Νίκου Χατζηνικολάου, έθεσε το ακόλουθο ερώτημα: «Πιστεύετε ότι οι ξένοι παράγοντες –Γερμανία, Γαλλία, ΔΝΤ– θέλουν να κερδίσουν μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στις προσεχείς εκλογές;». Το αποτέλεσμα των απαντήσεων υπήρξε συντριπτικό: 83% το πιστεύουν και, αφαιρουμένου του ποσοστού εκείνων που δεν πήραν θέση, ΜΟΝΟ 6,5% δεν το πιστεύουν!)

Αξίζει να γίνει μνεία και της δημοσκόπησης της GPO που μετέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη το Mega. Πρόκειται για δημοσκόπηση ΑΚΡΑΙΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. Αρκεί να σημειωθεί ότι, ενώ ο τελευταίος πίνακας που προβλήθηκε έδειχνε πως το 92% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Γιώργο Παπανδρέου υπεύθυνο για τη δεινότατη κατάσταση της χώρας και των πολιτών της, εμφάνισε πολύ νωρίτερα τον Βενιζέλο, εκείνον δηλαδή που επεξεργάστηκε το πρώτο Μνημόνιο και δήλωνε ότι «το βαρέλι δεν έχει πάτο», ως καταλληλότερο για την πρωθυπουργία από τον Σαμαρά! (24,3% έναντι 23,8%. Μικρή η διαφορά, 0,5%, αλλά διαφορά – κι ας προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ κατά 4 μονάδες, 18,2% έναντι 14,2%.) Προσθέτω ότι τα αποτελέσματα είναι χωρίς αναγωγή και ότι τα αντιμνημονιακά κόμματα παρουσιάζονται υποβαθμισμένα, πάντοτε, φυσικά, κατά την υποκειμενική μου γνώμη.

Εκλογή σημαίνει ΕΠΙΛΟΓΗ. Και μη μου πει κανείς ότι σʼ αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν ΑΦΘΟΝΕΣ επιλογές. Καμία ψήφος δεν είναι χαμένη, έστω κι αν ενισχύσει κόμματα που δεν θα μπουν στη Βουλή. Έγκλημα είναι η αποχή, το λευκό και το άκυρο. Διότι η αδιαφορία σε μια τόσο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, που θα κρίνει το μέλλον της πατρίδας μας για πολλές δεκαετίες, ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ, προδίδει μέγιστη ανευθυνότητα απέναντι στους νυν και απώτερους ΑΦΤΑΙΓΟΥΣ απογόνους μας.

Οι αράδες αυτές γράφονται σε προχωρημένη ώρα απογεύματος της Τετάρτης. Ημέρας, δηλαδή, που θα προκηρυχθούν οι εκλογές. Ημέρας επιπλέον που ανακοινώθηκε η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου (και αρκετών από τους συνενόχους του). Το τελευταίο αυτό γεγονός με προβληματίζει εντονότατα. Όχι βέβαια η σύλληψη, αλλά Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ, την οποία δεν θεωρώ τυχαία. Καθότι τα δύο κόμματα του άλλοτε κραταιού δικομματισμού μάς έχουν συνηθίσει, πλην των άλλων… κατορθωμάτων τους, και στους συνεχείς αποπροσανατολισμούς της κοινής γνώμης. Το ερώτημα, επομένως, που τίθεται αναφορικά με την ημερομηνία σύλληψης του Τσοχατζόπουλου είναι –το διατυπώνω με τη γνωστή λατινική φράση– cui bono; Τουτέστιν: Ποιον ωφελεί το συγκεκριμένο συμβάν; Προδήλως το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο αφήνει έντεχνα να εννοηθεί ότι δήθεν δέχεται να… θυσιάζονται οι άνθρωποί του! Οποία… μεγαλοψυχία, όταν πρόκειται για άνθρωπο τον οποίο εκλαμβάνει εδώ και πολύν καιρό ως «άχθος αρούρης», «βάρος της γης» σε νεοελληνική απόδοση.

Στο προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Γερμανοί σήμερα, χθες και προχθές» είχα απαιτήσει με ακλόνητα επιχειρήματα (και για πολλοστή φορά) τις «πολεμικές αποζημιώσεις» που μας χρωστούν οι Γερμανοί και αρνούνται να μας τις δώσουν. Σε προ ημερών συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη ΝΕΤ, ο Κώστας Μαρκόπουλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπεραμύνθηκε της καταβολής αυτών των αποζημιώσεων, ενώ ο κ. Ψαριανός της Δημοκρατικής Αριστεράς ισχυρίστηκε ότι «είναι λάθος να τις ζητήσουμε»! Με την ευκαιρία, καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να συνεργαστούν στο συγκεκριμένο αυτό θέμα, αφού συμφωνούν απόλυτα, και θυμίζω το δημοσιευθέν στις 4.12.2011 άρθρο μου με τίτλο «Κρατήρας ηφαιστείου η Ευρώπη λόγω Γερμανίας» –άρθρο που αναρτήθηκε σε ΟΛΕΣ τις ιστοσελίδες–, στο οποίο πρότεινα να στηθεί κάλπη σε κάθε εκλογικό τμήμα με προμετωπίδα «ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ», όπου ο ψηφοφόρος, μετά την εκτέλεση των εκλογικών του καθηκόντων, θα συμπληρώνει με όλα του τα στοιχεία ειδικό έντυπο, θα το υπογράφει και θα το ρίχνει στη σχετική κάλπη. Την οργάνωση αυτής της διαδικασίας προέτρεπα να την αναλάβουν οι κατά τόπους δικηγορικοί σύλλογοι, φροντίζοντας να βρουν μεταξύ των ψηφοφόρων εθελοντές, που θα εναλλάσσονται στην εκάστοτε κάλπη.

Εάν από τις 4.12.2011 που έγιναν αυτές οι προτάσεις είχε υπάρξει προετοιμασία, θα είχαμε στις 6 Μαΐου ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ αποτέλεσμα. Σήμερα, όμως, είναι πολύ αργά για την υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας.


Σχολιάστε εδώ