Χρειάζεται αγώνας για την πατρίδα και τον λαό

Θεσμικός όπως πάντα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επέλεξε τον χώρο τον οποίο υπηρέτησε για να ανακοινώσει από κει μια μεγάλη απόφαση που πήρε. Και την ομιλία του την αφιέρωσε «στους νέους βουλευτές των επόμενων Βουλών»: Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

«Η νέα γενιά των βουλευτών οφείλει να κατανοεί ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι χώρος σύγκρουσης και μάχης. Είναι χώρος συνεννόησης και δημιουργίας. Η εναλλακτική πρόταση δεν είναι αναγκαστικά ανταγωνιστική. Ερχόμαστε όλοι εδώ να λειτουργήσουμε στο όνομα και το όφελος του ελληνικού λαού. Δεν ερχόμαστε να εμποδίσουμε τη δημιουργική προσφορά εαυτών και αλλήλων. Ας διδαχθούμε από αλλού και ας διδάξουμε τους άλλους. Η θεμελιώδης ανθρώπινη αρετή που απαιτείται από τον νέο πολιτικό είναι το θάρρος.

Θάρρος για να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, τις ιδέες του και τους άλλους.

Θάρρος για να αντέχει την πολυκύμαντη πολιτική, όπου η θύελλα διαδέχεται την αδράνεια, η αγνωμοσύνη τον ύμνο, η αποτυχία την επιτυχία και όλα πάλι από την αρχή.

Θάρρος να έλθει στην πολιτική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και θάρρος να φύγει από την πολιτική όταν η κατεύθυνση και οι συνθήκες γίνονται ασύμβατες με τα πιστεύω του, τις ιδέες του, το όραμά του.

Θάρρος να μάχεται για τις ιδέες του και θάρρος να αλλάζει τις ιδέες του όταν αντιλαμβάνεται ότι είναι ασύμβατες με την εποχή και το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού.

Τέλος, κορυφαία προϋπόθεση για να γίνουν όλα τα παραπάνω είναι η αγάπη.

Αγάπη προς την πατρίδα.

Αγάπη προς τον ελληνικό λαό.

Αγάπη προς την προσφορά και το έργο, από τα οποία θα εξαρτηθεί η ζωή της επόμενης γενιάς και το μέλλον της πατρίδας».


Σχολιάστε εδώ