THΛΕπλοκές

• Κοινή σύσκεψη Μπούτου – Λάτσιου ακούγεται ότι θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι. Το θέμα της; Η πρωινή ψυχαγωγική ζώνη! Λόγω της κάθετης πτώσης σε διαφημίσεις κατά 50% τα κανάλια σκέφτονται ακόμη και να καταργήσουν την πρωινή ψυχαγωγική τους ζώνη -καθώς αναφέρεται σε λίγους τηλεθεατές, γύρω στους 500.000-, κοστίζει ακριβά, μιας και πρόκειται για ζωντανό πρόγραμμα στο οποίο εργάζονται ρεπόρτερ και τεχνικοί, δεν έχει υψηλή τηλεθέαση, άρα και διαφήμιση, ενώ οι παρουσιαστές πληρώνονται πολύ καλά, καθώς συντηρούν τον κόσμο των περιοδικών λάιφ στάιλ και λανσάρονται ως πρότυπα ζωής και σταρ για την καθημερινότητα της νοικοκυράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το που θα σκάσει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού και τελειώσει η σεζόν, οι διευθυντές των δυο μεγάλων ιδιωτικών καναλιών, ΑΝΤ-1 και MEGA, θα συναντηθούν για να αποφασίσουν το αν θα καταργήσουν από κοινού, από τον Οκτώβριο δηλαδή, τα πρωινά. Εξελίξεις καίριες για τα ιδιωτικά κανάλια της χώρας θα μπορούσε να πει κανείς, που πυροδοτούν ακόμη πιο πολύ την ανεργία στο χώρο των μίντια αλλά και γενικότερα.

• Σκηνές απείρου κάλλους ζήσαμε στην πρεμιέρα του φετινού «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Η αισθητική, η υπομονή, αλλά και τα νεύρα μας δοκιμάστηκαν αρκετές φορές σε ένα πρόγραμμα που για ψυχαγωγικό πλασάρεται, δεν το λες όμως και ακριβώς έτσι. Το τηλεοπτικό κοινό ανταποκρίθηκε στη νέα πρόταση του ΑΝΤ-1 για τα βράδια της Κυριακής, δίνοντας στην πρώτη εκπομπή ένα 34,5% στο σύνολο (1.557.000 τηλεθεατές) και 35,6% στο νεανικό κοινό. Προβληματισμό, ενδεχομένως και κοινωνικό, πρέπει να μας προκαλέσει το γεγονός ότι η τηλεθέαση του «σόου» έκανε 35,4% στα παιδιά έως 14 χρόνων και 46,5% στις γυναίκες 15-34 χρόνων.

• Ένταση και μικροεπεισόδια κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Πρωινό moυ». Λίγο μετά την προβολή πλάνων που έδειχναν τον Αντώνη Ρέμο μαζί με την αγαπημένη του Υβόννη Μπόσνιακ να διασκεδάζουν σε νυχτερινό κέντρο, φούντωσε η συζήτηση του Γιώργου Λιάγκα με τους συνεργάτες του. Αυτή που πυροδότησε για μία ακόμα φορά την ένταση ήταν η Σάσα Σταμάτη, η οποία είπε χαρακτηριστικά ότι «την Υβόννη Μπόσνιακ δεν την ήξερε κανένας πριν τα φτιάξει με τον Αντώνη Ρέμο», για να δεχθεί την… πληρωμένη απάντηση του Γιώργου Λιάγκα: «Κι εσένα, Σταμάτη, μέχρι να σε πάρουμε στο πάνελ, σε ήξερε κανείς; Κι εμένα πριν με βγάλει ο Μαλέλης πρώτα στον ALPHA και μετά στο STAR δεν με ήξερε κανένας. Τι να κάνουμε; Κάποια στιγμή σε μαθαίνει ο κόσμος»…

• Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μίλησε για το «Masterchef 2», το οποίο ακυρώθηκε ξαφνικά από το MEGA, όπως έγινε και με το «Just the two of us» και με το «Dancing with the stars». «Για το φετινό “Masterchef” δεν μας έχουν πει τίποτα. Τα κανάλια βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. Υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες με το δεύτερο κύκλο. Το πιο σωστό θα ήταν να μας πάρουν τηλέφωνο και να μας πουν τι θα γίνει, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Οπότε δεν έχω ιδέα για το πού θα πάει η ιστορία», είπε χαρακτηριστικά!

• Η συνήθεια είναι, τελικά, δεύτερη φύση! Οι τηλεθεατές έχουν συνδυάσει, απ’ ό,τι φαίνεται, τα τούρκικα σίριαλ με το MΕGΑ και τον ΑΝΤ-1 και δεν μπορούν να τα παρακολουθήσουν στον ALPHA όσο καλά και αν είναι! Αν και ομολογουμένως τα νέα τούρκικα σίριαλ του ALPHA, τόσο το «Ρώτα την αγάπη» που είναι γυρισμένο στην Καππαδοκία όσο και το «Λάλε, έρωτας στην Κωνσταντινούπολη», είναι πλούσιες παραγωγές. Και ενώ για το μεν «Λάλε» τα νούμερα είναι ικανοποιητικά, το «Ρώτα την αγάπη», που είναι απέναντι από τα δελτία ειδήσεων των άλλων καναλιών, δεν «περπατάει» καθόλου. Δεδομένου όμως ότι πρόκειται για καλή σειρά που χαραμίζεται, αποφασίστηκε από το κανάλι να μεταφερθεί στην πρωινή ζώνη.


Σχολιάστε εδώ