«Όχι» Παπαδήμου σε πολυμερή διάσκεψη

Μελετάται η ΑΟΖ

Ο κ. Παπαδήμος είπε ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να εξευρεθεί στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και της πολιτικής ισότητας καθώς και της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου επί ολόκληρης της Κύπρου.

Ακόμη, ο έλληνας πρωθυπουργός τάχθηκε εναντίον της πολυμερούς, διότι δεν υπάρχουν, όπως παρατήρησε, οι σχετικές προϋποθέσεις, αφού δεν έχουν επιλυθεί οι εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού.

Η πολυμερής ή η τετραμερής δεν μπορούν να συγκληθούν εφόσον αγνοούν την Κυπριακή Δημοκρατία, είπε. Ταυτοχρόνως, επισήμανε ότι η Άγκυρα πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική των εντάσεων και ότι Κύπρος και Ελλάδα είναι χώρες ειρήνης, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα εξετάζει το θέμα του καθορισμού της δικής της ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης).

Η επίλυση του Κυπριακού, παρατήρησε ο κ. Παπαδήμος, θα βοηθήσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Η στήριξη

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου στη δική του ομιλία είπε ότι, εάν χαθεί η Κύπρος, θα προκύψει ρήγμα στην περίμετρο του Ελληνισμού, η συνέχεια του οποίου στην Κύπρο απειλείται με διακοπή.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, είναι το κύριο στήριγμά μας, ενώ έστειλε μήνυμα πλήρους αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό, που περνά δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης.


Σχολιάστε εδώ