Διάδρομοι και Ψίθυροι

• Όπως ήταν αναμενόμενο, η εκτίναξη του γενικού δείκτη τη Μεγάλη Τρίτη συνοδεύτηκε από υψηλότατο τζίρο στους τραπεζικούς τίτλους. Η συνέχεια έφερε ρευστοποιήσεις στα συγκεκριμένα χαρτιά, αλλά υπήρξαν και αρκετοί τίτλοι που «κράτησαν» χαρακτήρα και θετική συμπεριφορά, που, ούτως ή άλλως, είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν στην αγορά τους τελευταίους μήνες. Τίτλοι όπως της Motor Oil, αλλά και του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ, αίφνης και της ΔΕΗ.

• Αρκετοί πιστεύουν πως ο 20άρης της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα συνεχίσει τις επόμενες εβδομάδες θετικά. Αρκετοί όμως είναι και αυτοί που πιστεύουν πως τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε ποιοι και γιατί «μάζεψαν» τις προηγούμενες ημέρες τίτλους τραπεζών, κυρίως της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank. Γιατί ενδεχομένως τα κομμάτια που «μάζεψαν» αυτές τις ημέρες μεγάλα χαρτοφυλάκια να τα δούμε στη συνέχεια να… «κυκλοφορούν» στην αγορά. Οψόμεθα…

• Μπορεί ο τραπεζικός δείκτης και ο 20άρης να ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά και από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση είχαμε αρκετές κινήσεις από τους τίτλους που συνήθως ξεχωρίζουν. Κάτι που έκαναν και τώρα με θετικές επιδόσεις. Ο λόγος για τους τίτλους των ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Μέτκα, Σωληνουργείων Κορίνθου, Fourlis, Ιντρακάτ και ΕΧΑΕ.

• Μεγάλοι όμιλοι, με παρουσία στο εξωτερικό και αρκετά καλό κύκλο εργασιών και περιθώρια κερδών τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι περιγράφουν όχι μόνο εγχώριοι έμπειροι αναλυτές, αλλά και διαχειριστές ξένων κεφαλαίων τις επιλογές τους από την ελληνική αγορά. Μυτιληναίος, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Frigoglass, Πλαστικά Θράκης είναι μερικές από τις εταιρείες που «πληρούν» αυτούς τους όρους.

• Πλαίσιο, Jumbo: Δύο εισηγμένες που για διαφορετικούς λόγους παραμένουν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος μεγάλων παικτών. Ομοίως, είναι δύο εισηγμένες που συνήθως πρωταγωνιστούν ακόμα και σε περιόδους που ο γενικότερος τζίρος στην αγορά είναι πεσμένος.


Σχολιάστε εδώ