Ο Λιλλήκας υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου επί κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου, Γιώργος Λιλλήκας, ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό την επωνυμία «Κοινωνική Συμμαχία».

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο του 2013. Ο κ. Λιλλήκας έτεινε χέρι συνεργασίας προς τον ενδιάμεσο χώρο, δηλαδή το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, το Ευρωκό και τους Οικολόγους. Κατά τη διάρκεια συνάντησής τους την περασμένη Τρίτη, τα κόμματα του κεντρώου χώρου αποφάσισαν να συστήσουν επιτροπή για την καταγραφή προγραμματικών δηλώσεων και στη συνέχεια να αρχίσουν την αναζήτηση για κοινό υποψήφιο. Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Λιλλήκα, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας Λιλλήκα. Βουλευτές του ΑΚΕΛ, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, απάντησαν «ουδέν σχόλιο». Το ΑΚΕΛ αναμένεται να αποφασίσει περί τον Ιούλιο για την υποψηφιότητα που θα επιλέξει και θα στηρίξει. Τον πρώτο λόγο έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Ήδη, από την πλευρά του ΔΗΣΥ υποψήφιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης. Ο Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι λίαν συντόμως θα επισκεφθεί την Ελλάδα για επαφές με την πολιτική ηγεσία.


Σχολιάστε εδώ