ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΑΡΚΕΤΟΙ, μεταξύ αυτών και βουλευτές, ήταν εκείνοι που έπεσαν «θύματα» της πρωταπριλιάτικης φάρσας που δημοσίευσε το «ΠΑΡΟΝ», στο φύλλο της περασμένης Κυριακής, για «μυστική συνάντηση» Αντ. Σαμαρά – Ντ. Μπακογιάννη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τόσο τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ όσο και το γραφείο της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας δέχτηκαν πολλά τηλεφωνήματα από ψηφοφόρους, που έπαιρναν για να μάθουν λεπτομέρειες ή να… διαμαρτυρηθούν. Κλήσεις δέχτηκε και ο Θ. Μπεχράκης, στο σπίτι του οποίου πραγματοποιήθηκε, υποτίθεται, η περίφημη συνάντηση. Πέραν της αληθοφάνειας που είχε το σχετικό δημοσίευμα, συνέπεσε με τα σενάρια που διακινούνται, και έχουν βάση, περί επιστροφής της κ. Μπακογιάννη στη ΝΔ.

ΔΥΣΦΟΡΙΑ επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας για το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη αποφεύγουν να στηρίξουν δημόσια τη στρατηγική του Αντ. Σαμαρά για αυτοδυναμία στις εκλογές. Ορισμένοι εξ αυτών απέχουν σταθερά το τελευταίο διάστημα από τη «μάχη», άλλοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που μιλούν για την… αξία των κυβερνήσεων συνεργασίας. Και μπορεί οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά να μην αναφέρουν ευθέως τα ονόματα των συγκεκριμένων στελεχών, τα… φωτογραφίζουν, ωστόσο, με φακούς υψηλής ευκρίνειας. Κυρ. Μητσοτάκης, Κ. Χατζηδάκης, Δένδιας… και πάει λέγοντας. Κι αν η εκλογική αναμέτρηση θα έχει αίσιο τέλος για την παράταξη, όλα αυτά θα ξεχαστούν μέσα στη μέθη των επινικίων. Σε αντίθετη περίπτωση…

ΠΟΙΚΙΛΑ σχόλια, αρνητικά στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν προκαλέσει οι παρεμβάσεις μέσω twitter του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γ. Μουρούτη. Κι αυτό κυρίως για τις «επιθέσεις» που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα κατά δημοσιογράφων, κάτι που λόγω της θέσης του υπερβαίνει κατά πολύ τη δεοντολογία. Το γεγονός έχει ενοχλήσει και στελέχη της ΝΔ, που στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους αφήνουν αιχμές για όσα κάνει σε παρασκηνιακό επίπεδο ο κ. Μουρούτης. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν όλα αυτά είναι εν γνώσει του Αντ. Σαμαρά ή όχι…

ΔΕΝ είναι λίγοι οι βουλευτές της ΝΔ που θα προτιμούσαν παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, αν κρίνω απ’ όσα λένε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους. Η… επιθυμία τους αυτή έχει δυο αφετηρίες: τα ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι η αυτοδυναμία απέχει πολύ από το να είναι εφικτή, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα κληθεί να λάβει σκληρά και επώδυνα μέτρα. Έτσι, οι βουλευτές της ΝΔ θα προτιμούσαν να τα ανακοινώσει μια κυβέρνηση συνεργασίας, του Λ. Παπαδήμου εν προκειμένω, παρά μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Να επιμεριστούν οι ευθύνες (και το κόστος…), με άλλα λόγια.

«ΜΗΛΟΝ της Έριδος» έχουν γίνει εν όψει εκλογών οι ψήφοι των λεγόμενων βασιλικών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές συζητήσεις και οι συμφωνίες γίνονται και κλείνονται τον τελευταίο καιρό στην Αθηναϊκή Λέσχη. Υποψήφιος (για πρώτη φορά…) της ΝΔ εμφανίζεται βέβαιος ότι… «έχει τις ψήφους τους στο τσεπάκι του»!


Σχολιάστε εδώ