Αποχαιρετισμός… στα έδρανα

Τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια ήταν ίσως τα πιο δύσκολα για τους βουλευτές από τη μεταπολίτευση και μετά. Ιδίως, δε, για εκείνους που ανήκουν στα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), που κλήθηκαν να λάβουν δύσκολες αποφάσεις και μέτρα επώδυνα για τους πολίτες.

Μέτρα που προκάλεσαν τη δικαιολογημένη οργή της κοινωνίας, που εκδηλώθηκε με διαφόρων μορφών αποδοκιμασίες, σε βαθμό που αρκετοί (κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν δημόσια! Στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν στους διαδρόμους της Βουλής οι βουλευτές ανανέωσαν με «κρύα καρδιά» το ραντεβού τους για μετά τις εκλογές, αν και στο βλέμμα αρκετών υπήρχε αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Δικαιολογημένα, αφού σύμφωνα με τις ως τώρα ενδείξεις περιορισμένος θα είναι ο αριθμός εκείνων που θα επανεκλεγούν και θα δώσουν το «παρών» τους στο μετεκλογικό ραντεβού.

Η «μεγάλη σφαγή» θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ, όπου από 160 βουλευτές που εξέλεξε το 2009 σʼ αυτές τις εκλογές δύσκολα θα υπερβεί τους 60! Κι αν υπολογίσει κανείς ότι, όπως συμβαίνει πάντα, θα εκλεγούν πολλά νέα πρόσωπα, οι παλιοί θα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Μεταξύ αυτών που θα μείνουν εκτός θα είναι στελέχη που διετέλεσαν υπουργοί και είχαν και αυξημένες αρμοδιότητες.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι είναι μακρύς ο κατάλογος όσων ανακοίνωσαν ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Αντίθετα, στη ΝΔ οι όποιες «απώλειες» θα έχουν να κάνουν με την είσοδο στη Βουλή νέων προσώπων, κάτι που επιδιώκει και προωθεί ο Αντ. Σαμαράς, καθώς θεωρεί ότι αρκετοί «κάηκαν» κατά την κυβερνητική πενταετία της ΝΔ.


Σχολιάστε εδώ