στα ενδότερα των ομάδων

• Στους Έλληνες αρέσουν τα σενάρια συνωμοσίας, ειδικά όταν αφορούν στο ποδόσφαιρο. Οπότε είναι φυσιολογικές οι φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μία εβδομάδα για ανάμειξη παράγοντα άλλης ομάδας στις διοικητικές ανακατατάξεις της ΑΕΚ.

• Φυσικά δεν λέμε ότι ευσταθεί η φημολογία. Απλώς την αναφέρουμε, επειδή άρχισε να συζητιέται ολοένα και περισσότερα σε παραγοντικά στέκια, ενώ τις φήμες διακινούν πλέον και οργανωμένοι οπαδοί, κάτι που σημαίνει πως πήρε έκταση η υπόθεση.

• Τι ακριβώς αναφέρει το σενάριο; Πως ο σαουδάραβας πρίγκιπας που δανείζει, έστω και έντοκα, την ΑΕΚ έγινε πάσα από τον Παναθηναϊκό στον Ντέμη Νικολαΐδη, μέσω του Γιάννη Μπεθάνη,.

• Το μπέρδεμα, βέβαια, στηρίζεται σε δύο συμπτώσεις. Αφενός στην εμφάνιση μελών της πριγκιπικής οικογένειας από τη Σαουδική Αραβία ανάμεσα στους μνηστήρες για τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

• Η δεύτερη σύμπτωση αφορά την ενασχόληση με την Κόρινθο του Μπεθάνη, αν και πρόκειται για απλή συνωνυμία με τον επιχειρηματία που στηρίζει τον Νικολαΐδη. Με δεδομένες, ωστόσο, τις επιρροές του Βαρδινογιάννη στο ποδόσφαιρο της Κορινθίας -και δη στη μεγάλη ομάδα του νομού-, δεν βρέθηκε κάποιος να διερευνήσει αν επρόκειτο για το ίδιο άτομο.

• Διότι εδώ εμφανίστηκε η τρίτη σύμπτωση, χάρη στην οποία άρχισε να συμπληρώνεται το παζλ της ιστορίας. Χρέη τεχνικού διευθυντή στην Κόρινθο εκτελούσε ο Πέτρος Καραβίτης, ο οποίος έφερε σε επαφή τον άλλον Γιάννη Μπεθάνη με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

• Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να αφήνουμε κάποιες λεπτομέρειες να μας χαλάσουν μια ωραία ιστορία. Πόσω μάλλον μια συνωμοσία που εμπεριέχει ίντριγκα, οικονομικά συμφέροντα, συνδετικούς κρίκους, διάθεση εκδίκησης και δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες.

• Σύμφωνα λοιπόν με τη φημολογία, άνθρωπος που ενεργούσε για λογαριασμό του Τζίγγερ σύστησε, μέσω του Μπεθάνη, τον σαουδάραβα πρίγκιπα στον Ντέμη για να σώσει την ΑΕΚ και να εκδικηθεί τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που τον έβριζαν. Την καλύτερη απάντηση στα σενάρια συνωμοσίας έδωσε ο Καραβίτης.

• «Ναι, μαζευτήκαμε ένας ΑΕΚτζής, ένας Ολυμπιακός κι ένας επιχειρηματίας για να βοηθήσουμε έναν Παναθηναϊκό να εκδικηθεί τους άλλους Παναθηναϊκούς. Τρελάθηκε ο κόσμος. Αντί να δει το απλό, ότι με έβαλε ο Μαρινάκης επειδή θέλει ισχυρή ΑΕΚ, όλοι αυτοί κάνουν σενάρια», είπε ο παλαίμαχος διεθνής αμυντικός.

• Για να τα λέμε όλα, όμως, η ανάμειξη του Καραβίτη στις συναντήσεις του Μπεθάνη με τον Νικολαΐδη είχε άσχημο αντίκτυπο σε σημαντικό κομμάτι των οπαδών της ΑΕΚ. Κυρίως εκείνων που βρίσκονται στην 4η και 5η δεκαετία της ζωής τους.

• «Δεν μπορεί να ασχολείται με την ομάδα ο λίμπερο στο ματς που χάσαμε 6-0 από τον Ολυμπιακό», ξεσήκωνε ένας πρώην συνδεσμίτης τους παλιούς συνοδοιπόρους του. Και επηρεάζει πολλούς ο συγκεκριμένος οπαδός, επειδή έχει βήμα στα ΜΜΕ και αναμένεται να ακούσουμε σύντομα αντιδράσεις για κάθε εμπλοκή του Καραβίτη.

