Συνεχίζεται η αναταραχή στην «Espresso»

Από τις οκτώ απολύσεις η διοίκηση απέσυρε τις δύο, αλλά ενημέρωσε πως θα γίνουν και νέες το επόμενο διάστημα. Κατά πληροφορίες της στήλης, γύρω από την ιδιοκτησία συγκεντρώνεται ομάδα δημοσιογράφων που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τη διαχείρισή της στα πρότυπα της «Ισοτιμίας». Ερωτήματα προκαλούν οι ευθύνες που ανέλαβε ο Γιώργος Σουβατζής, ο οποίος είχε ρόλο και στις μαζικές απολύσεις στον Flash πριν από έναν χρόνο, ως εκπρόσωπος της πλευράς Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των δημοσιογράφων με τον κ. Σουβατζή τού προτάθηκε αντί των απολύσεων να εξετασθεί η μείωση αμοιβών υψηλόμισθων στελεχών, που λαμβάνουν περισσότερα από 5.000 ευρώ τον μήνα (σε ορισμένες περιπτώσεις οι μηνιαίοι μισθοί στελεχών της ΝΕΠ ξεπερνούν τα 10.000 ή και τα 20.000 ευρώ). Η απάντησή του ήταν αρνητική και επέμεινε στην ανάγκη μαζικής απομάκρυνσης χαμηλόμισθων…

Η «Espresso» δεν έκλεισε. Απεργεί!

Οι εργαζόμενοι στην «Espresso» σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «η εφημερίδα δεν φθάνει στα περίπτερα από την Πέμπτη 22 Μαρτίου λόγω της απεργιακής μας κινητοποίησης, που στόχο έχει την ανάκληση των ομαδικών απολύσεων που ήδη έγιναν και όσων έχουν προαναγγελθεί από την εργοδοσία.

Στόχος της απεργίας μας δεν είναι μόνο η διασφάλιση της εργασίας και των δικαιωμάτων μας, αλλά και της ποιότητας του εντύπου που φθάνει στα χέρια των αναγνωστών. Ελπίδα όλων μας είναι ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η καθημερινή μας επικοινωνία με τους αναγνώστες».

— Καθυστέρηση στις πληρωμές του Μαρτίου στο συγκρότημα Μπόμπολα με απόφαση του εκδότη. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση στους εργαζομένους γι’ αυτήν την καθυστέρηση, αντιθέτως γνωστοποιήθηκε πως οι δημοσιογράφοι του ραδιοφωνικού σταθμού Sentra, παρόλο που δεν απήργησαν κατά τη διάρκεια της απεργίας των τεχνικών του σταθμού, θα χάσουν τον μισθό τους!

— Σε συνάντηση αύριο στο Mega αναμένεται να ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Ηλίας Τσίγκας το νέο «μνημόνιο περικοπών». Οι απολύσεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, περίπου 45 έως τον Απρίλιο, ενώ έπεται και συνέχεια. Το δεύτερο πακέτο «μνημονίου» περιλαμβάνει νέο γύρο μειώσεων αποδοχών έως και 20%, κλιμακωτά, ανάλογα με το ύψος των μισθών, σε όσους απομείνουν. Από το γραφείο επικοινωνίας του Mega αποχώρησαν ήδη ο υπεύθυνος ψυχαγωγίας Δημήτρης Βαρουξής και η υπεύθυνη χορηγιών Δώρα Πρασίνου.

— Δεν κατάφερε να αποφύγει την πτώχευση η Ashley and Holmes του Μάκη Σεριάτου. Η εταιρεία, από την ηγεσία της οποίας ο ίδιος έχει αποχωρήσει από τις αρχές του 2012, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, δηλώνοντας αδυναμία να αποπληρώσει τα χρέη της. Στην εταιρεία χρωστάει το Δημόσιο, ενώ κατά τη δήλωσή της στην αίτηση πτώχευσης τα συσσωρευμένα χρέη της ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ. Και ενώ παραμένει αβέβαιο το μέλλον και για μια σειρά άλλων συνδεδεμένων εταιρειών με το group, όπως οι Politics, United Media, Le Spot Production, τα τηλεοπτικά κανάλια καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα δεύτερο μεγάλο χρέος, της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ, ύστερα από αυτό που τους άφησε η Leo Burnett. Η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης της Ashley ορίστηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου 2012.

— Επιστροφή στη δεκαετία του ’80 για την τηλεόραση μετά το νέο κύμα περικοπών στα κανάλια. Η μετακίνηση των πρωινών εκπομπών στη μεσημεριανή ζώνη αλλά και το κόψιμο live εκπομπών που έρχεται με τη νέα σεζόν οδηγούν σε συρρίκνωση της τηλεοπτικής εκπομπής στα στούντιο. Απόρροια θα είναι ένας νέος κύκλος απολύσεων τεχνικών, αφού η λειτουργία της τηλεόρασης θα είναι πλέον οκτάωρη. Την αρχή σε αυτό το συρρικνωμένο μοντέλο θα κάνει το Star μετά το Πάσχα, περίοδος στην οποία τοποθετείται και η μετακίνηση της «Πρωινής Μελέτης» στην απογευματινή ζώνη του Star.


Σχολιάστε εδώ