Ο πολιτικός κώδικας των σαμουράι

Οι αποχωρήσεις από την ενεργό πολιτική δράση αναμένονται να είναι πολλές. Την αρχή έκανε –και πολύ σωστά– ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. Επίσης, ο κ. Δημήτρης Σιούφας από τη συντηρητική παράταξη. Ελπίζουμε να κάνουν το ίδιο και άλλοι πολιτικοί, ιδιαίτερα εκείνοι που με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους βύθισαν τον ελληνικό λαό στην απόγνωση, «σκότωσαν» κυριολεκτικά την ευλογημένη καθημερινότητα του Έλληνα, κατέστρεψαν τη μεσαία τάξη της χώρας και άνοιξαν και πάλι, ύστερα από πενήντα χρόνια, τους δρόμους της ξενιτιάς για τους Έλληνες!

• Αναμένουμε, λοιπόν, και άλλες παραιτήσεις… Πάντως, το ζήτημα δεν είναι βιολογικό, είναι ηθικό και πρωτίστως καθαρά πολιτικό. Δεν το βλέπουμε ρατσιστικά δηλαδή, να τους αντιμετωπίζουμε με βάση την ηλικία και να καταδικάζουμε συλλογικά τους πολιτικούς.

• Ενθυμούμαι, π.χ., πολιτικούς προχωρημένης ηλικίας που πάντοτε διακρίνονταν για το ήθος τους και την εμμονή τους στο «συλλογικό καλό, το χρήσιμο για την κοινωνία»!

• Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο Π. Κρητικός, ο αείμνηστος Σάκης Πεπονής, ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο Απόστολος Κακλαμάνης είναι πολιτικοί μεγάλου ήθους και πατριωτικής ευαισθησίας και ειλικρινά πιστεύω ότι ορισμένους από τους παραπάνω η πατρίδα θα μπορούσε να τους αξιοποιήσει σε ειδικούς ρόλους, κάτω από περιστάσεις έκτακτες και για συγκεκριμένες αποστολές.

• Να ένα παράδειγμα: Αν ο ελληνικός λαός έδινε ισχυρή πλειοψηφία στα κόμματα της Αριστεράς (ξύπνα, λαέ, τώρα, αύριο θα είναι αργά), θα χρειαζόμασταν μια κυβέρνηση Λαϊκής Εμπιστοσύνης για να διεκπεραιώσει μεθοδικά και συγκροτημένα ένα νέο παραγωγικό σχέδιο για την ανόρθωση της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση. Προσωπικότητες, λοιπόν, της πολιτικής όπως οι προαναφερθέντες είναι χρήσιμες για την πατρίδα. Όπως επίσης χρήσιμος για την Ελλάδα είναι και ο μεγάλος αγωνιστής Μανώλης Γλέζος. Ο άνθρωπος που με το ήθος και την κοινωνική ευαισθησία που πάντοτε τον έκανε να ξεχωρίζει δίνει το καλό παράδειγμα για ολόκληρες γενιές στον κόσμο της Αριστεράς – και όχι μόνο.

• Θυμάμαι ότι η Ιταλία είχε κάποτε αξιοποιήσει την πείρα και τη σοφία του Σάντρο Περτίνι (ήταν 88 ετών) και του ανέθεσε την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Στην πολιτική, λοιπόν, μέτρα και σταθμά σύγκρισης πρέπει να είναι το ήθος, η κοινωνική ευαισθησία, ο πατριωτισμός και, τέλος, η έννοια της συλλογικής δράσης, το καλό παράδειγμα.

• Όλοι οι πολιτικοί μας που με τις εγκληματικές παραλείψεις, τα λάθη και τις ανοησίες τους έφεραν τον ελληνικό λαό στη γωνία πρέπει να εφαρμόσουν αμέσως τον πολιτικό κώδικα των σαμουράι (γιαπωνέζων ευγενών)!

• Να παραιτηθούν αμέσως. Να μη συμμετάσχουν στις εκλογές αυτές. Στο κάτω κάτω της γραφής, τους ζητάμε πολιτικό χαρακίρι, όχι… φυσικό!


Σχολιάστε εδώ