Σταθερός στόχος των εκλογών πρέπει να είναι «πανίσχυρο ΚΚΕ», τονίζει ο Περισσός

Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι στις επικείμενες εκλογές η άμεση λύση είναι «πανίσχυρος λαός και πανίσχυρο ΚΚΕ την επομένη της κάλπης», ενώ στο ερώτημα «εσείς δεν θέλετε να κυβερνήσετε» η Α. Παπαρήγα δίνει την απάντηση:

«Εμείς στο ζήτημα ποια κυβέρνηση και ποια διακυβέρνηση απαντάμε: Εργατική λαϊκή εξουσία και βεβαίως σε αυτήν την εξουσία το ΚΚΕ θα είναι η πρωτοπόρα, η πολιτική, η καθοριστική δύναμη, αλλά στην εξουσία θα είναι η εργατική τάξη και θα εκφράζονται και τα συμφέροντα των συμμάχων της».

Στις επιθέσεις που δέχονται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΚΕ θα έχει ευθύνη αν, αντί να εκλεγεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς, εκλεγεί μια κυβέρνηση της Δεξιάς, απαντούν ότι στην ουσία η άποψη αυτή αποτελεί μια επανάληψη με παραλλαγές του διλήμματος «Δεξιά ή Αριστερά», το οποίο είχε χρησιμοποιήσει κατά κόρον στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ με το αλήστου μνήμης δίλημμα «ΠΑΣΟΚ και δημοκρατικές δυνάμεις ή Δεξιά».

Η διαφορά μας, λένε, και με μια κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς ή και σκέτης Αριστεράς, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι γιατί θα κάνει λίγα πράγματα για τον λαό.

Το κύριο, ξεκαθαρίζουν, δεν είναι ότι μια κυβέρνηση «της Αριστεράς» δεν θα κάνει πολλά, αλλά ότι στις δεδομένες συνθήκες θα απογοητεύσει τον λαό, κι αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Και εξηγούν τονίζοντας ότι το να απογοητευτεί ο λαός από μια συντηρητική κυβέρνηση από μια πλευρά μπορεί να τον οδηγήσει και σε ριζοσπαστικοποίηση. Όταν, όμως, είπε η Α. Παπαρήγα, οι λαοί απογοητεύονται από αριστερές κυβερνήσεις -και μάλιστα όταν σε αυτές συμμετέχουν και κομμουνιστές-, τότε οδηγούμαστε σε συντηρητική αναδίπλωση.

Για την υπεράσπιση αυτού του επιχειρήματος επικαλούνται την εμπειρία ανάλογων εξελίξεων σε χώρες της Ευρώπης, και συγκεκριμένα στη Γαλλία.

Εκεί, λένε, ο Σαρκοζί διαδέχτηκε την κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς, στην οποία συμμετείχαν και οι κομμουνιστές και οι οικολόγοι. Σε προεδρικές εκλογές το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας κάλεσε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν τον δεξιό Σιράκ, για να μην εκλεγεί ο ακροδεξιός Λεπέν, που είχε περάσει στον δεύτερο γύρο. Σήμερα, αναφέρουν, αυτές οι αριστερές δυνάμεις στη Γαλλία θέτουν πρώτο στόχο να φύγει ο Σαρκοζί και στον δεύτερο γύρο, που θα είναι ο Σαρκοζί και ο σοσιαλιστής υποψήφιος, θα ψηφίσουν τον σοσιαλιστή. Τηρουμένων των αναλογιών, υποστηρίζουν, είναι σαν να λέμε εμείς στην Ελλάδα ότι ο κύριος στόχος μας είναι να μην είναι αυτοδύναμη η ΝΔ, άρα είναι σαν να λέμε στον κόσμο ψήφισε ΠΑΣΟΚ.

Με βάση τα παραπάνω, η σταθερή προεκλογική θέση του Περισσού θα είναι ότι ο στόχος των εκλογών πρέπει να είναι «πανίσχυρο ΚΚΕ» και ως εκ τούτου δεν πρέπει να διασκορπιστεί η λαϊκή ψήφος στα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα, τα οποία θα εξαργυρώσουν το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα «στα ταμεία της αστικής διαχείρισης», είτε με δήθεν «προοδευτικές κυβερνήσεις», όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε με «κεντροδεξιές» παραλλαγές, όπως θέλει ο Π. Καμμένος, είτε με «κεντροαριστερές», όπως ζητάει ο Φ. Κουβέλης.

Ο ελληνικός λαός, τονίζουν, με ισχυρό ΚΚΕ μετά τις εκλογές θα έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό φόβητρο απέναντι στα κόμματα του κεφαλαίου, ώστε αυτά να δυσκολεύονται να νομοθετούν αντιλαϊκά και να βρίσκουν απέναντί τους ισχυρές αντιστάσεις.

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, λένε τα στελέχη του κόμματος, θα τρομάξει το κατεστημένο και θα το ανησυχήσει, ο λαός θα κερδίσει χρόνο και νέες δυνάμεις για να οργανωθεί καλύτερα και να αντεπιτεθεί, προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την οριστική ρήξη και ανατροπή του συστήματος που υπηρετούν τα κόμματα της ΕΕ και του ντόπιου κεφαλαίου.


Σχολιάστε εδώ