Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα ψηφοδέλτια ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Η Π. Καλαγιά αποχώρησε, δηλώνοντας ότι δεν είναι έτοιμη, και στη θέση της μπήκε ο γιατρός Νίκος Βλαχάκος, όπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο. Για να καλυφθεί όμως ακόμα μία θέση γυναίκας στο ψηφοδέλτιο, μάλλον θα συμπεριληφθεί και η πρώην διοικήτρια του Τζαννείου Ευαγγελία Γιαννακάκου.

Έτσι το ψηφοδέλτιο θα αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Σπύρο Σπυρίδωνα, Νίκο Βλαχάκο, Κ. Κατσαφάδο, Ζωή Ρούσσου, Μαρία Τσέγκα και Ευ. Γιαννακάκου. Δεν θα μετέχει ο Γιάννης Βουτσινάς, που ήταν στο ψηφοδέλτιο των προηγούμενων εκλογών, γιατί πριν από λίγες μέρες ορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, με απόφαση του Σαμαρά. Μύλος, ωστόσο, γίνεται στο ΠΑΣΟΚ, όπου… κόσμος πάει και έρχεται. Η έκπληξη έγινε από τον Μανώλη Μπεντενιώτη, τον αρχαιότερο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Πειραιά, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές. Στη σχετική δήλωσή του τονίζει:

«Υπηρετώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης στην πολιτική μου διαδρομή αξίες και αρχές, αγωνίστηκα για μια ανθρώπινη κοινωνία και ένα κοινωνικό κράτος. Ενώ προσπάθησα πάντα να έχω στη σκέψη μου τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές. Γι’ αυτό είναι αυτονόητη η συστράτευσή μου και σε αυτόν τον αγώνα, παρότι δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής σε αυτές τις εκλογές. Ενώ θα είμαι συνέχεια με συνέπεια μέλος του Κινήματος για μια προοπτική βαθιάς μεταρρύθμισης, που να υπηρετεί την ηθική στην πολιτική και τη διαφάνεια στη διακυβέρνηση, αλλά και να διασφαλίζει τη σιγουριά στη ζωή, την αξιοπρέπεια στα γηρατειά και την ελπίδα στη νέα γενιά».

Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα μετέχει ο έτερος βουλευτής του Κινήματος στην Α΄ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, ενώ ανακοινώθηκε και το όνομα του Βασίλη Κατσαφάδου ο οποίος προέρχεται από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να μπερδέψει πολλούς λόγω της συνωνυμίας με τον υποψήφιο της ΝΔ στην ίδια περιφέρεια!

Υπάρχει επίσης και το όνομα του επιτυχημένου πρώην δημάρχου Μεθάνων Χρήστου Πάλλη. Από εκεί και πέρα υπάρχει δυστοκία, καθώς όπου έκανε κρούση η Ιπποκράτους… έφαγε πόρτα!

Αλλαγές θα υπάρξουν και στη Β΄ Πειραιά. Έτσι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, για το οποίο υπάρχει διαγκωνισμός υποψηφίων, τη θέση του Κουράκου, που πήγε με τον Π. Καμμένο, θα καταλάβει ο γενικός αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Τάσος Μητρόπουλος. Η επιλογή θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη, γιατί εκτός από το ότι είναι ένα σύμβολο για τον Ολυμπιακό και θα μαζέψει ψήφους, δείχνει ότι ο πρόεδρος της Πειραϊκής ΠΑΕ Β. Μαρινάκης στηρίζει Σαμαρά και όχι πλέον την Ντόρα, όπως λεγόταν, λόγω της επαγγελματικής σχέσεως που είχε με τον σύζυγό της.

Τα… ωραία όμως έγιναν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο αρχικά είχε ανακοινωθεί και η Ειρήνη Μαρούπα, της οποίας τελικά το όνομα αποσύρθηκε έπειτα από απαίτηση των τριών βουλευτών του Κινήματος επειδή είχε βγάλει κάρτα εν όψει του Πάσχα και αναφερόμενη στον ελληνικό λαό έλεγε: «Σε κλέψανε, σε ληστέψανε, σε εξαπατήσανε, σε ραπίσανε…». Να σημειώσουμε ότι το ψηφοδέλτιο αντί για 11 ονόματα έχει μόνο 6, κάτι που σημαίνει ότι η απροθυμία συμμετοχής είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.


Σχολιάστε εδώ