Νέο «χαστούκι» για τον περιφερειακό Τύπο

«Ταφόπλακα» στις περιφερειακές εφημερίδες βάζει η διάταξη που ενσωματώθηκε στην οδηγία 2010/18/ΕΕ, που προωθείται ήδη για ψήφιση στη Βουλή, η οποία προβλέπει την κατάργηση της απαλλαγής από εργοδοτικές εισφορές των επαρχιακών εφημερίδων. Η διάταξη αυτή, μαζί με την κατάργηση των ισολογισμών (που τελικά μετατέθηκε για του χρόνου), θα σημάνει τον αφανισμό του επαρχιακού Τύπου, καθώς –όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Περιφερειακών Εφημερίδων σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλο– αφενός αυξάνεται το κόστος λειτουργίας τους και αφετέρου στερούνται έναν σημαντικό ετήσιο πόρο. Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ένωσης Γρηγ. Τριανταφυλλόπουλος μεταξύ άλλων τονίζει:

«Κύριε πρόεδρε, στην προσωπική σας παρέμβαση επαφίεται πλέον η διάσωση του Τύπου της περιφέρειας και με δεδομένη πλέον την ξεκάθαρη τοποθέτηση όλων των άλλων κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου ευελπιστούμε ότι εσείς δεν θα επιτρέψετε το ΠΑΣΟΚ να βάλει ”ταφόπλακα” στη ζωή και τα όνειρα περισσότερων από 5.000 εργαζομένων στα περιφερειακά Μέσα –εκ των οποίων περίπου 1.000 δημοσιογράφων– που υπηρετούν με συνέπεια και αλτρουισμό το ύψιστο αγαθό της ενημέρωσης στις τοπικές κοινωνίες.

Προκειμένου να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, θα παρακαλούσαμε να μεριμνήσετε για την άμεση απόσυρση κάθε καταστροφικής για τον περιφερειακό Τύπο διάταξης και να εξαντλήσετε κάθε χρονικό περιθώριο από το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά σας για μια συνάντησή μας, ώστε να συζητήσουμε τη δυνατότητα σειράς απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των περιφερειακών εφημερίδων».


Σχολιάστε εδώ