«Εκστρατεία Αγάπης» εν όψει Πάσχα

Την έναρξη της εκστρατείας ανήγγειλε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη, μαζί με την πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνα Καλαγιά. Οι προσφορές θα γίνονται σε κιόσκι που έχει στηθεί στην πλατεία Κοραή μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν από τη Δημοτική Τράπεζα Αγάπης και Προσφοράς. Σύνθημα της εκστρατείας είναι: «Όσο πιο πολλοί τόσο πιο δυνατοί» και φιλοδοξία των διοργανωτών να ξεπεράσουν οι προσφορές κάθε προηγούμενο.

«Στόχος μας», τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά, «είναι να πηγαίνουμε στο σπίτι του οικονομικά αδύναμου συμπολίτη μας, χωρίς τις κάμερες, χωρίς να ποδοπατούμε τη δική του αξιοπρέπεια για να κάνουμε εμείς πολιτική. Γιατί έτσι τον εξαθλιώνουμε δύο φορές. Αυτό που κάνουν κάποιοι άλλοι πολλές φορές, που τους βάζουν στην ουρά με μια κάμερα και προβάλλουν την κοινωνική πολιτική. Εμείς θέλουμε κοινωνική πολιτική ανθρωπιάς, που να τη χαρακτηρίζει η διακριτικότητα, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνα Καλαγιά τόνισε πως στον Δήμο Πειραιά 1.100 οικογένειες έχουν οξύτατο οικονομικό πρόβλημα με βάση έρευνα που έγινε από τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Εταιρείας του δήμου. Επίσης είπε ότι στην προσπάθεια του δήμου συμμετέχουν η Μητρόπολη Πειραιά, ο Ερυθρός Σταυρός, οι Εθελοντές του Κόσμου, οι Γιατροί του Κόσμου και ο Κρίκος Ζωής. Σημαντική είναι και η προσφορά του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

Μεγάλο μερίδιο στη βοήθεια της εκστρατείας έχει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ποδοσφαιριστές της οποίας επρόκειτο χθες το μεσημέρι να συγκεντρωθούν στην πλατεία Κοραή για να μοιράσουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με μικρούς θαυμαστές τους. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Β. Μαρινάκης επρόκειτο να δώσει μία επιταγή για να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται.


Σχολιάστε εδώ