Σε… απολογία η «τρόικα» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Θυμίζω εισαγωγικά το αυτονόητο: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωβουλή είναι έννοιες (και πραγματικότητες) ταυτόσημες, με πιο βαρύγδουπη την πρώτη.

Το από πολλά χρόνια ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ τη βούληση των λαών που συναπαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάλεσε τις προάλλες διά των αρμοδίων επιτροπών του, Οικονομικών και Απασχόλησης, στο Στρασβούργο την «τρόικα», προκειμένου να ενημερώσει απολογούμενη για τη δεινή θέση της Ελλάδας και των Ελλήνων. Δεινή θέση και εξόχως τραγική για μας που την υφιστάμεθα λόγω των ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΩΝ και εξοντωτικών μέτρων λιτότητας που μας επέβαλαν. Επί δύο ώρες «επιχειρηματολογούσαν» οι κύριοι Όλι Ρεν της Κομισιόν, Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του ΔΝΤ για τη χώρα μας. Και «επιχειρηματολογούσαν» χωρίς να κάνουν βήμα πίσω!

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ τούς έθεταν χλιαρές και ανώδυνες ερωτήσεις, ιδίως μετά την έμμεση σφαλιάρα του Τόμσεν ότι «ήταν δική σας επιλογή το 2010 και το 2011 να αυξήσετε τους φόρους, αντί να κόψετε τις δαπάνες για να επιτύχετε τους δημοσιονομικούς στόχους», εννοώντας προδήλως Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, και μόνο όταν επενέβη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής αναγκάστηκαν να παραδεχτούν την «παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα», ισχυριζόμενοι, όμως, ότι στο τέλος θα… δικαιωθούν τα μέτρα τους!

Ο Νίκος Χουντής δεν τους άφησε, ωστόσο, σε χλωρό κλαρί. Αφού τους έδειξε τη φωτογραφία του Όλι Ρεν με το διάγραμμα που απεικόνιζε έλλειμμα το 2011 και ανάπτυξη το 2012, τόνισε: «Υπολογίζατε μάλιστα ότι η ανάπτυξη το 2012 θα ήταν 1,2%. Αντί της ανάπτυξης, η ύφεση τρέχει τώρα στην Ελλάδα με ρυθμούς 7%. Τέτοιοι ρυθμοί δεν υπάρχουν στην Ευρώπη σε καιρό ειρήνης, μόνο σε πόλεμο». Και κατέληξε ως εξής: «Μπορείτε να διαψεύσετε ρητά αυτό που πλέον πιστεύει ο ελληνικός λαός, ότι δηλαδή σκοπός όλων αυτών των μέτρων και δικός σας είναι να δυστυχήσουν οι άνθρωποι και να ευτυχήσουν οι αριθμοί; Μπορείτε να διαψεύσετε τις υποψίες, που όλοι έχουν, ότι ο σκοπός της ʽʽτρόικαςʼʼ που εκπροσωπείτε είναι να μειωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα στο επίπεδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, δηλαδή πάνω-κάτω στα 150 ευρώ; Αυτός είναι ο σκοπός σας; Μπορείτε ρητά να τον διαψεύσετε;».

Η σιωπή τους προς απάντησή του – και προς απάντησή μας. Όσοι διατηρούν, επομένως, ψευδαισθήσεις εγκληματούν πρώτιστα απέναντι στον εαυτό τους. Και δεν εννοώ φυσικά –εξυπακούεται– τους πάμπλουτους, τους εξασφαλισμένους από δέκα μεριές και τους αρκούντως βολεμένους ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ. Τους ίδιους, ειρήσθω εν παρόδω, που έχουν ευθυγραμμιστεί με το καταρρέον ΠΑΣΟΚ, τους Αδώνιδες της ΝΔ (και τα σεγκοντάροντα ΜΜΕ της ντροπής) που κυνηγάνε ανάλγητα αβοήθητους και δυστυχείς ανθρώπους, τους μετανάστες, τους οποίους συλλαμβάνουν αυτές τις μέρες με χειροπέδες –προς τα πού άραγε τους πάνε;–, αποπροσανατολίζοντας και την κοινή γνώμη λίγο πριν αρχίσει ο κρισιμότερος μετά τη μεταπολίτευση προεκλογικός αγώνας. Ένας αγώνας ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ για την ύπαρξη της πατρίδας μας και την επιβίωση του λαού μας. (Ευθύνη για την έλευση λαθρομεταναστών στη χώρα μας δεν έχουν οι ταλαίπωροι αυτοί άνθρωποι, ορισμένοι από τους οποίους ωθούνται και σε εγκλήματα. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ, φροντίζοντας μάλιστα να αποκλείσει, μέσω του επαίσχυντου «Δουβλίνου 2», τη δυνατότητα μετάβασής τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.)

Οι επικείμενες εκλογές, στις οποίες πολλά στελέχη του κόμματος «της σοσιαλιστικής ψευδωνυμίας» ισχυρίζονται ανερυθρίαστα ότι το ΠΑΣΟΚ θα έρθει πρώτο (!) ενώ εκείνο μας καταδίκασε ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ, θα κρίνουν την ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ως έθνους και ως λαού. Το τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Και θα είναι έγκλημα για όσους αδιαφορήσουν, τροφοδοτώντας, έστω μετά βεβαιότητος μειωμένα, τα ποσοστά της αποχής, του λευκού και του άκυρου.

Η χώρα μας βρίσκεται ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ. Οι βοηθούντες τοκογλύφοι πιστωτές μας και οι χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, με προεξάρχουσα τη Γερμανία του 4ου Ράιχ, κερδοσκοπούν ήδη. Η Μέρκελ έχει αρμέξει μεταφορικά αρκετά δισ. ευρώ από την αγελάδα μας, που δεν διαθέτει πια παρά ελάχιστο γάλα, από τα υποβρύχια και τα Λέοπαρντ. Η ίδια αυτή κυρία ομολόγησε πρόσφατα ότι δεν ξόδεψε δεκάρα τσακιστή για τη «διάσωση» της χώρας μας, αντλώντας αντίθετα εμμέσως διά της εν λόγω «διάσωσης» 15 δισ. ευρώ!

Εν μέσω απειλών και εκβιασμών θα διεξαχθούν οι κομβικής σημασίας εκλογές στις 6 Μαΐου, με δράστες πρωτίστως το… ανεύθυνο μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και την εκ των υστέρων ευθυγραμμισθείσα μαζί του ΝΔ. Τη συνεργασία των δύο αυτών κομμάτων επιζητούν, άλλωστε, μετά μανίας οι… σωτήρες μας. Θα τους κάνουμε, άραγε, το χατίρι; Είναι δυνατόν να αποδεχτούμε ψευδεπίγραφες διαζευκτικές δυνατότητες, του τύπου «ευρώ ή δραχμή», «προοπτική ευημερίας ή φτώχεια» και «ομαλός πολιτικός βίος ή ακυβερνησία»; Οι υποψήφιοι είλωτες για δεκαετίες θα αντιδράσουν. Και θα αντιδράσουν ΔΥΝΑΜΙΚΑ. Ας μην ελπίζουν κυρίως οι ημεδαποί εθελόδουλοι και οι αλλοδαποί δυνάστες μας ότι οι εκλογές θα λειτουργήσουν εκτονωτικά. Το αντίθετο θα συμβεί. Ο εκλογικός φάκελος κάθε ψηφοφόρου θα ρίχνεται στην ψηφοδόχο σαν μαχαιριά στον αντιλαϊκό δικομματισμό, ο οποίος ουσιαστικά εξεμέτρησε το ζην.


Σχολιάστε εδώ