• Από πού διοχετεύονται τα σενάρια συνωμοσίας για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη δεν μπορεί να πει κάποιος χωρίς να κινδυνεύει να εκτεθεί. Αλλά με βάση τον επικοινωνιακό πόλεμο που δέχεται ο Τζίγγερ από το περιβάλλον του Βγενόπουλου, ίσως να βγαίνει κάποιο συμπέρασμα.

• Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού έχει αποκτήσει πολλά στηρίγματα στα ΜΜΕ, που καθημερινά εξαπολύουν πυρά κατά του Βαρδινογιάννη. Με αιχμή του δόρατος το θέμα του Βοτανικού, αν και ο Τζίγγερ ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, ενώ ο Βγενόπουλος γνώριζε με κάθε λεπτομέρεια όσα συνέβαιναν για την κατασκευή γηπέδου στη συγκεκριμένη περιοχή, διότι είχε έννομο συμφέρον λόγω της χορηγίας.

• Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με δική του εντολή διενεργήθηκε έλεγχος στην ΠΑΕ από διακεκριμένη εταιρεία, με την οποία συνεργάζεται σε άλλες επιχειρήσεις του. Χωρίς, όμως, να διαψεύσει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο που θα αποκάλυπτε απαιτήσεις από τις κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες ενεπλάκησαν με το πρότζεκτ του Βοτανικού.

• Ο Βγενόπουλος, όμως, επιμένει να επικαλείται τη ΓΗΠΕΛ και τον Βοτανικό, με συνέπεια να πληρώνει ο Παναθηναϊκός τη συμπεριφορά του. Διότι εάν νοιαζόταν για την ομάδα, θα πήγαινε την Τετάρτη ή την Πέμπτη στην Παιανία και θα μιλούσε στους παίκτες, ώστε να υπέγραφαν οι τελευταίοι τον διακανονισμό για την αδειοδότηση.

• Ο Βγενόπουλος, όμως, προτίμησε να πάρει αποστάσεις. Λες και διαλυόταν μια ομάδα που αντιπαθούσε και όχι εκείνη που κατά τα λεγόμενά του «αγαπάω και με συναρπάζει».

• Ο Νέρι Καστίγιο αγαπάει τον Ολυμπιακό. Μπορεί να πικράθηκε από τη συμπεριφορά κάποιων, αλλά όσα είναι σήμερα τα χρωστάει στους «ερυθρόλευκους» και δικαιολογημένα πανηγύρισε το εντυπωσιακό 7-2 επί του Αστέρα Τρίπολης.

• Επί της ουσίας, όμως, ο Μεξικανός χάρηκε περισσότερο για τον διασυρμό του Σάκη Τσιώλη. Ούτε ζωγραφιστό δεν θέλει να βλέπει τον καρδιτσιώτη τεχνικό και σε κάθε ευκαιρία φροντίζει να δείχνει τα συναισθήματά του.

• Ο Τσιώλης, πάντως, δεν χαλάστηκε, όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι. Έλεγε, μάλιστα, στους ανθρώπους του ότι το πάθημα της προηγούμενης αγωνιστικής τού έγινε μάθημα, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο στους Αρκάδες εάν προκριθούν στον τελικό του Κυπέλλου.

• Στο Αγρίνιο, ωστόσο, δείχνουν πως ξεχνούν τα μαθήματα που παίρνουν στα γήπεδα, με συνέπεια να πληγώνονται διαρκώς με τον ίδιο τρόπο. Ο Παναιτωλικός βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και δύσκολα θα καταφέρει να σηκώσει κεφάλι, εάν ηττηθεί σήμερα από τον Ολυμπιακό.

• Το σοβαρότερο πρόβλημα για την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας, όμως, σχετίζεται με τον Φώτη Κωστούλα. Τις τελευταίες ημέρες αναζωπυρώθηκαν οι διαρροές ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από την προεδρία του Παναιτωλικού.

• Τις προθέσεις του αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή στην Κέρκυρα και ο Λάζλο Μπόλονι. Ο ρουμάνος τεχνικός προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ, εάν βρει ομάδα να καλύψει τη ρήτρα των 300.000 ευρώ.

• Ουσιαστικά ο Μπόλονι προσδοκούσε στην αφύπνιση του Ζήση Βρύζα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το μέλλον του. Αλλά ο πρόεδρος του «Δικέφαλου του Βορρά» αδιαφόρησε πλήρως για τις ενέργειες του Ρουμάνου και έτσι ο τελευταίος κάηκε από τα σπίρτα που άναψε ο ίδιος.

• Στην Τούμπα προτιμούν να ασχοληθούν με την επιστροφή του Αναστασιάδη, παρά με τα σχέδια του Μπόλονι. Ακόμα και αν φύγει ο νυν προπονητής, άλλωστε, ο Γιώργος Δώνης είναι έτοιμος να ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη.


Σχολιάστε εδώ