Κυριάκος κατά Ντόρας

Με συνέπεια οι ψήφοι που «ελέγχει» η οικογένεια στη συγκεκριμένη περιφέρεια να μοιραστούν στα δύο, ορισμένοι να πάνε στη ΝΔ και οι άλλοι στη Δημοκρατική Συμμαχία. Χαμένος της ιστορίας θα είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς θα βρεθεί με σημαντικά μικρότερο αριθμό σταυρών συγκριτικά με τις εκλογές του 2009.

Η προοπτική αυτή, όπως είναι φυσικό, δεν τον… ενθουσιάζει καθόλου, αφού στόχος του ήταν να βρεθεί στην πρώτη τριάδα, κάτι που κατά την άποψή του θα ενίσχυε τις ηγετικές φιλοδοξίες του. Ωστόσο, με την κάθοδο της κ. Μπακογιάννη στην ίδια περιφέρεια τα σχέδιά του αποδυναμώνονται και κινδυνεύει να βρεθεί εκτός πρώτης εξάδας.

Τις προηγούμενες εβδομάδες προσπάθησε κατʼ επανάληψη να πείσει την κ. Μπακογιάννη να επιλέξει άλλη περιφέρεια και ζήτησε γιʼ αυτό και την παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εμφανίζεται αμετακίνητη, διότι γνωρίζει ότι, αν και εφόσον το κόμμα της μπει στη Βουλή, αν παρέμενε στην εκλογική της περιφέρεια, την Α΄ Αθηνών, δεν επρόκειτο να εκλεγεί, διότι η ΔΣ δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πιάσει το εκλογικό μέτρο. Η αντιπρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν να κατέβει στα Χανιά, εκείνη ωστόσο την απέρριψε διότι θα είχε αποτέλεσμα να μείνει εκτός Κοινοβουλίου ο Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Το κλίμα στις σχέσεις των δύο αδελφών είναι τεταμένο. Ενδεικτικό είναι και το ότι ο Κυριάκος… πρωτοστατεί στις συζητήσεις για επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ. Έσπευσε, μάλιστα, να αποδοκιμάσει την αρνητική απάντηση, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μάλιστα, της τελευταίας στο ενδεχόμενο επανόδου της. Συνεργάτες της εκφράζουν επιφυλάξεις, ακόμη και ερωτήματα, για τα πραγματικά κίνητρα του κ. Μητσοτάκη, ενώ στην επισήμανση ότι η απόφαση της κ. Μπακογιάννη να κατέβει υποψήφια στη Β΄ Αθηνών θα κοστίσει σε ψήφους στον Κυριάκο απαντούν: «Ας πρόσεχε!».


Σχολιάστε εδώ