ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Δεν πρόλαβε καλά καλά να λήξει η εκρηκτική αντιπαράθεση που είχαν οι στενοί συνεργάτες του Σαμαρά, ο Γιώργος Μουρούτης και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, στον «Πρωινό καφέ» πάνω στο θέμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων και είχε βγει στον αέρα από τα διάφορα blog και στη συνέχεια στα δελτία ειδήσεων και στις εφημερίδες. Τέτοιο πράγμα δεν είχε συμβεί ποτέ επί ΠΑΣΟΚ. Στην «τρόικα» (Γεννηματάς, Άκης, Λαλιώτης) αλλά και στο Εκτελεστικό Γραφείο (που είχε ισχυρότερη δύναμη από την κυβέρνηση) πολλές φορές υπήρχαν ομηρικές συγκρούσεις, καβγάδες έντονοι, εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, αλλά τίποτα δεν έβγαινε έξω από τις αμπαρωμένες πόρτες. Η συμφωνία ήταν ότι όσα είπαμε μέσα τα κρατάμε για εμάς, έξω θα πούμε ότι όλοι συμφωνούμε στις αποφάσεις, ότι υπήρξε απόλυτη ομοφωνία. Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα έμεινε ενωμένο και κυβέρνηση τόσα χρόνια. Αυτά ας τα έχουν υπ’ όψιν τους εκεί στη Συγγρού, που ακόμα δεν πήραν την εξουσία και μαλλιοτραβιούνται…

ΔΥΟ και πλέον ώρες κράτησε η συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα το βράδυ ο Αντ. Σαμαράς με τον πρώην βουλευτή Π. Δούκα, στα γραφεία του κόμματος στη Λ. Συγγρού. Στη διάρκειά της συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, κυρίως δε στο μέτωπο της οικονομίας, όπου ο κ. Δούκας με την εμπειρία που έχει στον τομέα αυτό εξέθεσε στον πρόεδρο της ΝΔ τις θέσεις και τις προτάσεις του για την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. Παράλληλα οριστικοποιήθηκε και τυπικά η επιστροφή του κ. Δούκα στις λίστες της παράταξης και στις προσεχείς εκλογές θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής.

ΝΕΕΣ διαστάσεις παίρνει ο… πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΛΑΟΣ και Χρυσής Αυγής με «μήλον της Έριδος» τις ψήφους των ακροδεξιών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα ψηφοδέλτια του κόμματός του ο Γ. Καρατζαφέρης θα συμπεριλάβει αρκετούς απόστρατους από ειδικές δυνάμεις, αλεξιπτωτιστές κ.ά. «Θέλω με τον τρόπο αυτόν να δείξω ότι στηρίζω κι εμπιστεύομαι τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας» εξηγεί στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του. Ωστόσο ορισμένοι θεωρούν ότι η απόφασή του αυτή είναι «απάντηση» προς τη Χρυσή Αυγή που… συμπτωματικά θα έχει κι εκείνη απόστρατους υποψήφιους.

ΣΤΟΝ πειρασμό της «γκρίζας διαφήμισης» φαίνεται ότι θα υποκύψει και το ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από πληροφορίες που διοχετεύονται από παράγοντες της Ιπποκράτους. Σύμφωνα με αυτές, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το ΠΑΣΟΚ θα προβάλλει τηλεοπτικά σποτ όπου στελέχη της ΝΔ εμφανίζονται να τάσσονται υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή. Αν περιμένουν με τέτοιου είδους «επιχειρήματα» να διασωθούν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, φοβάμαι ότι ποντάρουν σε… κουτσό άλογο για να κερδίσουν στον ιππόδρομο.


Σχολιάστε εδώ