«Τώρα περιμένω να με συλλάβουν…»

Δεν χρειάζονται πρόλογοι…

Το γράμμα ενός φίλου αναγνώστη τα λέει όλα… Δεν φταίνε οι εφοριακοί που δεν εισπράττουν έσοδα, αλλά η κυρία κυβέρνηση. Που δεν έχει ούτε κουκούτσι μυαλό… Οι κύριοι υπουργοί, αν έχουν λίγα λεπτά, από το γράψιμο ρουσφετολογικής τροπολογίας για τα δικά τους παιδιά, ας διαβάσουν το παρακάτω γράμμα που τους δίνει τη λύση για το πώς θα μπορούσε να είχαν εισπραχθεί πάρα πολλά από τα οφειλόμενα.

«Αγαπητέ κ. Μ. Κουρή,

Είμαι ένας τακτικός αναγνώστης σου και παίρνω το θάρρος να σε παρακαλέσω για το εξής:

Είμαι επιχειρηματίας και οφείλω 200.000 ευρώ στην εφορία. Δυστυχώς παράγω προϊόντα για την οικοδομή, με την γνωστή κρίση. Με αρχική ρύθμιση Βενιζέλου προεβλέπετο ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο σε 60 δόσεις, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής, κάτι πολύ εύκολο για όσους οφείλουν. Υπάρχουν 6.500 επιχειρήσεις και 4.100 ιδιώτες οφειλέτες με υψηλά ποσά.

Αυτή η ρύθμιση πέρασε από τη Βουλή και εξεδόθη και το σχετικό ΦΕΚ. Την επομένη όμως μέρα με νομοθετική τροπολογία ακυρώθηκε αυτή η ρύθμιση, με απαίτηση της “τρόικας”.

Τώρα ισχύει ρύθμιση έως 75.000 ευρώ σε 24 ή 60 δόσεις και η όποια διαφορά πάνω από τις 75.000 ευρώ πρέπει να προπληρωθεί για να ισχύει η ρύθμιση των 75.000 ευρώ. Κάτι ανάλογο έγινε για ιδιώτες με ρύθμιση έως 10.000 ευρώ, τα ξέρεις ήδη αυτά. Εγώ τώρα καλούμαι να πληρώσω 200.000 – 75.000 = 125.000 ευρώ, που, εάν τα είχα, θα πλήρωνα προ πολλού και θα μείωνα την οφειλή. Φαντάσου άλλους επιχειρηματίες που οφείλουν περισσότερα.

Εάν πλήρωνα 200.000 σε 60 δόσεις, δηλαδή 3.400 ευρώ τον μήνα, θα εισέπραττε το κράτος, έστω αυτά τα λίγα ευρώ, ενώ για άλλους η δόση θα ήταν μεγαλύτερη (φασούλι το φασούλι θα γέμιζε το σακούλι).

Τώρα περιμένω πότε θα με συλλάβουν.

Σε παρακαλώ γράψε επί του ζητήματος αυτού σε περίοπτη θέση. Πολλοί που βρίσκονται στη δική μου θέση θα σε ευγνωμονούν.

Σ’ ευχαριστώ

Χ.Κ.
Νέα Ερυθραία».

ΥΓ.: Τ’ ακούτε κύριοι αρμόδιοι υπουργοί; Τ’ ακούει κανείς εκεί στο Μαξίμου; Ή είναι τόσο αμπαρωμένες οι πόρτες που δεν φθάνει η απόγνωση και η απελπισία του κόσμου; Και παίρνουν χαμπάρι τι γίνεται έξω από το γραφείο τους μόνο όταν ακούσουν τον κρότο από τον πυροβολισμό ενός πολίτη που δεν του έχουν αφήσει άλλη επιλογή…


Σχολιάστε εδώ