1.000 δημοσιογράφοι άνεργοι επί 6.000 μελών της ΕΣΗΕΑ!

Μετά τις σχετικές εισηγήσεις, έλαβαν τον λόγο πολλοί συνάδελφοι, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν και υπέβαλαν τις προτάσεις τους.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν: στις μαζικές απολύσεις, την κατάργηση θέσεων εργασίας, τις μειώσεις μισθών, τον εξαναγκασμό υπογραφής ατομικών συμβάσεων, την άρνηση υπογραφής κλαδικών ΣΣΕ, την καθυστέρηση εξόφλησης δεδουλευμένων, την αυθαίρετη αύξηση του ωραρίου εργασίας, το «κλείσιμο» ΜΜΕ, όπως της «Απογευματινής», του «Φίλαθλου», της «Εξέδρας», του «Επενδυτή», του Alter και της «Ελευθεροτυπίας», την παρακράτηση απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών από εργοδότες, τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που κινδυνεύουν να κλείσουν, την ΕΡΤ, που απέλυσε εκατοντάδες συναδέλφους και τους έστειλε στην ανεργία. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση:

— «Κούρεψε» τα ομόλογα του ΤΣΠΕΑΘ και του ΕΔΟΕΑΠ, με συνέπεια να χαθούν πάνω από 2 δισ. ευρώ!
— Έκανε ΔΕΚΟ την ΑΕ ΕΡΤ και το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
— Κατήργησε τις εργασιακές σχέσεις.
— «Πετσόκοψε» τις συντάξεις.
— Έβαλε χαράτσια στο εισόδημα και στα ακίνητα.

Κορυφαία συνέπεια όλων των αντιλαϊκών μέτρων είναι η αύξηση των ανέργων, οι οποίοι από 180 το 2010 έφτασαν σήμερα, με επίσημα στοιχεία της ΕΣΗΕΑ, τους 605 επί 6.000 μελών. Ανεπίσημα οι άνεργοι αγγίζουν τους 1.000.

Ο συνδυασμός «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία», με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κλάδο και την ιστορία της ΕΣΗΕΑ, που το 2014 κλείνει έναν αιώνα ζωής από της ιδρύσεώς της το 1914, καλεί όλους τους συναδέλφους σε πανστρατιά για να ξαναποκτήσει η Ένωση το κύρος, τη λάμψη, την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας και, κυρίως, το αποτελεσματικό, αγωνιστικό φρόνημα των παλαιότερων.


Σχολιάστε εδώ