Διψήφιο ποσοστό «βλέπουν» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Τα στελέχη του νεοσύστατου πολιτικού σχηματισμού αναμένουν ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα ανεβάσουν τους τόνους της αντιπαράθεσής τους, προκειμένου να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και να «συμπιέσουν» τα ιδεολογικά γειτονικά τους κόμματα. Δεν δείχνουν ωστόσο να ανησυχούν, καθώς εκτιμούν ότι με τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία, η «πόλωση» θα λειτουργήσει σε βάρος των δύο μεγάλων κομμάτων. «Οι πολίτες στη συντριπτική πλειοψηφία τους θα προσέλθουν στις κάλπες θυμωμένοι και οι κοκορομαχίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα τους εξοργίσουν ακόμη περισσότερο», σημειώνουν στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στόχος τους, όπως προαναφέραμε, είναι να επιτύχουν ένα υψηλό ποσοστό στις εκλογές, να εκλέξουν μεγάλο αριθμό βουλευτών, ώστε να έχουν ισχυρή παρουσία στο Κοινοβούλιο. Με δεδομένο ότι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του κόμματος προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ, πιστεύουν ότι αυτό θα έχει αποτέλεσμα η ΝΔ να μείνει μακριά από τον στόχο της, που είναι η αυτοδυναμία. Κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα, προβλέπουν ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξουν «μεγάλες τριβές» στο εσωτερικό της ΝΔ, οπότε νέες μάζες ψηφοφόρων θα μετακινηθούν προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μύχιοι πόθοι; Ο χρόνος θα δείξει… Στο επίπεδο της στρατηγικής, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα επιμείνουν στην αντιμνημονιακή τους επιχειρηματολογία, θα υπογραμμίζουν τις ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για όσα υφίστανται οι πολίτες, με απώτερο σκοπό να ταυτίσουν πλήρως τα δύο μεγάλα κόμματα για να προκαλέσουν μεγαλύτερες διαρροές, κυρίως από τη ΝΔ. Με το ίδιο σκεπτικό απέκλεισαν οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, ενώ δεν τους εξέπληξε η αρνητική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία. Τη θεωρούσαν σίγουρη, πλην όμως η πρότασή τους είχε άλλη σκοπιμότητα: Να δείξει προς τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τον σχηματισμό ενός «μετώπου κατά του Μνημονίου». Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένα τμήμα, μικρό έστω, των ψηφοφόρων (κυρίως νέοι) που εγκαταλείπουν τη ΝΔ δείχνουν να συγκινούνται από τα… οράματα του Αλ. Τσίπρα. Κι ο κ. Καμμένος θέλησε να σταματήσει αυτού του είδους τις μετακινήσεις.

Στη διάρκεια της εβδομάδας ο (διαγραφείς από τη ΝΔ) βουλευτής Βοιωτίας Μιχ. Γιαννάκης προσχώρησε ως… 10ος κατά σειρά στο κόμμα κι έτσι ο Π. Καμμένος είχε την ευκαιρία να κάνει την πρώτη ομιλία του στη Βουλή ως επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αξιοποιώντας τα προνόμια που παρέχει ο κανονισμός. Ταυτόχρονα έχει εξασφαλίσει καλύτερη μεταχείριση από τα Μέσα Ενημέρωσης και την ανάλογη προβολή κατά την προεκλογική περίοδο. Ο κ. Γιαννάκης ορίσθηκε γενικός γραμματέας και θα τοποθετηθεί στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας (στην πρώτη είναι ο εκπρόσωπος Τύπου Τ. Κουίκ), την οποία ο κ. Καμμένος θεωρεί εκλόγιμη! Ο τελευταίος θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών και σε μια ακριτική περιφέρεια. Στην Α΄ Αθηνών θα είναι υποψήφια η Ελ. Κουντουρά, στη Β΄ Αθηνών ο Γ. Μανώλης, ο Χρ. Ζώης στη Λάρισα, ο Κ. Μαρκόπουλος στην Εύβοια, ο Σπ. Γαληνός στη Λέσβο, η Μ. Τσαρουχά-Κόλλια στις Σέρρες, ο Π. Μελάς στην Α΄ Πειραιά, ο Δ. Σταμάτης στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ στη Β΄ Πειραιά ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ι. Κουράκος.

Πιστός «φαν» των «social media» ο Π. Καμμένος, το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωσε το πρόγραμμα του κόμματος μέσω facebook και twitter. Ως προς τον τρόπο άσκησης της εξουσίας και τη δομή των κυβερνητικών οργάνων ξεχωρίζουν οι προτάσεις του για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (στα πρότυπα των ΗΠΑ), αλλά και δύο ακόμη οργάνων που θα επεξεργάζονται και θα καθορίζουν την πολιτική της χώρας: Του Συμβουλίου Στρατηγικής Υποστήριξης και του Συμβουλίου Εθνικής Στρατηγικής και Διαχείρισης Κρίσεων. Παράλληλα προτείνει την ίδρυση υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, την αυτονόμηση των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, την ενοποίηση των υπουργείων Υγείας και Εργασίας και Υποδομών και Ενέργειας. Τέλος προτείνει την ίδρυση αρκετών γραμματειών, μεταξύ άλλων: Γραμματεία Ελλήνων Εξωτερικού, Γραμματεία Χαρτογράφησης Νομοθεσίας κ.ά.

Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ


Σχολιάστε εδώ